Cu ocazia sarbatoririi zilei mele de nastere am primit cadou o multime de sortimente noi de ceai. Mi-am marit astfel colectia cu 6 tipuri de blooming teas, un ceai oolong, unul negru mai deosebit (veti vedea zilele viitoare de ce), unul rosu, unul de fructe si un ceai mate. Nu pot sa va zic ce bucuroasa sunt. 🙂 De-abia astept sa le incerc pe toate!
Cateva din sortimentele de ceai primite au fost alese de mine. Am fost la CTS Corner si ca de obicei, am intrebat ce ceaiuri Oolong au. Astfel am gasit un nou sortiment – Dong Fang Mei Ren, un Oolong din Taiwan, cu frunze neobisnuit de inchise la culoare si tonuri argintii pe margine. In China Oriental Beauty (Frumusete Orientala) mai este cunoscut si ca Dong Fang Mei Ran sau “Maimuta alba Oolong”, nume dat de regina Elizabeth II. Producatorii l-au incadrat in categoria de ceaiuri albe.
20 grame din acest sortiment costa 6 lei (0.30 lei/gramul). Cu discountul meu de 15% a costat 5.10 lei. Pretul este destul de mare, dar cred ca se merita, fiind un ceai deosebit, cu o istorie aparte.
Oriental Beauty este un ceai Oolong cunoscut de asemenea sub denumirea de White-Tip sau Champagne Formosa. Este unul dintre cele mai vestite ceaiuri din Taiwan si China. La culesul ceaiului sunt selectate doar cele doua frunze gingase de deasupra si mugurii. Ceaiul este neobisnuit de aromatic, calitate ce starneste simturile instantaneu.
Dupa infuzie, ceaiul produce o dulceata asemanatoare cu cea a fructelor ca si cazul ceaiului negru dar cu parfumul de miere al unui Oolong. Acest ceai a castigat o faima deosebita in Japonia si Europa.
De la Chadao am aflat ca trasatura caracteristica e ca frunzele sunt muscate de insecte, nefiind astfel nici intregi nici aspectuoase ca forma. Ceaiul este placut datorita varietatii de culori, fiind numit si ceaiul celor 5 culori.
Ceaiul Oolong se prepara cu o apa la temperatura de 85º- 95ºC si un timp de infuzare de 1 – 6 minute, in functie de sortiment si de cantitatea de ceai. Pe eticheta nu apar indicatii de preparare si nici un timp de infuzare recomandat, asa ca l-am tinut in apa cam 2-3 minute.
Parfumul este subtil, foarte placut. Gustul este dulceag, cu o usoara aroma florala si aminteste de mierea de albine. Este putin mai aspru decat cel alb/pufos organic, pe care vi-l recomand, daca incercati pentru prima data un ceai Oolong (mie mi-a placut tare mult, mi-a trezit apetitul pentru acest tip de ceai). Dong Fang Mei Ren nu necesita a fi indulcit si chiar va recomand sa-l beti simplu ca sa ii simtiti aroma autentica.
In continuare va prezint poze cu continutul si cu culoarea ceaiului:
Puteti citi pe blog si despre ceaiul oolong alb/pufos organic si China Oolong Tit Kon Yum.
Pare foarte interesant acest sortiment de ceai. Am intrat si pe tea mug si chiar imi place mult. Am vazut ca sunt mai multe persoane care scriu acolo.
Viorica: Da, suntem 3 in acest moment. Am pregatit si un articol in care anunt lucrul asta oficial, apare in cateva ore. 🙂 Ma bucur ca ai observat! Vor mai aparea modificari si la tema, vreau sa fac din Tea Mug ceva frumos.
Sunt si eu din Iasi si recunosc ca n-am trecut niciodata pe la CTS. Nici nu l-am remarcat, fiindca e asa micut acolo. Am sa trec sa cumpar din sortimentele prezentate de tine, mai ales acest oolong pare interesant.
Mihai: Intreaba daca mai au oolong alb/pufos organic, acela a fost preferatul meu.