Pentru mine, picnic și grătar nu înseamnă același lucru. La picnic nu trebuie să cari cu tine grătare, cărbuni, nu trebuie să stai în fum, nu riști să mănânci mâncare arsă și nu trebuie să-ți petreci jumătate din timp făcând focul, căutând lemne și păzind carnea. Asta nu înseamnă că nu-mi place să merg la grătare, dar prefer un picnic liniștit, în doi, pe o pătură așezată într-o pădure, lângă un pârau care susură liniștit. Fără muzică, fără fum.

Ultimul picnic organizat a fost anul trecut. Nu a fost prea comod deoarece a trebuit să pregătesc toată mâncarea de acasă – adică să fac sandvișuri, să le pun în rucsac, alături de două sticle de apă. Nu am luat legume deoarece s-ar fi strivit, a trebuit să mâncăm din tacâmuri de plastic, de unică folosință, și să bem direct din sticlă. A fost frumos, dar mai frumos ar fi fost să avem cu noi un coș, unde să pot pune feliuțe de carne, pâine, legume, brânzeturi, eventual caserole cu salată, un vin sau suc. Și când începem să mâncăm, preparatele să fie la o temperatură potrivită, nu fierbinți. Un coș precum cele din imaginile de mai jos:

Un astfel de coș de picnic conține: pahare de vin din sticlă, tacâmuri din oțel inoxidabil sau din porțelan, farfurii de ceramică, tirbușon, căni, șervețele textile. Interiorul este dublat cu material termoizolant pentru a păstra la temperaturi optime vinul sau alte băuturi. Sunt ușor de cărat, există chiar și varianta sub formă de troller, și nici nu trebuie să ai excesiv de multă grijă deoarece tacâmurile sunt bine legate, nu există pericol să se spargă și să ajungi la destinație cu conținutul coșului făcut praf. Ușurează mult procesul de pregătire al unui picnic, este util (nu doar pentru picnic, pentru orice excursie sau chiar și grătar), ocupă mai puțin spațiu iar conținutul este mai bine protejat. Și este și drăguț, mai ales cel verde cu roz. 😛

Coșurile de picnic sunt disponibile pe site-ul iLux.ro – mai exact puteți vedea toată gama aici.

3 Comments on La picnic

  1. Sunt superbe cosurile de picnic! De mult timp imi doresc unul.
    Tot visez acum, dupa ce ajung in Belgia, sa o scot pe mama la picnic o data la cateva weekend-uri, sunt sigura ca i-ar placea 😀 Dar sa fim cu totul eco, sa fim amandoua pe bicicleta, lucru pentru care as putea sa ma rog de pe acum ca sa vina cu mine :))

    • Imi si imaginez ce frumos ar fi! Pacat ca la noi nu sunt locuri amenajate…mai mult, acum primesti si amenda, cu noua lege a picnicului. Nu poti face picnic/gratar decat in locuri amenajate, pacat ca nu prea sunt locuri amenajate. Pot sa fac picnic insa in curte la mine, unde e liniste, nu-s manele sau mizerie.

  2. Mi-aș lua și eu unul dacă aș ști că ajung mai des la picnic.
    Prin parcuri nu prea poți face picnic. Iar aglomerația din parcurile mai frumoase nu e nici ea prea încântătoare.
    Iar pădurile… cât e vara de lungă sfârâie a mici.

    Vara și toamna am mai făcut mini-picnicuri la Mogoșoaia, e mai aerisit de lume pe acolo, mai ales pe la 10-11 dimineața.
    Mie nu mi se pare așa greu cu picnicul… oricum e mult mai lejer decât să gătești. 😆 Nu am simțit niciodată nevoia de geantă specială de picnic, deși recunosc că arată unele superb cu toate lucrurile alea în ele de aș cumpăra numai să mai uit la ele. 😆
    Nu mi se pare picnicul locul de tacâmuri… merg mai bine niște tartine, niște chestii bite-size care oricum au în ele vreo scobitoare înfiptă, eventual câteva fășii din morcovi, castravete sau celery, niște roșii cherry să le bagi cu totul în gură, câteva fructe… bine… să ai și unde te curăța cumva pe mâini. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.