Prima parte
A doua parte
A treia parte
16. Golful Halong (Vietnam)
La 160 de kilometri spre Est, în Golful Tonkin, se află Ha Long, minune a lumii recunoscută ca atare de UNESCO. O aglomerare de peste 9000 de insule dintre care vreo 8000 au nume proprii în mijlocul unei mări perfect calme şi puţin adînci. Insule înalte de pînă la 400 de metri, împădurite, nelocuite, sau simple stînci ieşind din apă.
Cititi mai mult aici.
17. Insula Bora Bora
Desi masoara numai 6,5 km lungime si 4 km latime, Bora Bora este recunoscuta drept cel mai frumos si mai romantic loc de pe Pamant. Superlativele nu sunt suficiente pentru a descrie incredibila frumusete a “Perlei Pacificului” si a lagunelor de culoarea turcoazelor ce o inconjoara. Odata ajunsi aici va veti indragosti pentru totdeauna de aceasta adevarata bijuterie a Oceanului Pacific. Clima este si ea perfecta: intre 24 si 28 grade Celsius, temperate de briza proaspata dinspre rasarit. Inconfundabilele lagune si recife de coral s-au nascut prin stingerea treptata a vulcanului Otemanu. Varfurile Taimanu si Pahia, care se inalta mai mult de 655 m deasupra nivelului marii, reprezinta tot ce a mai ramas din marginea de nord a craterului. Impanzite haotic cu stanci abrupte si abisuri verticale, pantele muntoase sunt astazi imbracate intr-o luxurianta vegetatie tropicala.
Cititi mai multe aici.
18.Pagan (Myanmar)
Pagan, oras renumit pentru numarul impresionant de temple pe care il detine, se afla intins pe o vasta campie din centrul Birmaniei, numita din 1990 Myanmar. Numarul templelor aflate in acest loc atinge impresionanta suma de 2000. Templele, numite si pagode budiste fac din stravechiul oras Pagan una dintre cele mai extraordinare privelisti ale Asiei de sud-vest.
19. Sahara (Maroc, Mauritania, Mali, Algeria, Nigeria, Libia, Chad, Sudan, Egipt)
Sahara cu cele 9.000.000 km² este deşertul cel mai mare de pe Pamant. Ea cuprinde o treime din Africa, aproximativ suprafaţa Statelor Unite ale Americii. Acest deşert uscat se întinde de la ţărmul Oceanului Atlantic pana la Marea Rosie, alcătuind un trapez cu o lăţime în vest de 4.500 – 5.500 km, iar în nord-sud cu latura de 1500 – 2.000 km. Cea mai mare parte a pustiului este stâncoasă cu pietriş, pustiul de nisip ocupând o suprafaţa mai redusă.
Mai multe aici.
20. Fiorduri si stanca Preikestolen (Norvegia)
Preikestolen sau Prekestolen este o platformă de stâncă situată în provincia „Fylke” din Norvegia. Ea este o atracţie turistică, oferind o panoramă largă a fiordului Lysefjordi a munţilor înconjurători. Platoul de stâncă are ca. o suprafaţă de 25 x 25 de m, fiind situat la altitudinea de 604 m deasupra nivelului marii pe ţărmul fiordului care are o lungime de 40 de km.
Magnific! Absolut toate aceste frumuseti iti incanta privirea.Nu cred ca putem cere mai mult de atat.Pacat ca tot ce ni s-a oferit suntem pe cale de a distruge.In rest am un singur cuvant MAJESTUOS!!!
Superbe locuri!Mirifice!Le-as vizita pe toate!