Înainte să plec în vacanță m-am informat despre obiectivele turistice din zonă sau diversele activități ce pot fi întreprinse. Așa am aflat despre croazierele pe Oceanul Atlantic, cu posibilitate de a vedea balene și delfini în habitatul natural – nu puteam rata așa ceva.

Pe lista de activități oferită de Cocktail Holidays era și o astfel de croazieră, care se prezenta în felul următor:

Această croazieră pleacă din portul Colon și vă propune o după-amiază relaxantă, navigând în apele Oceanului Atlantic și admirând zone de o frumusețe deosebită, cum ar fi La Masca și Los Gigantes. Veți avea totodată posibilitatea să înotați în apele Atlanticului. Pe lângă acestea, sunt vizate zonele de habitat natural ale balenelor și delfinilor, pe care veți avea ocazia să-i vedeți și să-i fotografiați. Incluse în prețul excursiei: prânzul și băuturile răcoritoare. Extra: înghețată, cafea, ceai, suveniruri, fotografii. Să aveți la dumneavoastră: costum de baie, prosop, cremă de plajă, camera foto.

Domnișoara de la Cocktail Holidays ne-a făcut rezervare pe vasul Shogun; de obicei se poate achita direct ei și primiți un voucher, dar noi am anunțat cu doar o zi înainte și nu avea cum. Însă aveam rezervare, nu era nici o problemă – doar achitam direct la vas.

Prețul pentru croazieră a fost de 49 euro/adult. Pentru copii (6-11 ani) prețul este de 24.50 euro. O sumă mare, dar față de submarin, zic că se merită. Include 5 ore de croazieră (11.00-16.30), răcoritoare câte vreți (apă, sucuri), prânz. La final ni s-a dat și sangria gratuit. Băuturile alcoolice se vând la un preț mic, 1 euro/paharul. Este chiar foarte puțin, pe la terase un pahar de bere/cocktail costă 3-5 euro cel puțin.

S-a umplut vasul, erau oameni de tot felul de naționalități: germani, spanioli, francezi, englezi, elvețieni și bineînțeles români. Mai erau încă 8 români pe vas – din câte am observat noi. Am avut parte și de un ghid mai nebunatic, un tip arătos, vesel, foarte vorbăreț. Era cam enervant, dar adevărul e că ne distra, râdeam de el, râdeam cu el. Și era un ghid bun, trebuie să recunosc. Știa să vorbească în engleză, franceză, germană și spaniolă (prezenta în toate aceste limbi), și știa să salute chiar și în română. În afară că ne prezenta ce vedeam, ne povestea despre vas, despre delfini și balene sau despre Los Gigantes, spunea și bancuri, cânta, dansa, vorbea cu lumea. După cum vă povesteam și în articolul precedent, ni s-au făcut poze la început și puteam alege la final dacă le dorim sau nu.

Imediat ce am ajuns în larg am remarcat cât de albastră era apa…incredibil de frumoasă. Cât timp am așteptat în port era foarte cald, dar în larg bate vântul, e bine să aveți ceva mai gros la voi. Eu eram îmbrăcată cu costumul de baie, dar aveam deasupra pantaloni scurți și un maiou…și cât am stat în larg am cam purtat maioul.

  

La un moment dat și-au făcut apariția și balenele. Le puteți observa și într-un video de mai jos. Le-am tot văzut, timp de cam 10-15 minute. Delfini n-am reușit să vedem. Oricum, ni s-a explicat de la început și era și cam logic, că nu avem nici o garanție că vom vedea balene și delfini. Depinde de cum ne este norocul. Așa că mă bucur nespus că am văzut balene…delfini mai văzusem până atunci, chiar și în Delta Dunării, dar balene niciodată. După câteva zile am revăzut balene la grădina zoologică Loro Parque, dar despre asta vă voi povesti zilele viitoare.

   

După experiența cu balenele au urmat Los Gigantes și Masca. Los Gigantes reprezintă un perete de stâncă ce răsare perpendicular din apele oceanului Atlantic și care atinge alocuri peste 600 de metri înălțime. Băștinașii îl numeau “Zidul Iadului” iar de-a lungul istoriei a fost folosit ca o barieră naturală în calea invadatorilor. Masca este un vechi sat de pescari aflat la poalele munților Teno. (sursa)

  

Ne-am oprit lângă Los Gigantes și cei mai curajoși dintre noi au avut ocazia să sară în apă și să înoate în apele Atlanticului. Eu n-am îndrăznit, era o adâncime de cel puțin 4m, însă Felix nu s-a sfiit. 🙂 În poza 2 de mai jos puteți vedea cum se bălăcea lumea. Însă nu a stat nimeni prea mult, cred că era destul de rece apa în acel loc.

