Zilele trecute am primit câteva mostre de produse Rivage, printre care și masca cu nămol pentru față, pe care am fost tare nerăbdătoare să o încerc. În primul rând pentru că auzisem de multiplele efecte benefice ale nămolului și în al doilea rând pentru că până acum nu mai folosisem ca tratament nămolul, nici pentru față, nici pentru corp.
Înainte să vă vorbesc de mască, trebuie să știți că nămolul de la Marea Moartă s-a format în decursul a mii de ani. Marea Moartă se evaporă an de an, iar sărurile și mineralele din apă sunt absorbite de nămolul de la fundul mării. Rivage a creat măști pornind de la nămolul brut, pe care l-a adaptat fiecărui tip de ten și fiecărei zone a corpului. Fiecare mască are concentrație diferită de nămol, pentru a preveni apariția iritațiilor. Astfel, masca de față pentru ten normal are o concentrație de 40%, cea pentru ten sensibil 29%, cea pentru corp 60%.
Efectele nămolului de la Marea Moartă:
- absoarbe excesul de grăsime și îndepărtează impuritățile din piele;
- adjuvant în tratarea acneei, psoriazisului și eczemelor;
- redă fermitatea pielii, acționând asupra ridurilor cauzate de factorii de mediu și de vârstă;
- încălzește zona în care este aplicat, stimulând biosinteza pielii;
- acționează ca agent exfoliant, contribuind la înlăturarea celulelor moarte;
- reduce durerile musculare.
Înainte de folosire, se agită conținutul. Nămolul se aplică după demachiere, pe față și pe gât, evitând zona ochilor și a gurii, după care se așteaptă 15-20 de minute, până ce se usucă. Se înlătură cu apă călduță, efectuând mișcări circulare cu vârful degetelor pentru exfoliere.
Am fost încântată că masca are un miros foarte plăcut. Consistența este densă, se aplică ușor, este plăcut la atingere. După câteva minute s-a întărit și uscat, iar după un sfert de oră l-am înlăturat cu apă călduță, cu mișcări circulare pentru a și exfolia tenul. Exfoliază ușor și delicat. După ce am îndepărtat complet masca, pielea a păstrat un parfum plăcut și chiar am simțit-o mai fină și mai curată. Sper să observ și celelalte efecte după câteva săptămâni de folosire.
Am aplicat puțin și pe mână, pentru a vă arăta consistența sa:
Masca cu nămol pentru față poate fi cumpărată de pe site-ul Rivage la prețul de 98 lei/370 ml. În săptămânile ce urmează vă voi prezenta și alte produse Rivage, cum ar fi săpunul exfoliant, crema de zi pentru față cu vitamina E, crema anti-acnee, ș.a.
Chiar vrei sa ma incerci sa vezi daca am a spune cate ceva la orice subiect d al tau!))) Greu la asa ceva, dar tinand cont ca: nu am grasimi pe fata si impurtati, am fata calda, nu am riduri iar pielea e ferma, nu am acnee si nici dureri musculare, tind sa cred ca o folosesc si eu, dar nu stiu de acest fapt)))Frumoasa recenzie, despre care o sa o instintez si pe a mea soţie, pasionata de orice e in acest domeniu!
Multumesc Marius. 🙂
Esti un norocos daca chiar ai un astfel de ten. 🙂
O masca cu namol si eu imi doresc inca de cand am vazut prima oara intr-o revista Avon cu vreo 10 ani in urma, si tot nu mi-am cumparat! Acuma o sa fac pasul asta!! Primavara mereu am probleme cu tenul, imi e super uscat :((
🙁 Sper sa-ti rezolvi problemele cu tenul. Eu am in plan sa merg la un salon pentru un tratament facial.
Mi-a promis cineva niste namol brut- de la Marea Moarta. Eu asa as prefera sa il cumpar – de la cineva care aduce direct de acolo. Nu -mi trebuie tratat si bibilit.
Imi plac mastile de fata ce au particule fine si nu iti ranesc sau inrosesc tenul dupa exfoliere.
De sapunul exfoliant mi-s curioasa! 🙂
Din mastile incercate de mine toate au avut particule fine, nu s-a intamplat sa mi se inroseasca tenul. Cred ca sunt norocoasa. 🙂
Dintotdeauna am preferat mastile de fata naturale in defavoarea cremelor cu n ingrediente. Pana acum nu am folosit o masca pe baza de namol, momentan sunt fana masca din argila :).
Oricum, felicitari pentru review, chiar e util!
Nici argila n-am incercat pana acum. 🙂