Pe când eram o operă de artă – Eric-Emmanuel Schmitt

“Pe când eram o operă de artă” este ultima carte de Eric-Emmanuel Schmitt publicată în limba română. De cum am aflat de ea mi-am dorit-o și m-am bucurat să o primesc cadou de Crăciun de la sora mea. În aceeași perioadă am achiziționat și “Secta egoiștilor”, dorind să descopăr acel stil fermecător al autorului. Din păcate, aceste două cărți nu au fost chiar pe gustul meu – cele din Ciclul invizibilului (“Domnul Ibrahim și florile din Coran”, “Oscar și Tanti Roz” și “Copilul lui Noe” ) mi-au plăcut mult mai mult.

Despre “Secta egoiștilor” nu voi povesti pe blog, nu aș avea prea multe de zis despre ea, “Pe când eram o operă de artă” mi-a atras însă oarecum atenția, nu a fost chiar o lectură plictisitoare sau pe care să nu o agreez. Însă e o carte ciudată, oarecum în stilul lui Amelie Nothomb.

Un tânăr disperat este în pragul sinuciderii. A mai încercat de câteva ori dar niciodată nu i-a ieșit. Este pe cale să încerce cea mai sigură metodă când un artist excentric îi cere puțin timp pentru a-l face să se răzgândească.

Artistul îl aduce în casa sa, unde îl transformă într-o operă de artă. Noul nume al tânărului este Adam bis și acesta devine la fel de cunoscut ca Gioconda, admirat de lumea întreagă. Tot ce și-a dorit vreodată i se îndeplinește acum, însă iubirea și dorința de a se exprima liber îl fac să realizeze că schimbarea sa a fost o greșeală.

Cartea este disponibilă în librării la prețul de 26 lei.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thanks for passing by↓

Diana Larisa Laura Alina

4 Comments on Pe când eram o operă de artă – Eric-Emmanuel Schmitt

 1. Hapi2233
  January 31, 2012 at 4:18 pm (6 years ago)

  Deci bazata pe povestea adevarata a….cuiva?

  Reply
  • Mihaela
   January 31, 2012 at 5:04 pm (6 years ago)

   Nu, este pura fictiune. Cu multa imaginatie.

   Reply
 2. Nice
  January 31, 2012 at 7:56 pm (6 years ago)

  Cumva tanarul realizeaza ca pretul celebritatii este prea mare si ca nu e dispus sa-l plateasca?

  Reply
  • Mihaela
   February 1, 2012 at 10:10 am (6 years ago)

   Da, intr-adevar. Se saturase sa fie privit doar din prisma frumusetii sale (de fapt mai degraba a unicitatii sale) si sa nu-i fie apreciate si gandurile.

   Reply

Leave a Reply

More in cărţi
Femeia din amiază – Julia Franck

Am citit acum ceva timp descrierea cărții și mi-am dorit mult să reușesc să o citesc. Știam că acțiunea se...

Close