 

Tot aici am luat și prânzul – am avut de ales între pârjoale și friptură de pui, cu orez. Ni s-a oferit și salată de varză, pâine, o banană și răcoritoare. Dacă îmi amintesc bine, la prânz cafeaua a fost gratuită. Mâncarea a fost bună și suficientă, te săturai din ea.

După ce am mâncat am pornit înapoi spre port. Aveam de mers vreo 3 ore, eram deja obosiți și chiar și un pic plictisiți.

Mi-a plăcut însă că ghidul era foarte activ, ne-a pus muzică, a dansat, ne-a invitat și pe noi să dansăm. Unui băiețel i-a fost rău de mare, s-a dus cu microfonul lângă el, l-a rugat să-și aleagă o melodie, era foarte atent. 🙂

La un moment dat a venit și fotografa, nici nu știam că plecase de pe vas (a fost să printeze pozele). Puteți observa în primul filmuleț cum vine cu o șalupă și se urcă pe vas. Ne-a prezentat pozele, costau cred 5 sau 6 euro – nu le-am cumpărat nici de această dată. Nu zic, pozele sunt reușite, sunt așezate frumos într-o mapă, este o amintire frumoasă, dar prea scumpă. Dintr-un singur loc am cumpărat aceste fotografii și anume de la Loro Parque.

Când ne-am apropiat de pământ, ne-am bucurat iarăși de priveliști superbe, am făcut o mulțime de poze. La final s-a oferit gratuit sangria și astfel am încercat și eu această băutură tradițională – mi-a plăcut.

Din câte am citit înainte să plec, puteți alege croaziere de 2, 3 sau 5 ore. Cea de 5 ore include și înotul în Oceanul Atlantic. Trebuie să vă informați despre fiecare, ce include și ce nu.


11 Comments on Tenerife: croazieră pe oceanul Atlantic

  1. Mihaela, cred ca tocmai m-ai convins unde sa merg in luna de miere. Vb cu Andrei zilele trecute ca asta ar putea fi una dintre destinatiile preferate, dar nu stiam daca este decizia potrivita.

    • Iulia, este o destinatie foarte frumoasa. Si sunt o multime de lucruri de facut…nu doar plaja si atat. Insa iti recomand sa stati macar 10 zile, ba chiar 14 (nu cred ca se poate 10). Ca sa apucati sa le vedeti pe toate. O sa mai scriu cateva articole despre Tenerife, si despre hotel pe care-l recomand. Poate va ajuta.

  2. Super croaziera! Cinci ore? Asa calatorie pe mare mai zic si eu, sa te tot saturi de plimbarea pe apa si de fotografiat. 😀 De ce spui ca ghidul era cam enervant? Ca vorbea prea mult?
    Eu zic ca merita banii, eu una as fi dat! 🙂

    • Era enervant ca vorbea atata, facea atatea glume, dar pana la urma era meseria sa. 🙂 Si da, se merita banii, mai ales ca este inclusa si masa + bauturile racoritoare.

  3. Sunt foarte frumoase pozele, mi-a placut mult articolul.
    Nu stiam ca sunt croaziere de 2, 3 sau 5 ore. Din grupul cu care am fost, doar eu vroiam sa merg in aceasta croaziera (de obicei e cam boring in croaziere si majoritatea nu au vrut).
    Imi pare rau ca am ratat-o, as fi mers doar ca sa vad balenele si delfinii.

    • Adevarul e ca si eu m-am plictisit, pe drumul inapoi. 🙂 Dar a fost o experienta interesanta si nu as fi vrut sa o ratez.

  4. Foarte frumoasa croaziera. Am fost si eu intr-una in cipru pe mediterana. A costat 50 de euro de persoana si a durat 8 ore. A inclus pranzul care a constat din friptura de pui si porc la gratar facuta chiar pe vas in fata noastra :)) salata si vin.
    La fel bauturile au fost la discretie si apa. Am facut o oprire unde puteam face scuba diving.
    Eu am indraznit sa fac doar o baie scurta caci apa avea adancime cam de 15 20 de metri si mi-au cam tremurat picioarele de frica. nu de alta dar nu-s vreo inatatoare desavarsita. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.