Mi-am dorit mult această carte și de-abia am găsit-o de cumpărat pe un site, pe restul nu mai era în stoc. Am început să o citesc cu nerăbdare, descrierea îmi trezise curiozitatea, de-abia așteptam să aflu secretele personajelor, viața și poveștile lor. Însă după doar câteva pagini mi-am dat seama că totul îmi era cunoscut. Știam ce urma, îmi povesteam de dinainte ce aveau să facă personajele și nimeream de fiecare dată. Inițial m-am gândit că poate am citit cartea mai demult. Dar nu a fost tradusă decât în 2011. Nici nu putea fi vorba că e ea prea previzibilă. Apoi, după o mică căutare pe net, am găsit filmul realizat după carte – The Memory Keeper’s Daughter.
După ce am descifrat acest mister, am continuat să citesc cartea (cu mai puțină plăcere bineînțeles, acum când știam în mare ce se va întâmpla).
Se prezintă drama familiei Henry, distrusă de decizii greșite și de dorința de a proteja. David Henry a ajutat-o pe soția sa Norah să nască. Au avut 2 copii, un băiat sănătos, Paul, și o fetiță bolnavă de Sindromul Down, Phoebe. Traumatizat de experiența sa din copilărie, când a trebuit să fie martor la suferința surorii sale, ce avea probleme cu inima, și la distrugerea mamei sale, atunci când fiica ei a murit, David ia decizia să trimită fetița la un centru special și să-i spună soției sale că Phoebe a murit la naștere. Asistenta care l-a ajutat în acea noapte, Caroline, nu suportă ideea de a lăsa copilul într-un centru care arată groaznic, așa că o ia cu ea și o crește ca pe propria fiică. Deși David a încercat să îi ofere soției sale o viață liniștită, Norah va simți mereu lipsa copilului ei și va fi extrem de nefericită. La fel și David, cuprins mereu de remușcări. Paul va fi copilul sănătos dintr-o familie ciudată, îndepărtată de secrete. Asta în timp ce Caroline se luptă cu sistemul pentru a-i oferi lui Phoebe o viață normală.
Subiectul cărții este foarte interesant și deloc atât de siropos precum mi s-a părut a fi trailerul filmului. Tot ce am de reproșat este lungimea cărții, de 500 de pagini. Pe alocuri mi s-a părut plictisitoare, prea multe descrieri, prea multe rememorări ale trecutului. Și bineînțeles că la final totul se petrece cu repeziciune, în maxim 50 de pagini rezolvându-se toată intriga romanului. Mi-ar fi plăcut ceva mai captivant.
Fiica tăcerii poate fi cumpărată de pe libris.ro la prețul de 25.50 lei (reducere de la 30 lei).
Am vazut filmul acum cativa ani…As citi si cartea, mai ales ca nu mai tin minte mare lucru din film.
Am citit si eu aceasta carte si mi-a placut foarte mult. Nu am vazut inca filmul, dar am de gand sa o fac zilele astea.
impressive! 🙂
weekend frumusel nr. 4-5!
Hmm la recomandarea ta, ma duc sa mai citesc pe net despre carte
Coperta e superba!
Chiar daca la prima vedere pare scenariu de telenovela, cred ca e o carte pe care mi-ar placea s-o citesc.
Si in film pare foarte siropos, dar in carte nu e chiar asa, chiar s-au axat mult pe sentimentele personajelor.