Continui seria de articole despre ceai cu o prezentare 3 in 1. Mai exact, va voi povesti despre ceaiurile de tei, echinacea si soc, toate de la Fares. Acest articol a fost scris pe parcursul a cateva zile, am asteptat sa beau fiecare tip de ceai, pentru a-i face si poze. 😛

Incep prin a lauda Fares pentru diversitatea de ceaiuri pe care le produc si mai ales pentru preturile pe care le practica. Sunt si printre putinii care scriu pe cutie informatii despre acel ceai si despre efectele pe care le produce. Acestea fiind zise, sa trecem la ceai.

Incep cu preferatul meu, ceaiul de tei. Imi era dor sa gust un astfel de ceai, mai ales in ultimul timp cand pretutindeni miroase a tei, asa ca atunci cand am facut o vizita la Carrefour am pus in cosul de cumparaturi si o cutie cu 20 de pliculete de ceai de tei de la Fares. O astfel de cutie costa 1.99 lei. Pliculetele au ca ingrediente doar flori de tei (Tiliae flos); Fares se pare ca nu procedeaza ca Lipton care pune un nume de ceai pe cutie, doar ca sa descoperim ca de fapt ingredientul principal e alt tip de ceai (ma refer aici la combinatiile de ceai alb – ceai verde si ceai rosu – ceai negru). De asemenea, acest ceai nu contine coloranti, arome sau alti aditivi.

Pentru uz intern, ceaiul de tei se prepara punand 1 – 2 plicuri la 250 ml apa clocotita. Se fierbe 2 – 3 minute, dupa care se acopera si se mai asteapta 10 – 15 minute. Ni se comunica pe cutie ca acest ceai contribuie la o relaxare optima, ajuta la mentinerea unui somn sanatos si contribuie la functionarea normala a aparatului respirator.

Spre rusinea mea, chiar nu stiam ca ceaiul de tei este folosit impotriva insomniei. Totusi nu trebuie sa depasiti 2 – 3 cani cu ceai pe zi iar pentru efectul sedativ se bea o cana cu o jumatate de ora inainte de culcare. Am incercat si functioneaza, am adormit mai repede ca de obicei (sau poate doar eram foarte obosita 🙂 ).

In ceea ce priveste ceaiul de echinacea de la Fares, a fost pentru prima data cand am incercat acest sortiment de ceai si am avut oarecum emotii. Obisnuita cu ceaiurile de la Lipton sau Teekanne care miros foarte bine atunci cand sunt in plicuri/piramide, am fost dezamagita de mirosul ceaiurilor de la Fares. Dupa miros as fi zis ca ceaiul de echinacea este foarte amar, insa nu a fost asa.

Ceaiul este foarte bun la gust, cred ca ar merge baut chiar si fara zahar/miere. Ca mod de preparare, se pune un plic la 200 ml apa clocotita, se acopera si se lasa 10 – 15 minute. Se recomanda a fi baute 2 – 3 cani de ceai pe zi. Aflam de pe cutie ca acest ceai sustine sistemul imunitar si este suport pentru apararea organismului, insa nu este recomandat in sarcina si de asemenea e bine de stiut ca echinacea poate interactiona cu medicamentele imuno-supresive, ca ciclosporina sau alte corticosteroide. Pretul unei cutii cu 20 de plicuri de ceai este de 1.99 lei (la Carrefour). Singurul ingredient al acestui ceai este echinacea (Echinacea herba).

Ultimul sortiment despre care voi vorbi astazi este ceaiul de soc. Acesta se gaseste de cumparat tot in cutii cu 20 pliculete de ceai, la doar 2.49 lei (pret valabil in Carrefour). Ingredientele folosite sunt florile de soc (Sambuci flos) iar printre efectele lui se numara: sustinerea purificarii sangelui, sustinerea functiei de eliminare a apei din organism si contribuirea la functionarea normala a aparatului respirator.

Pentru a-l prepara, se face o infuzie dintr-un plic la 200 ml apa clocotita, se acopera si se lasa 10 – 15 minute. Se pot bea 2 – 3 cani cu ceai pe zi. Dintre cele trei tipuri de ceai incercate, ceaiul de soc mi-a placut cel mai putin. Dupa ce s-a racit avea un gust mai acceptabil si am reusit sa-l beau chiar si neindulcit.

Din cate am mai citit pe internet, este recomandat la diete (deoarece ajuta la eliminarea apei din organism). Asa ca daca vreti sa scapati de celulita sau doar vreti sa mai slabiti, luati si beti ceai de soc.

Cam atat pentru azi. Va astept saptamana viitoare cu prezentari ale sortimentelor Irish Cream de la Teekanne si Ceai negru de la Vedda. Daca vreti sa mai aflati informatii despre ceai va recomand pagina de Wikipedia, contine destul de multe date.

3 Comments on Sortimente de ceai: tei, echinacea si soc – Fares

  1. Din ignoranta/ nestiinta nu aveam habar ca exista ceai cu echinacea si ca este atat de ieftin. Eu iau pastile cu echinacea ( in special in perioadele cand stiu ca e posibil sa iau o raceala si sunt foarte bune), dar probabil de acum voi incerca si ceaiul. Merci de pont!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.