Mosu’ a aflat de pasiunea mea pentru magazinul CTS Corner, astfel incat a trecut pe acolo si mi-a adus cateva daruri foarte frumoase. Am gasit sub bradul de Craciun un ceainic exact cum mi-am dorit, mare (1.1 litri) si colorat, si un ceai mai deosebit, un tip pe care nu l-am mai incercat pana acum – oolong. Ah, si ca bonus, am primit un card de 15% reducere pentru orice produs de la CTS Corner. 🙂

Ceaiul oolong organic alb/pufos este destul de scump, costa 0.30 lei/gramul. Este incadrat de producatori in categoria de ceaiuri albe; “datorita bobocilor argintii si frunzelor fragile, acest ceai seamana cu Darjeeling, colorand ceaiul, dand impresia de fruct copt, cu gust dulce” – prezentarea de pe eticheta.

Ceaiul Oolong se prepara cu o apa la temperatura de 85º- 95ºC si un timp de infuzare de 1 – 6 minute, in functie de sortiment si de cantitatea de ceai. Din pacate pe eticheta nu apar indicatii de preparare si nici un timp de infuzare recomandat, asa ca l-am tinut in apa cam 2 minute.

M-a surprins acest ceai, nu ma asteptam sa-mi placa chiar atat de mult. Este dulceag, foarte placut parfumat (dar subtil) si delicat. Nu gasesc rostul indulcirii acestui ceai, mai mult l-as strica. Cred ca este primul ceai la vrac pe care il cumpar/primesc de la CTS Corner pe care chiar l-as mai cumpara, chiar si la o punga mai mare. De obicei ma plictisesc repede de sortimentele de ceai, vreau mereu sa incerc noi combinatii, noi ingrediente, dar acest ceai m-a cucerit. Seamana la gust cu ceaiul alb, insa gustul mi se pare mai puternic, mai interesant. Trebuie neaparat sa-l incercati! (daca nu exact acest sortiment, atunci orice tip de ceai oolong)

Ceaiul oolong prezinta numeroase beneficii: ajuta la digestie, creste rata metabolismului, reintinereste pielea, previne aparitia cariilor. Mai multe despre ceaiul oolong puteti citi aici.

In continuare aveti cateva poze cu continutul, cu infuzia si cu culoarea ceaiului. Pozele sunt de calitate mai buna de data aceasta, le-am facut cu un alt aparat.

Zilele astea va urma si o prezentare a doua ceaiuri rosii de la Casa de Ceai, primite si ele cadou. 🙂

17 Comments on Sortimente de ceai: Oolong organic alb/pufos – CTS Corner

  1. Foarte frumoase daruri! Nu am baut pana acum un ceai oolong, nici nu stiam ca exista un astfel de sortiment, dar chiar am sa incerc unul.

    • Viorica: Da, neaparat! O sa-ti placa cu siguranta. Vezi ca este un sortiment de Oolong si la Greenfield, nu l-am incercat, dar poate e bun.

  2. Am incercat si eu acest sortiment, cumparat tot de la CTS Corner. Eu mi-am luat cam 20 grame, 6 lei am dat. Foarte bun ceaiul si foarte amabile vanzatoarele.
    Dragute pozele. 😛

  3. ma bucur sa vad ca e cineva caruia ii place ceaiul si are chiar si preferinte… eu unul am renuntat de mult timp la asta si deja a inceput sa imi displaca… totusi cred ca o sa caut cateva sortimente sa incerc, sa vedem cat de mult o sa imi placa 🙂

    • Bogdan: Neaparat sa incerci cateva sortimente, poate iti vor placea. Pentru inceput, iti recomand sa incerci un ceai de fructe.

  4. Am incercat azi si eu ceaiul oolong si e chiar bun.Nu mai tin minte exact de ce fel era dar era bun. E dulce asa cum imi plac mie ceaiurile. 🙂 Daca o sa gasesc de cumparat o sa imi iau si eu. Oricum cand ajung in Bucuresti o sa ma duc si eu pe la CTS Corner.

    • Anca: Iti recomand si ceaiul mate, se gaseste si pe la Greenfield si bineinteles, la ceainarii. Vreau sa incerc si alte sortimente de ceai oolong, mai sunt cateva disponibile la CTS Corner, precum si unul ieftin de la Greenfield – Highland Oolong sau ceva de genu.

    • Addicted: Nu am incercat personal Highland Oolong, dar este cam cel mai ieftin oolong. 🙂 Un pliculet – 0.50 lei. Sunt si eu curioasa cum e, am sa-l caut. Oricum, cand ne intalnim am sa-ti aduc si o mostra de ceai oolong.

  5. Câteva cuvinte despre ceaiul Oolong și Mate.
    Am luat Oolong de la CTS. Mi-a placut. Am luat Oolong de la http://companiaceaiului.ro/ceai-oolong.html. Diferența este uriașă. Ceaiul de la companiaceaiului este un Oolong autentic. Pentru a vedea diferența, deși la gust se aseamănă puțin, frunzele de ceai Oolong de la CTS, după ce se desfac se observă că sunt fărâmițate, pe când cele de la companiaceaiului sunt întregi (p.s. am avut posibilitatea de a vedea cum arată frunza de ceai în marime naturală)
    Gustul ceaiului Oolong de la compania ceaiului este mai fin, mai rafinat, muult mai plăcut.
    Cât despre Mate, eu fiind un consumator de Mate de când nu (prea) mai beau cafea, am luat de la ceainăria de pe lăpușneanu, de la CTS și de la Maya. Pe primul loc este cel de la Maya, apoi CTS și în final cel din Lapușneanu. Merită să încercati Mate (chiar dacă nu aveți “Bombilla și Calabash – http://www.123rf.com/photo_10027623_yerba-mate-drinking-set–calabash-and-bombilla.html), o cană cu Mate te ține în forma toată ziua. În plus comparativ cu cafeaua este mai ieftin căci în timp ce din două lingurițe de cafea faci o cafea tare care te ține 2 ore, dintr-o lingurița de Mate turnând de mai multe ori apă bei toată ziua ca să nu mai spun că e suficient să bei o cană să te țină în formă de la 7 dimineața până pe la 5-6 după amiaza.

    P.S. Tocmai am terminat prima cană cu Mate…

    • Azi am incercat White Downy oolong de la Cts Corner care mi-a lasat o impresie foarte buna! Acest ceai mi se pare apropiat la gust de ceaiurile negre(rosii) chinezesti.Si aroma pe care o lasa frunzele ma duce cu gandul la un Yunnan si mai putin la oolong.Ceaiul e clasificat la categoria alb probabil dupa nume dar este semifermentat.Oricum e un ceai bun ca si alte sortimente de la CTS. Chiar saptamana asta mi-am cumparat si un Ti Kuan Yin de la ei bun la un pret de 10 lei 50 grame.E un grad inferior dar frunzele sunt intregi dupa infuzare si rezista bine la 4-5 infuzii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.