Am descoperit această reţetă în urmă cu câteva săptămâni, într-o sâmbătă, şi am considerat-o a fi o idee grozavă pentru micul dejun. Bineînţeles că am modificat-o puţin pentru a fi pe gustul meu – reţeta care mi-a servit ca inspiraţie (de pe blogul Amei) era cu ceapă şi caşcaval; eu am făcut-o doar cu şuncă (nu mănânc caşcaval). Voi însă puteţi să o faceţi oricum doriţi, orice tip de omletă preferaţi, noutatea fiind crusta de mălai şi nu omleta în sine.
INGREDIENTE NECESARE
2-3 ouă, 3 linguri lapte, 2-3 linguri mălai, şuncă, ulei, sare (maxim 10 lei)
Preţ aproximativ ingrediente: maxim 10 lei
Dificultate: mică
Timp de preparare: 10 minute
Număr porţii: 1-2
Pasul 1: Se taie şunca feliuţe (la fel, dacă folosiţi caşcaval, ceapă sau alte ingrediente, se taie în bucăţele). Într-un vas se amestecă ouăle cu lapte şi se adaugă sare şi piper după gust. Eu n-am pus sare, mănânc foarte rar sărat, aşa m-am obişnuit de acasă.
Pasul 2: Se pregăteşte mălaiul într-un vas. Într-o tigaie se pune puţin ulei. Când acesta se încinge se adaugă mălaiul şi se lasă puţin până începe să se rumenească, după care se adaugă compoziţia formată din ou+lapte şi şuncă (sau ce alte ingrediente vă doriţi).
Pasul 3: Se mai ţine pe foc până se prepară omleta, după care se scoate şi se serveşte împăturită.
Rezultatul? O omletă foarte bună şi crocantă. A se servi alături de roşii proaspete. 🙂
Foarte ingenios preparatul, eu as pune si cascaval si sunca. Chiar si ceapa. 😀 Nici eu nu manacam sarat inainte, insa acum mi-am schimbat bunul obicei…chiar radical. Si nu e bine, nu e bine deloc.
Oua, fie fierte, fie ochiuri, fie omleta mananc din an in paste insa. Cand imi aduc aminte, de stau cu lunile in frigider pana se strica si sunt nevoita sa le arunc.
Eu acasa la parinti nu mancam deloc sarat, acum mai pun si sare, dar putina. M-am invatat fara sare si stiu ca e cel mai bine asa.
multumesc de idee, si asa se plangea filozofu ca iar face foamea in week-end ca nu`i gateste nevasta :))
oua-checked
rosii proaspete-checked
sunca-checked
lapte-mereu checked.
mai trebuie malai si gata!
multumesc de idee!
Cu placere. 🙂 Sper sa va placa. Nu uita ca poti face orice tip de omleta vrei, nu neaparat doar cu sunca. Adauga tot ce va place.
Buna idee
Mie-mi place cu ceapa
Eu n-am incercat niciodata cu ceapa. 🙂 De obicei prefer omleta simpla sau cel mult, cu sunca, atata tot. 🙂
Dar ce ai cu săracul cașcaval?
🙂 Eh, nu stiu ce am, dar nu-mi place deloc. 🙂 Inca de mica nu mi-a placut, desi l-am gustat si am incercat sa il accept (m-a obligat sora-mea, care este un mare fan al cascavalului. A zis ca daca nu mananc o bucata nu mai vorbeste cu mine niciodata…iar eu cum aveam vreo 7 ani am crezut-o. :P)
In general nu-mi plac branzeturile, nu mananc decat branza de vaci (normala,nu cas sau alte specialitati). Am avut o problema si cu laptele, de-abia in adolescenta l-am acceptat in alimentatia de zi cu zi.
nici mie nu-mi place deloc cascavalul, e sapun uscat la gust! nu e bun niic macar in bulz. orice branza e perfecta in locul grasimilor industriale etichetate si purtatoare de gust de sapun uscat!
reteta ta merge bine oricand la masa. ia sa incerci si tu asa: cartofi curatati si rasi (prin razatoare) si lasati sa se prajeasca in tigaie putin pe ambele parti, dupa care bati intr-un castron 2-3 oua si faci o omleta simpla pe care o torni (ouale batute astfel) peste cartofii ce tocmai s-au prajit usor la suprafata (aia rasi, da!). si totul urmeaza a capata o usoara crusta faina si numa’ buna de papat! cica ii zice totilla de patatas printre iberici! s-aveti pofta dac-o incercati la masa!
Multumesc pentru reteta a-z! Chiar am sa o incerc!
Multi bloggeri romani ar vrea sa stie daca ai avea curajul sa raspunzi la cateva provocari simple si de bun simt. Daca esti interesat/a sa participi la acest joc intre bloggeri intra aici.
Este pe lista cinei de azi! Mersi!
Cu placere. 🙂 Ma bucur ca il vei pregati.
În câyeva momente pregătsc. Este și Mihaela Anghel la mine-n blogroll, am adîugat cu cea mai mare plăcere! 🙂
Multumesc. 🙂
🙂 Cu mate plăcere! 🙂
Arată interesant şi, cu siguranţă,, e foarte delicios! Trebuie să încerc şi eu!
Hmm…Imi place reteta si sigur am sa o incerc. Adaug si eu lapte la omleta pentru e mai delicioasa asa 😀
E prima data cand adaug lapte la omleta, nu stiam ca e mai buna asa. 🙂