Am trecut zilele trecute prin Iulius Mall, ocazie cu care am servit la Carturesti un minunat ceai mate – Mate Hulla Hoop de la Casa de Ceai. La plecare am vrut sa cumpar un ceai din Gima, speram sa fiu iarasi incantata de numeroasele sortimente de ceai noi si interesante. Din pacate niciunul nu mi-a atras atentia in mod deosebit, asa ca am facut iarasi un compromis, si ca sa nu plec cu mana goala, am cumparat un ceai de caise de la Milford.
De la Milford am incercat pana acum ceaiul de cirese si banane si cel de cirese si lamaie, care mi-au placut, asa ca m-am gandit ca sigur si ceaiul de caise va fi foarte bun.
Inainte sa va povestesc impresiile mele, trebuie sa va spun ca puteti cumpara acest sortiment de ceai din Kaufland sau Gima. La Gima o cutie cu 20 de pliculete de ceai cu snur si ambalate individual costa 7.3 lei. Cei de la Milford pun foarte mare pret pe faptul ca nu folosesc capse metalice pentru prinderea pliculetelor. Apreciez aceasta initiativa a lor, insa la cate arome pun in ceaiuri, nu prea rezolva nimic per total.
Ingredientele ceaiului de caise sunt: mere, hibiscus, coji de portocale 8%, arome 4.8% (caise, piersici), macese 5%, sfecla, boabe de soc, acidulant acid citric 4.5%, radacina de cicoare, suc granulat de caise 0.1% (maltodextrina, concentrat de caise), suc granulat de piersici 0.1% (maltodextrina, concentrat de suc de piersici).
Pentru preparare, se pune un pliculet de ceai in apa clocotita si se asteapta 8 minute. Eu am pus 2 pliculete la aproximativ 700 ml (nu am umplut ceainicul in intregime) si a fost suficient de concentrat.
Ceaiul de caise de la Milford imi aminteste foarte mult de ceaiul Peach & Passion Fruit de la Twinings. Au cam acelasi parfum, la gust e o mica diferenta (in loc de fructul pasiunii – caise).
Nu pot sa zic ca m-a impresionat, este un ceai de fructe ca oricare altul, mai slab decat cel de la Twinings. Este dulceag, insa, desi l-am baut neindulcit, as prefera varianta cu o lingurita de zahar sau miere. Data viitoare asa il voi bea. De asemenea, desi este un ceai de fructe, m-a cam tinut treaza noaptea, cel mai probabil din cauza maltodextrinei, care este folosita ca ingredient in energizantele pentru sportivi. Ma tot gandeam azi-noapte daca am baut Cola sau ceva pe baza de cafea, dar singurul “vinovat” putea fi acest ceai. Asa ca va sfatuiesc sa-l beti dimineata, ca sa nu suferiti de insomnie, ca mine.
In continuare va prezint cateva poze cu pliculetul, continutul si culoarea ceaiului:
Vor urma atat aici, cat si pe Tea Mug, o multime de prezentari de ceaiuri Westcliff, primite de la Anca (multumesc mult!): ceai verde cu vanilie, ceai verde cu portocale, ceai de mere, ceai de zmeura cu vanilie, ceai de capsuni, ceai de zmeura si capsuni, ceai de mure si zmeura. 🙂 De-abia astept sa le incerc pe toate!
Am citit recenzia ta la ceaiul de mate si vreau sa-ti spun ca am salivat intens pe taste :)). De-abia astept sa-l incerc si euuu!!
Cristina: Daaaa, e foarte, foarte bun ceaiul de mate. Daca mergi la Carturesti, il gasesti in meniu. Pe raft nu era…poate mai aveau in depozit niste pungute sau poate trebuie sa aduca. Eu neaparat imi cumpar o punga, chiar m-a impresionat in mod placut. Si nu numai pe mine, ci si pe Adriana (adizzy.ro).
Ceai de caise sa nu va cumparati, va aduc eu pliculete, sa-l testati mai intai. Asa cum am scris si in articol, n-am fost chiar foarte impresionata, e un ceai de fructe obisnuit.