Excursie prin țară: ziua 7

Sibiu – Barajul Siriu – Vulcanii Noroioși – Iași

Ultima zi a excursiei nu a fost mai puțin plină decât celelalte, dovadă fiind că am ajuns în Iași seara târziu, aproape de miezul nopții.

Am plecat de dimineață din Sibiu și ne-am îndreptat spre județul Buzău pentru a vizita Vulcanii Noroioși. Am avut ceva de condus, dar mi-a plăcut drumul prin munții din județul Buzău, unde am descoperit și Barajul Siriu. Ne-am oprit puțin aici, am admirat priveliștea și am făcut câteva poze. După care am plecat mai departe.

 

Am ajuns apoi la Vulcanii Noroioși. Din fericire drumul era bine marcat, cu suficiente indicatoare, așa că am ajuns fără probleme aici. Biletul de intrare a costat 5 lei (dacă-mi amintesc bine). Trebuie să recunosc că mă așteptam să fie mult mai spectaculos, mai ales că visez să ajung aici de câțiva ani buni. Dar chiar și așa, mi-a plăcut obiectivul, cu peisaje selenare. Vulcanii erau destul de “cuminți”, nu făceau prea mulți bulbuci. 😛

   

   

După ce ne-am plimbat puțin, am mers la restaurantul de lângă Vulcani, ca să luăm prânzul. Nu pot spune că mi-a plăcut prea mult masa luată aici, dar recunosc că nici nu aveam altă posibilitate, era singurul local de lângă obiectiv.

Restaurantul este modest, meniul conține doar grătare cu cartofi prăjiți și 2 tipuri de ciorbe. Mi-a displăcut mulțimea de muște și viespi și toaleta murdară. Cel puțin așa am aflat, n-am avut curajul să merg să văd cât de murdară e. Cât despre insecte, nu mi-e frică de albine sau viespi, dar e deranjant să tot îți vină insecte în față, în farfurie sau în mâncare, atunci când vrei să mănânci. De-abia așteptam să plec de aici.

Ne-am mai odihnit stând la masă și apoi am plecat spre casă. Ne aștepta un drum lung și obositor, dar nu mai voiam să luăm încă o cazare, nu avea rost. Am ajuns pe la 10-11 seara în Iași, bucuroși să ne revedem orașul, dar și mulțumiți de traseul parcurs.

De obicei când vin din vacanță mă simt obosită, dar acum m-am simțit activă, vioaie, gata de lucru. Poate a ajutat și faptul că mereu am avut ceva de făcut, nu am avut timp să ne plictisim, să ne uităm la tv sau să pierdem timpul aiurea pe net. Am mers mult, ne-am plimbat, am vizitat, am tăiat o mulțime de obiective turistice de pe listă. Și mi-am dovedit mie că o astfel de excursie se poate face (ne gândeam de câțiva ani să facem un astfel de traseu) – am cheltuit cam 1000 lei/persoană, în acești bani fiind benzina, cazările, masa, gustări, taxe de vizitare + suveniruri și alte cheltuieli. Unii dintre noi au cheltuit mai puțin, depinde ce-ți place să mănânci și dacă vrei sau nu suveniruri.

Sper că v-a plăcut această serie de articole…pentru că în curând o să le reiau, cu informații sper eu folositoare pentru turiști și viitori turiști. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Comments on Excursie prin țară: ziua 7

 1. Ana Q.
  September 3, 2012 at 9:25 am (6 years ago)

  Mi-e dor si mie sa fac o asa drumetie prin tara 🙂
  Se vede ca te-ai simtiti bine. Radiezi!

  Reply
  • Mihaela
   September 3, 2012 at 12:34 pm (6 years ago)

   Multumesc! 🙂

   Reply
 2. DaNa
  September 3, 2012 at 11:01 am (6 years ago)

  Ce concediu frumos ati avut!♥

  Reply
  • Mihaela
   September 3, 2012 at 12:34 pm (6 years ago)

   Da, f frumos. 🙂

   Reply
 3. ramona strinu
  September 3, 2012 at 12:22 pm (6 years ago)

  Foarte frumos road trip-ul tau prin tara. Te astept cu alte povesti despre calatoriile tale si pe viitor. Si in legatura cu restaurantul de la Berca – Vulcanii Noroiosi si noi am luat masa acolo si nu am ramas cu un gust prea bun al experientei culinare:)

  Reply
  • Mihaela
   September 3, 2012 at 12:34 pm (6 years ago)

   Ah, deci n-am fost numai eu nemultumita. 🙂 Ma bucur ca v-a placut. In curand voi reveni cu alte informatii despre calatoriile intreprinse. 🙂

   Reply
 4. Nice
  September 3, 2012 at 4:43 pm (6 years ago)

  Imaginile sunt spectaculoase, preferatele mele sunt fotografiile de la Barajul Siriu. 🙂
  Abia astept detalii despre viitorul obiectiv turistic. 😀

  Reply
  • Mihaela
   September 3, 2012 at 4:47 pm (6 years ago)

   Si eu de-abia astept sa ne scrii despre Croatia. 🙂

   Reply
 5. Bia
  September 3, 2012 at 10:01 pm (6 years ago)

  Am citit toata povestea si m-a incantat, este tare fain sa calatoresti prin tara… Ma bucura de asemenea si faptul că foarte multa lume a ales Româinia pentru vacanta de anul acesta… Minunat!

  Reply
  • Mihaela
   September 3, 2012 at 10:06 pm (6 years ago)

   Ma bucur ca ai citit toate cele 7 articole Bia, multumesc! 🙂 De mult timp voiam sa facem un astfel de traseu dar de-abia anul acesta am reusit sa ne indeplinim acest vis. Anul trecut am reusit sa vedem Maramuresul, sper eu ca anul viitor sa ajungem in Delta Dunarii. In fiecare an as vrea sa vad o particica din tara asta frumoasa.

   Reply
 6. Bia
  September 3, 2012 at 10:13 pm (6 years ago)

  Da, am citit tot si mi-a placut ca a fost asa in serial 🙂 Prin Maramures am fost, dar nu am vizitat decat parti, nu a fost un circuit, însa este foarte fain din ce am vazut. De asemenea Delta, este de neratat, am fost in 2007 si as mai merge odata. Iti recomand Sf. Gheorghe unde se varsa Dunarea in Mare, un loc de poveste.

  De pe traseul tau de anul asta, mi-am notat cateva locuri de vazut, in unele am fost si sunt incredibile. Cred ca urmatoarea vizita de anvergura va fi pe Transalpina, dupa ce weekend-ul trecut am fost pe Transfagarasan si mi-a placut foarte mult 🙂

  Reply
 7. Aliceee Traveler
  September 4, 2012 at 2:03 am (6 years ago)

  Super tare!!! eu visez sa ajung la bulbuci de ani de zile! Si trebuie sa ajung cat de curand!!

  Reply
  • Mihaela
   September 13, 2012 at 2:22 pm (6 years ago)

   Sper sa ajungi! E frumos acolo. 🙂

   Reply

Leave a Reply

More in călătorii, personal, timp liber
Antonia @ Office Aqua Lounge

Ultima zi de vară calendaristică merită a fi sărbătorită cu un concert "tare". Mai exact Antonia va cânta în această...

Close