Ce ar fi daca ne-am uita mai bine printre lucrusoarele noastre de acasa si le-am gasi si alte destinatii pentru care sa le folosim? Ar fi economic, ecologic si cu siguranta am iesi in evidenta. Voi incerca sa scriu cat mai des articole despre cum putem reutiliza produsele noastre de acasa, astfel incat sa nu le aruncam sau sa le tinem nefolosite in casa.
Pentru primul articol de acest gen am ales saculetele din bumbac pe care le primim impreuna cu bijuterii, parfumuri sau alte produse cumparate. Bineinteles ca in loc de saculet din bumbac puteti folosi orice alt material (ex: organza, panza).
Pentru exemplificare voi folosi saculetul primit impreuna cu parfumul Fragonard. Saculetul este realizat 100% din bumbac, are aplicate mai multe margelute mici, albe, si are cusut pe partea din fata niste ramuri de copaci. Se leaga la capat cu o panglica din satin (apropo, am tot vazut pe diverse site-uri scris “pamblica” – in caz ca nu stiti, varianta panglica e cea corecta, pamblica fiind un termen regional, care se foloseste doar in anumite orase din tara – sa incercam totusi sa folosim varianta inteleasa de toata populatia Romaniei), decorata cu niste scoici mici.
Cu mai putine cuvinte, este un saculet foarte elegant, destul de incapator si ar fi mare pacat daca ar ajunge sa fie acoperit de praf intr-un sertar. Mai ales cand poate fi folosit pentru alte scopuri, cum ar fi:
- gentuta pentru ocazii deosebite – marimea saculetului permite folosirea acestuia ca gentuta pentru o nunta, de exemplu. Incape perfect un telefon mobil, acte, bani, niste servetele sau chei. Singurele probleme la saculetul meu sunt materialul usor transparent si eticheta cu Fragonard, dar acestea se pot rezolva foarte usor.
- ambalaj pentru cadou – poate fi folosit si pentru scopul sau initial, acela de ambalaj pentru un cadou. Puteti pune inauntru un parfum, bijuterii, chiar si o carticica mai mica. Sau de ce nu, pentru pasionatii de ceai, o cutie cu un sortiment de ceai mai rar. Nu trebuie decat indepartate eventualele etichete ale saculetului.
- decoratiune pentru casa – puteti adauga in saculet niste scoici sau pietre mai deosebite si astfel devine un aranjament dragut, care aminteste de mare (saculetul meu este decorat cu doua scoici mici, deci s-ar potrivi foarte bine).
In continuare aveti cateva poze cu saculetul:
O carticica de dimensiuni mai mici sau 2 creme incap perfect in acest saculet.
Saculetul este perfect si pentru bijuterii sau folosit ca aranjament.
Daca aveti un saculet de dimensiuni mai mici, il puteti folosi pentru a pastra bani, acte, carduri. Este foarte util atunci cand purtati o geanta plic in care nu incape portofelul. Eu folosesc acest saculet simpatic din organza, pe care l-am primit de la o prietena impreuna cu o bratara.
Saculetele mici pot fi folosite si pentru a pastra bijuterii. Acasa cu siguranta aveti o cutie, insa cand plecati in vacanta si nu doriti sa luati cu voi decat cateva accesorii, un astfel de saculet este perfect pentru a le tine in siguranta, fara sa se rataceasca.
Daca mai aveti si alte idei de folosire a saculetului din bumbac va rog sa lasati un comentariu. E de preferat sa vorbim despre intrebuintari care nu necesita modificari ale lui prin taiat, cusut sau cantitati mari ale aceluiasi model de saculet.
Daca tu ai compus acest saculet inseamna ca esti o fata isteata.Te felicit si astept cu nerabdare si alte idei…
Nu l-am creat eu. 🙂 Am scris in articol ca l-am primit impreuna cu un parfum (parfumul era ambalat in saculet). Ideea era sa invatam sa refolosim aceste obiecte pe care in mod normal le-am arunca.
Dar multumesc pt complimente. 🙂
Nu-mi vine acum nicio idee legata de saculet. As vrea insa sa-ti spun cateva din lucrurile pe care le-am facut eu.
O sticla de suc, cu un design mai deosebit. Am pictat-o cu vopsele rezistente la apa si a devenit vaza.
Un alt recipient de suc, de data asta de plastic. Am pus lipici pe toata suprafata lui si apoi am lipit un material inflorat. Sus la gat, am legat o fundita, pentru ca e greu sa lipesti materialul perfect pe gatul sticlei. Sticla a devenit acum o vaza pentru flori uscate.
Dintr-o cutie de alune mare, din aceea cu interiorul metalizat, am facut o cutie suport de creioane. Am lipit bucati de material pe suprafata ei, margelute, fundite, dantelute 🙂 Arata simpatic.
Din scoici, sfoara si o bucata de lemn am facut clopotei de vant.
Din resturi de material, am facut papusi, umplute cu vatelina, ochii din nasturi, picioarele din snur, par din lana.
Wow Rox, foarte interesant! Mi-ai dat si ideea pentru urmatorul articol eco…voi vorbi si eu despre acele cutii de bomboane metalizate. 🙂 Ar trebui sa-ti faci si tu un blog in care sa prezinti aceste idei.
Definitia din DEX a cuvantului recenzie: RECÉNZIE, recenzii, s. f. Prezentare succintă (la apariție) a unei opere literare sau științifice, cu comentarii și aprecieri critice. – Din germ. Rezension, it. recensione. Din cate imi dau eu seama, nu ma consider buna in acest domeniu, nu se poate face o recenzie la ceai, sau la pensiuni.
Daca nu iti plac continutul anumitor site-uri de care vorbeai in articol, nu mai intra pe ele si atunci nu o sa te mai deranjeze. Dar de ce sa ignoram site-urile care nu ne plac si ne indispun cand putem sa le criticam!?
Eu imi protejez munca. Articolul cu pamblica eu l-am scris 🙂 Daca tu te “lupti” cu cineva ai grija ca ranesti si persoanele de prin jur care nu au nici o treaba.
Atunci ma bucur ca ai invatat si tu ceva, alaturi de alte zeci de site-uri de handmade (si nu numai) care folosesc acest termen.
Marcel Achard: “Niciodată nu trebuie să te ruşinezi a mărturisi că ai greşit. Înseamnă doar să spui, cu alte cuvinte, că astăzi eşti mai înţelept decât ieri.”
Asa ca iti multumesc pentru sugestie si voi incerca sa folosesc alt termen pe viitor.