Continuare de aici.

6. Parcul National Serengeti (Tanzania)

Parcul Naţional Serengeti este situat într-o regiune de savana africana din Tanzania de nord, la est de lacul Victoria şi se întinde până la graniţa din sudul Kenyei. Parcul ocupă o suprafaţă de 30.000 km².

In parc există peste 1,6 milioane de animale erbivore şi mii de carnivore. Predomină antilopele gnu, zebrele si bivolul, dintre gazele se pot aminti anilopele Thomson şi Elefant care sunt cunoscute pentru rezistenţa lor la uscăciune şi distanţele mari parcurse pentru căutare de hrană.

Sursa

7. Petra (Iordania)

Petra este un fost oraş antic, situat în Iordania. Este unul din cele mai celebre situri arheologice din lume, datorită templelor săpate direct în stâncă, cel mai cunoscut fiind “Trezoreria”, în stil grecesc, cu o înălţime de 42m, unde s-a turnat şi partea finală a filmului Indiana Jones si ultima cruciada. Mai multe informatii aici.

8. Marele Zid Chinezesc (China)

Marele Zid Chinezesc este o construcţie strategică de mii de kilometri lungime cu rol de apărare. Zidul a fost construit cu scopul de apărare a graniţei imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul Chinei. Este o construcţie gigantică considerată după volum ca cea mai mare de pe glob, cu o lungime controversată, după datele mai recente ar fi avut o lungime de 6 350 km, zidul principal având 2 400 km lungime. Zidul a fost construit după un sistem care leagă între ele mai multe fragmente de vârstă diferită. Lungimea zidului declarată de China se consideră exagerată, la 10 000 de unităţi Li de lungime, se consideră în calcul 1 Li = 575,5 m ceace ar corespunde cu ca. 5.755 km. Sursa

9. Cascada Victoria (Zimbabwe, Zambia)

Cascada este situată pe cursul fluviului Zambezi , apele acestuia căzând în cataracte de la o înălţime de 110 m, având o lăţime de 1708 m, cu un debit de 170 m³/s – 10.000 m³/s, această variaţie a debitului de apă se datorează anotimpului secetos (septembrie şi octombrie) respectiv ploios (februarie şi martie). Dezvoltarea şi existenţa pădurii ecuatoriale din regiune este datorită aburilor de apă produşi continuu de cascadă. Parcul naţional “Mosi-Oa-Tunya” unde se află cascada, se întinde pe o suprafaţă de 68,6 km² este pus sub protecţie din anul 1934 devenind parc zoologic în anul 1972. Parcul este situat amonte de cascadă cu drumuri amenajate şi cu o faună şi floră bogată. Cititi mai multe aici.

10. Marea Bariera de Corali (Australia)

Marea Barieră de Corali este cel mai mare sistem de recif coraligen din lume cuprinzând aproximativ 3000 de recifuri şi 300 de insule ce se întind de-a lungul a 2600 kilometri şi acoperă o suprafaţă de 344,400 km². Reciful este situat în Marea de Coral în apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei. Mai multe cititi aici.

Poza este de aici.

3 Comments on Cele mai frumoase locuri din lume (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.