Îmi doream de foarte mult timp să ajung la Stâna Poieni, dar am vrut să aștept să fie puțin mai cald afară ca să stăm la terasă. Din fericire weekendul ăsta am avut și câteva ore cu soare (printre cele cu ploaie), așa că s-a ivit momentul perfect pentru a mânca aici.

Restaurantul este poziționat la 23 km de centrul orașului, în satul Schitu Duca. E amplasat lângă o pădure și oferă și spații de cazare (7 căsuțe, dar se pot amplasa și corturi sau rulote). Mai multe detalii despre loc găsiți pe site-ul lor.

Când am ajuns noi acolo era destul de liber, erau ocupate doar vreo 2 mese la terasă. M-am bucurat să văd că au parcare, am fost plăcut impresionată de politețea și atenția chelneriței. Imediat ce ne-a văzut ne-a salutat, ne-a adus meniurile, pe care nu le-a distribuit cum îi era mai ușor ci a așteptat să mă așez eu la masă (am fost ultima care s-a așezat), mi-a oferit meniul, și de-abia apoi le-a dat meniurile și băieților.

Peisajul de la Stâna Poieni este încă primăvăratic, cu doar câteva flori și iarbă verde. Însă vara este o minunăție aici, cu pădurea verde din apropiere, flori, iarbă, soare. De-abia aștept să revin aici prin mai, iunie.

  

Și acum să ajungem la ce este mai important, și anume mâncarea. Erau multe preparate în meniu pe care voiam să le încerc, dar mai mult de un fel de mâncare nu pot să “duc”, așa că am comandat pui cu smântână, ciuperci și mămăliguță (unul dintre felurile mele preferate de mâncare). Mi-a plăcut mâncarea, a fost și suficientă cât să mă satur. Cred că mi-ar fi plăcut mai multe ciuperci, dar acum sunt și eu mofturoasă. De obicei lumea se plânge la restaurant că nu se pun suficiente bucăți de carne în mâncare, la mine era o grămadă de carne și eu voiam mai multe ciuperci. 🙂 Mămăliguța a fost delicioasă. Data viitoare vreau neapărat să încerc pui la ceaun cu mămăliguță și ciorbă de văcuță.

Băieții au comandat mai multe: ciorbă rădăuțeană (poza 2), turte pe vatră (poza 3), pui GrandeGourmet (pui cu cașcaval în interior), cartofi prăjiți (2 porții), tocăniță de pui cu legume, mămăliguță ciobănească (cu brânză), clătite cu dulceață de trandafiri (poza 4). Plus limonadă, 3 sticle de apă, fresh. Nota de plată: 80 lei. Rezonabil zic eu.

Impresiile lor: ciorbă rădăuțeană – foarte bună, turte pe vatră – foarte bune (am ciupit și eu un pic din ele 😛 ), pui GrandeGourmet, cartofi prăjiți – foarte bune, tocăniță de pui cu legume – cam multe legume și puțină carne, mămăliguță ciobănească – cam prea puțină brânză. Nu mai știu ce părere au avut de clătite.

   

Meniul îl găsiți complet și pe site, însă pun aici și pozele cu meniul, poate vă este mai ușor să le vedeți direct aici.

  

 

Mi-a plăcut și servirea, nu am stat deloc să așteptăm meniuri, nota de plată, totul s-a mișcat așa cum trebuie. Chiar vreau să revin la Stâna Poieni și o vom face cu prima ocazie. De asemenea vreau să mai vizitez restaurante tradiționale românești, precum Hanul Dacilor sau Hanu Ancuței. Revin cu impresii. 🙂

25 Comments on La Stâna Poieni

  1. Foarte frumoasa zona! 🙂 Iar meniul…foarte romanesc. 😀 M-ar tenta si pe mine un pui GrandeGourmet, nu am gustat niciodata. 😛 Sunt tare placute iesirile astea in aer liber…mai ales ca vremea e asa calda, e pacat sa ramanem in casa.

    • Pai da Nice, dar noi la Iasi inca mai asteptam vreme frumoasa…Nu avem parte decat de cateva ore de soare, apoi ploaie, si tot asa.. 🙁

  2. Iti recomand sa te duci la Hanu Ancutei, e un peisaj foarte placut iar hanul in sine e foarte dragut. Mie mi-a placut mult. Mancarea e gustoasa, nu e nici ieftin nici scump, deci e ok.

    Daca iti plac restaurantele rustice, traditionale, atunci sigur va fi pe placul tau sigur.

    • Mihaela, am fost de multe ori la Hanu Ancutei, insa nu in ultima vreme. Cred ca ultima data am fost acum vreun an, doi. Am inteles ca s-a mai scumpit acum, o portie de mancare ar fi cam 30 lei…Plus benzina pana acolo, e o masa destul de costisitoare. Dar cred ca merita experienta.
      Vom merge acolo cat de curand, numai sa se faca putin mai frumos afara. 🙂

      • Sincer sa fiu mi-a cam lasat de dorit servirea la Hanul Ancutei, am comandat o cafea, dupa ce c-am dat vreo 15 RON am mai asteptat si vreo 2 ore.

        • 🙁 Probabil era foarte aglomerat. Se mai intampla si din astea. Eu am fost mereu multumita de servirea de la Hanu Ancutei iar mancarea e f f buna.

      • Cam acum un an si ceva am fost si eu acolo; cel mai probabil sa nu mai fie exact acelasi preturi. Pe mine m-a impresionat locul si mancare; intr-adevar e ceva drum pana acolo, insa cu mai multi prieteni se rezolva si cu benzina. 🙂

        • Da…oricum, e ca si cum te-ai duce la iarba verde, insa nu faci tu gratarul, cumperi mancarea de acolo. 🙂

  3. uuu,…ce bine arata mancarea si am aruncat si un ochi pe meniu si nu mi se par scumpe deloc preturile pentru cum arata locul si privelistea!

    • Pozele nu-s grozave, data viitoare am sa le fac mai bine. Dar mancarea chiar e buna. Traditional romaneasca, fara pretentii.

  4. Singura mea observatia ar fi ca (pentru ca altfel nu-mi pot da cu parerea), cel putin fata de preturile din Bucuresti, preturile de acolo mi se par foarte mici. Fain 🙂 Pacat ca-i asa departe.

    • Da, si mie mi s-a parut chiar ieftin. Practic ce am mancat eu m-a costat doar 11 lei – 8 lei ciulamaua + 3 lei/apa. Aproape ca la cantina. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.