66. Insula Komodo (Indonezia)
Insula Komodo este o insula ce aparţine de Indonezia, ea ocupă o suprafaţă de 390 km² şi are peste 2000 de locuitori. Locuitorii insulei sunt urmaşii deţinuţilor care au fost deportaţi aici, insula fiind în trecut un loc de detenţie. Populaţia este în majoritatea de religie musulmană cu un număr mai mic de creştini sau de religie hinduistă. Insula aparţine de Insulele Sunda Mică. Pe insulă se află Parcul National Komodo.
67. Muzeul Louvre (Franta)
Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de istorie şi artă din Franta (după suprafaţă, 210.000 m2 dintre care 60.600 m2 destinaţi expoziţiilor) şi unul dintre cele mai importante muzee din lume. Situat în centrul capitalei franceze, Paris, între cheiul drept al Senei şi strada Rivoli, în primul arondisment, într-o clădire istorică, fost palat regal, Palatul Luvru. Exponatele de artă franţuzeşti acoperă o largă parte din istoria Frantei, de la Dinastia Capetienilor până în zilele noastre.
Muzeu cu caracter universal, Luvrul posedă opere de artă din epoci diferite ale civilizaţiei, din antichitate până la 1848 şi acoperă o arie geo-culturală întinsă, de la Europa occidentala, Grecia, Egipt până la Orientul Apropiat (la Paris există – în linii mari – o împărţire a domeniilor de expunere muzeală: arta europeană din perioada de după 1848 este încredinţată Muzeului d’Orsay si Centrului Pompidou iar artele asiatice sunt expuse la Muzeul naţional de Arte asiatice Guimet, arta africană, americană şi din Oceania este sub tutela Muzeului Quai Branly), o serie de capodopere fiind expuse în Pavilionul Sesiunilor al muzeului Luvru. Operele prezente la Luvru sunt într-o mare varietate, de la picturi, sculpturi, desene până la ceramică, obiecte arheologice sau alte obiecte de artă.
Printre piesele cele mai celebre prezente la Luvru se numără şi Codul lui Hammurabi, Venus din Milo, Gioconda de Leonardo da Vinci sau Libertatea conducand poporul de Eugene Delacroix. Luvrul este de asemenea şi unul dintre cele mai vizitate muzee din lume, cu aproximativ 8,5 milioane de vizitatori în 2008.
68. Alhambra (Spania)
Alhambra din Granada este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură islamică. Acesta, împreună cu Marea Moschee din Cordoba sunt cele mai prestigioase dovezi ale prezenţei musulmane în Spania din secolul VIII pana in secolul XV. Cuvântul Alhambra provine de la Al Hamra (الحمراء), ” roşu ” în araba, datorită culorii stâncilor pe care este construit palatul.
Alhambra este un ansamblu de clădiri într-o fortăreaţă care domină câmpia şi oraşul Granada, situat în faţa un cartier popular şi pitoresc, Albaicin. De acolo se văd vârfurile înzăpezite din Sierra Nevada. Printre aceste clădiri se află un palat maur care glorifică acest complex, precum şi palatul baroc al lui Karl V. şi o biserică ridicată pe amplasamentul unei foste moschei.
69. Parcul National Canaima (Venezuela)
Parcul National Canaima are 30.000 kmp si se află in sud-estul Venezuelei la granita cu Brazilia si Guyana. Acesta este situat in statul Bolivar şi ocupă aproximativ aceeaşi suprafată ca şi regiunea Gran Sabana. Parcul a fost infiinţat pe 12 iunie 1962.Este al doilea ca suprafată din tară după Parima-Tapirapeco şi are dimensiunea Belgiei sau Marylandului.
Aceasta a devenit Patrimoniu Mondial UNESCO in anul 1994, din cauza munţilor izolaţi caracteristici acestei zone. Cei mai renumiţi munţi din parc sunt Muntele Roraima, cel mai inalt şi mai usor de escaladat şi Auyantepui la care se incadrează Angel Fall,cea mai inaltă cascadă din lume. Aceşti munţi izolaţi(tepuis) datează din timpul când America si Africa făceau parte dintr-un “super-continent”.
Parcul găzduieşte indienii Pemon,care fac parte din grupul lingvistic Carib. Aceştia au o relaţie apropiată cu munţii, crezând ca adăpostesc spiritele “mawari”. Acesta parc este relativ izolat fiind legat doar prin câteva drumuri de oraşeledin zona. Cea mai mare parte din transport in parc se face cu avionul sau pe jos sau cu canoea. Locuitorii parcului au dezvoltat aici hoteluri de lux care sunt vizitate in special de turişti europeni.
70. Stromboli (Italia)
Stromboli este un vulcan şi în acelaşi timp o insula de origine vulcanică ce aparţine Italiei, situată în nordul Siciliei având coordonatele geografice: 38.789°N, 15.213°E.
Stromboli aparţine, împreună cu insulele: Lipari, Salina, Vulcano, Panarea, Filicudi si Alicudi, de grupa Insulelor Eoliene (sinonim: Insulele Lipare).
Înălţimea platformei insulare atinge altitudinea medie de 926 m, având o formă circulară. Conul vulcanului atinge înălţimea de 3000 m, suprafaţa insulei fiind de numai 12,6 km².
Name: Dribller
http://dribller-bogdan.blogspot.com
Te-am adaugat la blogroll.O zi buna 🙂