Tare greu m-am mobilizat să scriu acest post. Mă gândeam să trec peste, să scriu doar despre obiectivele turistice vizitate, şi deloc despre vacanţa în sine, dar ştiam că astfel voi dezamăgi pe unii cititori. Până la urmă, cu siguranţă se va bucura şi familia mea de articol, aşa o să vadă şi ei poze şi informaţii despre vacanţa noastră.

În prima parte a vacanţei am fost la mare, pe litoralul românesc, în Eforie Nord mai exact. Ştiu că mulţi dintre voi aţi ales Bulgaria, însă experienţa mea de anul acesta mi-a confirmat că şi litoralul nostru are ce arăta, şi aici te poţi relaxa şi te poţi simţi bine.

De data asta nu am mai plecat fără rezervare, m-am gândit să rezolv totul de acasă, ca să nu mai stăm dimineaţa, după ore întregi de condus, să umblăm şi să căutăm cazare prin staţiune. Am ales pensiunea Mery-Elize, unde am stat şi acum 2 ani. Deci am mers la sigur. Ştiam că voi găsi aici o cameră situată într-o zonă liniştită, curată, mare, cu tot ce ai nevoie, gazde primitoare şi politicoase. Voi prezenta pensiunea într-un articol viitor, mi-a plăcut foarte mult şi o recomand cu drag.

Deşi vremea se anunţa ploioasă, am avut parte de o temperatură perfectă. Nu a fost nici rece, nici caniculă, ci suficient de cald pentru plajă şi baie în mare, plimbări pe faleză sau prin staţiuni, şi nopţi un pic răcoroase, cât să nu fie nevoie să dai drumul la aerul condiţionat din cameră ci să te ghemuiesti lângă cel iubit. Eu am nevoie noaptea să fie puţin rece, să simt că pot respira, altfel nu dorm deloc bine. Apa a fost caldă, curată (deşi mă aşteptam să găsesc alge), au fost şi valuri în unele zile.

  

Peisaje din Eforie Nord

Activităţile la mare au constat în mers la plajă, vizitat obiective turistice şi staţiuni şi întâlniri cu prieteni. Mulţi prieteni erau la mare când am ajuns noi, însă n-am apucat să ne vedem cu toţi. Am reuşit să petrecem o seară cu sora şi nepoţica mea, şi astfel să vedem Jupiterul, şi să luăm prânzul cu Raluca – m-am bucurat atât de mult să o cunosc, să putem vorbi direct, nu numai prin intermediul e-mailurilor ca până acum. Nu mai zic cât de încântată am fost când am primit cadou zeci de sortimente de ceai, direct din Belgia, plus câteva dulciuri şi un săpun de la Muzeul Lalelelor din Amsterdam. Mulţumesc mult Raluca!

“Un ceai, două ceaiuri” – după cum bine a zis Raluca. 🙂 2 pasionate de ceai.  

Nu am venit foarte bronzată acasă deoarece nu obişnuiesc să stau mult la plajă iar atunci când o fac folosesc creme cu factor de protecţie mare – am încercat cremele primite de la Iwostin, cu SPF 30 şi 50 (foarte bune apropo). Chiar mi-am dat seama anul acesta că nu m-am mai ars şi n-am mai făcut vreo insolaţie de când eram mică. Totul e să nu doreşti să obţii totul într-o singură zi, în acest caz bronzul. Eu am o piele care se bronzează frumos, nu se arde, însă tot prefer să am grijă. De ce să petrec vacanţa la mare cu dureri de piele şi de cap, înghiţind la greu pastile, doar din dorinţa unora de a mă vedea extrem de bronzată? Din fericire observ că oamenii au devenit mai informaţi în acest domeniu, nu m-am mai trezit la sosirea acasă cu remarci “vai, da nu te-ai bronzat deloc”, ci chiar am fost felicitată că am avut grijă de mine şi de pielea mea.

De ajutor pentru protecţia contra razelor nocive ale soarelui a fost şi umbrela. Era foarte aglomerat pe plajă aşa încât a fost necesar să închiriem zilnic şezlonguri (şi astfel am avut şi umbrelă). Costă 15 lei zi/închiriatul, poţi folosi şezlongul atât ziua cât şi după-amiaza, nu trebuie decât să păstrezi bonul.

Mi-am îndeplinit şi toate dorinţele exprimate în acest articol: am înotat şi m-am jucat în mare, am citit presa pe plajă (deşi am fost cam şocată să constat că ziarele sunt de două ori mai scumpe dacă le cumperi direct de pe plajă sau de la chioşcurile din apropiere), am mâncat porumb fiert (nu prea m-a impresionat, mai bun era cel pe care mi l-a făcut iubitul meu înainte de plecare), am făcut poze (cam 600 numai la mare 😛 ), am filmat, am vizitat alte staţiuni, mai exact Jupiter, Costineşti şi Eforie Sud, plus peştera Sf.Andrei. Dacă anul trecut mergeam aproape în fiecare seară în Constanţa, anul acesta n-am mai avut chef. De-abia în ziua de plecare am trecut pe acolo, ne-am plimbat puţin pe faleză. În schimb am mers de vreo 2 ori în Jupiter, care chiar mi-a plăcut.

 

Poze din Costineşti. Epava a fost însemnată de nesimţiţii care au “vizitat-o”.

 

Cazinoul şi faleza din Constanţa. M-aş plimba în fiecare zi pe aici dacă aş putea. 

