Sper că nu vă plictisesc prea tare cu aceste descrieri de ceai oolong, știu că nu este un ceai foarte popular (încă) și că puține persoane au reușit să-l încerce până acum. Dar sper că poate astfel vă fac curioși și poate, atunci când veți avea ocazia, veți dori să-l gustați.

Organic Osmanthus Oolong este un nou sortiment de oolong adus la CTS Corner. Ingredientele sale sunt ceai oolong și flori de Osmanthus 10%.

Ce aflăm de pe ctscorner.ro: “Organic Osmanthus Oolong conține ceai oolong și flori de Osmanthus din înălțimile muntoase ale Chinei. Frunzelor de ceai oolong li se adaugă în această rețetă 10% flori tinere de Osmanthus, care-și împrumută ceaiului aroma și gustul lor dulce floral. Frunzele de ceai astfel aromate dăruie o infuzie galben aurie cu un efect plăcut revigorant.

Ceaiul Oolong este un ceai tradițional chinezesc, oxidat parțial (planta Camelia sinensis), produs printr-un procedeu unic ce implică uscare la soare și oxidare, înainte de răsucire. În ceea ce privește fermentarea ceaiului Oolong, aceasta variază de la 8% la 85% în funcție de varietate și modul de prelucrare. Numele de “Oolong Tea” provine în engleză din limba chineză și înseamnă “black dragon tea” (ceaiul dragonul negru), probabil datorită aspectului său după prelucrare : negru, lung și încrețit, buclat.”

Apreciez că cei de la CTS au început să scrie câte o astfel de descriere la fiecare sortiment adăugat pe site. E mai interesant să citești pe lângă ingrediente și povestea producerii fiecărui ceai.

Pentru preparare se pune o linguriță de ceai pentru fiecare 150 ml de apă și încă una pentru ceainic. Se fierbe apa și se lasă să se răcească 1 minut până la 90°C. Se toarnă apa peste ceai și se lasă la infuzat 5 minute. Se strecoară și se servește. Se pot realiza 5 infuzii din aceleași frunze.

Încă de la început mi s-a părut un ceai foarte elegant, parfumat, perfect pentru doamne și domnișoare. Are un parfum îmbătător de flori de osmanthus și un gust delicat, floral, dulceag, simplu dar deosebit – se poate simți atât aroma de oolong cât și cea de osmanthus, atât separat cât și împreună. Nu știu cum să vă explic mai bine, este pur și simplu un ceai foarte reușit. Bineînțeles, asta din punctul de vedere al unei iubitoare de oolong.

Organic Osmanthus Oolong nu este un ceai foarte ieftin, pentru 20 grame am plătit 13.60 lei. Prețul pentru 50 de grame este de 34 lei. Recomand acest sortiment cunoscătorilor/pasionaților sau pentru evenimente mai deosebite, când vreți să faceți senzație cu un ceai foarte bun.

 

6 Comments on Ceai oolong Organic Osmanthus Oolong – CTS Corner

  1. De cand am spus ca imi voi cumpara si eu un ceai oolong si…nimic 🙂 Imi voi lua cat de curand posibil pentru ca pare destul de interesant acest tip de ceai

    • 🙂 Da Lala, neaparat. Eu mi-am cam terminat stocurile de ceai oolong, am tot dat, am mai baut si eu, si acum in casa nu mai am decat acest sortiment de oolong, pe care l-am prezentat acum. Iti recomand si Milk Oolong, se gaseste acum la CTS Corner.

  2. Ok, recunosc c-am intrat la ceai pentru c-am citit “organic orgasmus” . Dar trag repede usa si ma duc mai sus la gradina botanica
    Nu beau ceai 😀

    • :)) Tot plante vei gasi si la Gradina Botanica. 😛
      Pacat, e o bautura chiar buna. Dar inteleg, eu de exemplu nu prea beau lapte…Niciodata nu m-am dat in vant dupa el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.