Zilele trecute am castigat la un concurs organizat pe blogul Ioanei un sapun natural, cu patchouli, de la Galador. Ioana a fost foarte draguta si a trimis imediat sapunul, insa eu am ajuns de-abia azi la posta sa-l ridic.
De pe ambalaj am aflat ca sapunul este fabricat manual din ingrediente exclusiv naturale, si anume ulei de cocos, ulei de masline, ulei de palmier, ulei de ricin, ulei de porumb, ulei de floarea soarelui, ulei seminte de dovleac si uleiuri esentiale. Sunt sase sortimente de sapunuri din aceeasi gama: Floral, Jasmine, Luminis, Patchouli, Forest si Rose. Sapunul are 100 grame si costa aproximativ 15 lei.
Aroma sapunului este foarte puternica, am simtit-o chiar si atunci cand produsul era in cutie, pe birou, la ceva distanta de mine. Cand l-am folosit am remarcat ca face foarte multa spuma, este delicat cu pielea, lasand-o usor hidratata iar parfumul de patchouli se pastreaza chiar si la o ora dupa baie.
Ii multumesc pe aceasta cale Ioanei pentru sapun si pentru fluturas si o felicit pentru cartea de vizita, care arata foarte bine. 🙂
In continuare va prezint un fragment preluat de pe blogul Ioanei, http://kzarinne.wordpress.com/, cu mai multe informatii despre aceste sapunuri:
Sapunurile Galador au la baza numai uleiuri vegetale naturale, prietenoase cu pielea, extrem de nutritive şi hidratante, precum ulei de masline, cocos, palmier, floarea soarelui, germeni de porumb si grau, ricin, catina. Grăsimile de bază provin din măsline, cocos, palmier, deci nu conţin nicio grăsime de provenienţă animală. Prin procedeul “la rece” – la temperatura camerei -, nu se pierde nimic din proprietatile uleiurilor folosite, spre deosebire de procesul “la cald”, unde se ajunge foarte repede la peste 200 grade C, temperatura la care cea mai mare parte din calitati se pierd. Pentru intregirea efectului benefic asupra pielii si pentru aromele (in mare parte tamaduitoare) emanate, toate produsele Galador au in componenta lor uleiuri esentiale distilate din plante cu renume in materie: bergamot, brad, cedru, eucalipt, fenicul, geraniu, ienupar, lamaie, lavanda, mentă, melissa (roiniţă), pin, patchouli, rozmarin, tea tree, vetivert, ylang-ylang etc. Sapunurile sunt fabricate in asa fel incat uleiurile esentiale pe care le contin sa fie emulsionabile, actionand asupra pielii ca in cazul aplicarilor directe (diluate corespunzator).
Fragment preluat de pe blogul Kzarinne
Ma bucur tare mult ca iti place, Miha! Sa il folosesti cu placere!
Te pup!
Sunt foarte bune sapunurile Galador! Am facut acum 1 an si ceva comanda direct de pe siteul lor de mai multe sapunuri si un sampon solid.
Ei bine, de sapunuri am fost foarte incantata: aveau o aroma deosebita care se pastra pe corp si dupa jumatate de ora de la folosire, nu imi uscau deloc pielea fata de cele din supermarket ( ingredientele sunt cat de cat benefice – exceptand soda caustica fara de care nu se poate face niciun sapun). Pe cele de calendula (galbenele) si catina le-am folosit si pe fata si marturisesc ca am ramas impresionata de efectul lor. Din cauza apei dure pielea mi se descuama, dar dupa ce am folosit sapunul lor cu morcovi nu am mai avut nicio problema 🙂 Cel mai frumos dintre toate sapunurile comandate de mine atunci miroseau cel de iasomie si cel de trandafir.
Din pacate nu am fost placut impresionata de samponul solid caci imi facea parul ca matura de nu il mai putea descalci dupa (chiar si cu o tona de balsam folosit dupa). Ca sa nu mai zic de matreata…Cred ca il am si acum pitit prin baie pe undeva 😀
Chiar daca pretul lor este mai mare fata de al celor ordinare, recomand cu tot dragul sapunurile manufacturate pentru ca amelioreaza multe afectiuni ale pielii.
Imi cer scuze, Mihaela de postul meu kilometric, dara daca imi place mult ceva, nu ma las pna nu spun tot 🙂
Simona, ma bucur cand scrii mult. 🙂 Mereu spui lucruri interesante, de care nu stiam.
Simona, ca si pe mine la inceput, te-a speriat soda caustica! 🙂 Nu e cazul!!Toate sapunurile se fac cu soda!
Din punct de vedere chimic, sapunul este o sare ce rezulta in urma reactiei dintre un acid (grasimile) si o baza (hidroxid de sodiu = soda caustica). Procesul de saponificare nu poate avea loc in absenta sodei, dar cantitatea acesteia este astfel calculata incat atunci cand saponificarea s-a incheiat, orice urma de alcalinitate dispare. Absenta ei din produsul finit este dovedita de analizele chimice, care sunt obligatorii.
Imi pare rau sa aud ca tu si samponul solid nu ati fost compatibili … 🙁 L-ai folosit o perioada mai indelungata? Scalpul are nevoie de o perioada de acomodare cu un produs nou. Eu am fost multumita de el, dupa primele trei spalari mi-a ingrasat parul (si al meu e uscat! 🙂 )dar apoi s-a comportat ireprosabil! Fara sa folosesc balsam dupa, ci doar otet de mere la clatire!
Cred ca m-am intins si eu pe un kilometru! 😀
Putin m-am speriat de soda, dar stiu foarte bine ca fara acest ingredient cheie nu se poate face niciun fel de sapun. Oare se pune si in cel lichid?
Oricum dupa cum am zis si mai sus, prefer sapunurile manufacturate in loc de cele din supermarket pentru ca macar au ulei de x sau y (chiar natural), nu au parabeni si coloranti sintetici.
In legatura cu samponul solid l-am folosit 2-3 saptamani cred. Mi se ingrasa parul extrem de rapid dupa spalare si mi se rupea extrem de tare la periat (bine ca eu am si firul de par foarte moale si subtire). De aceea am si renuntat la el. A, si nici nu imi placea deloc cum miroase- parca a anason (personal detest anasonul ). Nu vreau sa ii fac reclama negativa, dar nu s-a potrivit cu scalpul meu. Mentionez ca am parul cu tendinta de ingrasare, foarte subtire si fin.
M-ar tenta acum ceva de la Mayam caci este foarte laudat. Am mai incercat un sampon bio de la Olivo, dar mai bine nu 🙁
Simona,
Soda nu e niciun Bau-Bau, nu-ti face griji, iti repet, nu se regaseste in forma ei initiala in sapunul finit. Niciun sapun, nici cele solide, nici cele lichide nu se pot realiza fara ajutorul unui hidroxid.
Iar cu samponul solid .. inseamna ca pur si simplu nu ti s-a potrivit! Si parul meu e subtire si fin, dar cu tendinte de uscare. :p
Eu chiar Mayam folosesc in acest moment si sunt foarte multumita! Il am pe cel cu bujor de munte, miroase demential, face multa spuma si imi place mult cum se simte si arata parul dupa ce il folosesc. Acum, intre noi fie vorba, mi-ar prinde bine un par cu firul gros si cu tinuta, dar ma multumesc si cu al meu si incerc sa-i ofer ce-i mai bun si mai potrivit.
Pups!