 

Eforie Sud

 

Poze făcute pe un drum de ţară, când ne întorceam de la peştera Sf.Andrei. Le-am pus aici pentru a vă arăta cum se aşază cerceii cu ceainice (de care v-am povestit aici) şi noul meu obiect vestimentar preferat, o fustă de la Orsay. Aceasta din urmă este uşoară, foarte puţin transparentă, răcoroasă şi feminină. Mi-a plăcut atât de mult încât am cumpărat-o deşi mi-era mare, am preferat să o duc la croitoreasă să o modifice decât să renunţ la ea.

Mâncarea din Eforie Nord nu a fost grozavă anul acesta. Eram şi eu plictisită şi săturată de shaorme, kebab-uri şi pizza. Nu mi-a plăcut mâncarea nici la autoserviri (deşi anul trecut am fost încântată de acelaşi local), nici la restaurant. Am cumpărat nişte mâncare din Lidl (Mangalia) şi am mai mâncat şi în cameră (noroc că aveam frigider).

La final am cumpărat şi suveniruri pentru cei dragi, în special magneţi de frigider, brelocuri şi căni. M-am săturat să dăruiesc rame foto cu scoici sau bibelouri.

Aşadar, vacanţa la mare a fost exact ceea ce mi-am dorit. Am primit vreme frumoasă, apa caldă şi curată, gazde amabile şi cazare ireproşabilă, companie plăcută. A urmat vacanţa în Maramureş, la doar 2 zile după ce ne-am întors în Iaşi. Dar despre asta vă voi povesti zilele viitoare.

30 Comments on Vacanţa 2011 – partea I

    • Sa stii ca si eu credeam acelasi lucru! Chiar am si scris pe blog chestia asta, ca imi plac mult rochiile maxi (tot lungi, ca fustele lungi) dar nu ma vad purtand una, pentru ca m-ar face mai scunda decat sunt. Dar se pare ca nu e deloc asa. 🙂 Mi-am luat intre timp si rochii maxi si cateva fuste lungi, si in cazul fustei cel putin chiar te alungeste putin. As parea mai scunda cu pantaloni scurti (de ex) si sandale plate. Oricum, trebuie sa probezi, ca sa fii sigur daca iti sta sau nu bine. 🙂

  1. Vai, ce fain ca ai vizitat pestera sf. Andrei. Era in plan s-o vizitam si noi in Redescopera, dar am ajuns prea tarziu si era inchisa. Mi-am dorit mult sa ajung sa vad macar o pestera cu ocazia excursiei, ar fi fost premiera pt mine 😛
    BTW: esti foarte fotogenica, imi place stilul tau romantic de a purta hainele, cerceii..iar pozele sunt…aww.. awesomess. :X

    • Multumesc Ana! Nu prea sunt eu fotogenica, au iesit insa unele poze chiar bine. Noroc de iubitul meu, ca ma tot poza. In pozele de pe drumul de tara eu ma chinuiam sa-mi scot niste scaieti de pe fusta si el imi tot facea poze. 🙂

      Pestera e destul de mica, sa nu e gandesti ca e foarte adanca. Nu poti face mai mult de 10-15 pasi pana la capatul ei. Am sa pun poze cand voi face un articol despre ea.

    • Multumesc! 🙂 Da, speram sa am si multa inspiratie, dar am venit cam fara chef de blog. Incerc sa ma mobilizez sa am grija de el. 🙂

  2. Ce poze frumoase, Mihaela, ma bucur ca le-ai pus pe blog sa ne delectam si noi cu imagini din vacanta ta. 🙂
    Off-topic
    Tocmai a venit avizul postal care ma instiinteaza ca pot sa merg sa-mi ridic coletul de la tine. 🙂 🙂 Cred ca o sa fac si eu un articol pe baza ceaiurilor savurate. 😛 Hehe, abia astept. 😀

    • Multumesc Nice!
      Ma bucur ca a ajuns coletul! Sper sa-ti placa ce ti-am pus acolo, sunt curioasa ce parere ai. Nu-s toate ceaiuri super grozave, sunt si ceaiuri la plic, de supermarket, dar si ceaiuri mai bunicele.

        • E usor de preparat Nice. Ma intrebi pe mail si te ajut. La fructe si negru e ok apa la 100 grade si se lasa cam 3-4 minute la infuzat. La verzi, oolong sau albe, trebuie apa sa fie putin mai rece. Imi scrii pe mail si te ajut eu. 🙂

  3. Ce poze frumoase ai! Ma bucur ca te-ai simtit bine, in Eforie Nord am fost acum cativa ani si era ok, desi cu mancarea mi s-a parut putin problematic fiindca pe atunci nu erau asa multe autoserviri (nu stiu acuma cum e) dar vad ca te-ai plans si tu!
    La Jupiter nu am fost, La Constanta faleza e frumoasa, si Cazinoul l-ar putea restaura si pune mai mult in valoare!

    Oricum ma bucur ca ti-ai indeplinit dorintele referitoare la vacanta la mare!
    Astept Maramuresul 🙂

    • Multumesc! 🙂
      Da, Cazinoul ar putea deveni ceva foarte frumos. Am inteles ca a fost dat de Primaria Constanta in patrimoniul Ministerului Turismului, sa-l restaureze ei. Sper sa faca ceva.
      O sa apara sapt viitoare si articolul despre Maramures. 😉

    • Chiar ca e deprimant. Oricum, poate nu au avut bani sa-l restaureze. In rest Constanta arata foarte bine. Daca ai vedea cum arata Iasul…mai ales in aceste zile…Constanta e de vis fata de Iasi.

  4. Cel mai bine este acasa. Pentru mine nu conteaza unde sunt, pot sa fiu si in cele mai frumoase locuri de pe planeta dar nu-i ca acasa!
    Ai avut o vacanta frumoasa si, sa-ti spun sincer, mi-as dori si eu sa vizites pestera Sf. Andrei! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.