Prima parte a articolului despre Jardin Tropical a apărut aici. Astăzi vă voi vorbi puțin despre recepție, restaurante, piscină, grădină, parcare.
Recepția hotelului
Recepția hotelului este decorată foarte modern, cu o mulțime de scaune, fotolii și canapele, tot felul de măsuțe sau chiar și un birou, cu cărți și reviste la dispoziția clienților. Mie mi-au plăcut mult fotoliile lor, aveau de tot felul – preferatul meu a fost cel mov (o să-l vedeți în pozele de mai jos). Doar în lobby era wifi așa încât petreceam câteva zeci de minute pe zi aici, pentru a verifica mailul, a verifica și trimite comenzi și alte lucruri ce țin de job și nu suportă amânare.
Piscine
Jardin Tropical are 2 piscine: una cu apă dulce și încălzită și alta cu apă de mare, filtrată direct din ocean. Noi n-am avut timp să mergem decât la prima din ele, pentru că era cea mai aproape de zona în care locuiam. Pe lângă cea sărată treceam de fiecare dată, pe drum spre plajă, dar deși arăta grozav, n-am avut timp și de ea. Preferam să mai merg o dată pe plajă, să înot în ocean, decât să merg la piscină.
Hotelul cu apă dulce are și cascadă (poza 2). În cea mai mare parte piscina este destul de adâncă, doar o mică porțiune este de 1 – 1.5 m. Separat este și o mică piscină pentru copii. La piscină șezlongurile, umbrelele și prosoapele sunt gratis.
Piscina cu apă sărată este deschisă publicului, care însă trebuie să plătească. Doar clienții Jardin Tropical o pot folosi gratuit. Este o piscină frumoasă, mai ales că ai o asemenea priveliște a oceanului. Apa este schimbată zilnic.
Exterior + grădină
Hotelul arată minunat, îmi amintește de clădirile albe din Santorini. Peste tot sunt palmieri și flori. N-am reușit să pozez chiar tot, hotelul are o suprafață foarte mare – cred că nici nu l-am văzut pe tot.
Parcare
Accesul în parcare se face pe baza cartelei de acces în cameră. Parcarea este gratuită pentru clienții hotelului. Are o capacitate de vreo 30-40 de mașini.
Restaurante
Sunt mai multe restaurante: Las Mimosas, Las Cuevas, Las Rocas, El Patio, Las Cucuruchos. Dacă ați optat pentru demipensiune/pensiune puteți mânca la orice restaurant, dar cu rezervare (măcar 24 ore). Fără rezervare puteți mânca la restaurantul Las Mimosas. Aici se ia și micul dejun.
Micul dejun este foarte bogat. Am să încerc să menționez aici cam ce am văzut eu la micul dejun, dar cu siguranță nu voi reuși să le spun pe toate: fructe (struguri, pepene roșu, pepene galben, piersici, kiwi, ș.a.), mezeluri (cam 10 tipuri), brânzeturi (5-6 sortimente, inclusiv cu mucegai), legume (roșii, castraveți, ardei, ș.a.), cereale (cel puțin 8 tipuri), semințe de mai multe tipuri (se adaugă la cereale), alune, brioșe, produse de patiserie (cel puțin 5 tipuri, cu ciocolată, cu brânză), sucuri naturale (portocale, grapefruit, tropical), cafea, ceai, apă, lapte, pâine (cel puțin 10 tipuri), miere, dulceață (cel puțin 4 tipuri), ouă fierte. Angajații puteau pregăti pe loc: waffles, clătite (pe care le puteai servi cu ciocolată, vreo 3 tipuri de dulceață, șuncă și cașcaval), omletă (cu ceapă, șuncă, roșii), ouă prăjite, bacon + alte tipuri de carne prăjită, pâine prăjită. Erau aparate la care îți puteai prăji singur pâinea sau îți puteai prepara ouă fierte, dacă le voiai altfel preparate decât cele de la hotel. La micul dejun puteai servi inclusiv șampanie.
La cină băuturile se plăteau: apa plata 2.60 euro (0.5 litri), suc de portocale 5 euro/paharul. Da, prețuri de hotel…Mâncarea disponibilă: pește, fructe de mare (o mulțime de sortimente), fructe, legume, salate (grecești, cu brânză, paste sau doar legume), mezeluri (mai puține sortimente ca la micul dejun), ouă umplute, nuggets, șnițele, pilaf, cartofi prăjiți, cartofi la cuptor și alte garnituri, supă de ceapă (și un alt sortiment, dar n-am reținut care anume). Angajații preparau pe loc fripturi (porc, vită, curcan, pește – în fiecare seară erau alte sortimente, în general cam 4), paste (bolognese, carbonara, ș.a.; 3 tipuri de paste). Și să nu uit – o mulțime de dulciuri – torturi, prăjituri, tarte cu fructe. Cam 15-20 tipuri de prăjituri, cremă de zahăr ars, înghețată (aproximativ 5 sortimente), creme (ciocolată, vanilie), salată de fructe. O minunăție. 🙂
Agenție de turism + rent-a-car
La recepție, lângă birourile angajaților, este și un birou al unei agenții de turism care oferă și servicii rent-a-car. Angajata este la lucru de dimineață până seara (cu pauză la prânz). De la ea puteți închiria mașină, puteți cumpăra bilete pentru obiective turistice. Noi am făcut și una și alta, însă vă recomand să fiți atenți la acte, că doamna de acolo e cam amețită, mai greșește date sau bifează aiurea pe vouchere – nu că ar fi mare problemă. De exemplu ne-a scris greșit data la închirierea mașinii și ne-am dat seama abia când ne duceam să luăm mașina, dar nu au fost probleme.
Alte servicii
Hotelul oferă și servicii de spa, saună, baie turcească, sală de sport, tratamente de înfrumusețare, solar. Sunt și vreo 3 baruri și cafenele, coafor, miniclub ( biliard, ping pong, jocuri electronice).
Fantastic hotelul, chiar ca i se potriveste numele. O gradina tropicala de vis. Cred ca ti-a fost tare greu sa te desparti de acel decor, de acea lume…
Interesant fotoliul mov, imi place si mie, te imbie la relaxare. 🙂
Da, nu-mi mai venea sa vin acasa. 🙂
Te-ai mai duce si la anul sau momentan ai prefera sa te mai gandesti la o alta destinatie?
Am vazut ca ai precizat in post “Baie Turceasca” ce are asa de deosebit aceasta baie?
Sincer as vrea sa vad si alte locatii. Dar mi-ar placea sa revin la un moment dat.
Despre baia turceasca am luat cateva informatii de aici: http://www.timgroup.ro/wellness/hammam-baie-turceasca-4.html
Hammamul sau baia turceasca este o incapere mare, frumos decorata cu mozaic de sticla in combinatii de culori orientale. Pe margine sunt bancute placate cu mozaic si incalzite, podeaua este incalzita, iar in mijlocul incaperii exista o masa din ceramica (sau mozaic de sticla) incalzita pe care se face masajul cu sapun dupa ce corpul a fost pregatit in prealabil printr-o baie de abur cald. Trupul si mintea se relaxeaza complet, timp in care participantii la baie stau pe bancutele incalzite. Temperatura din hammam nu depaseste 50 grade Celsius, aburul este umed. Urmeaza masajul cu sapun, cu o manusa speciala de peeling si cu spuma de sapun cu arome diferite. In urma tratamentului din hammam (o experienta de lux pentru trup si minte) senzatia de relaxare si starea de bine ating cote maxime. O sedinta la hammam dureaza aprox. 40 minute. Se spune ca efectul unei sedinte de terapie in hammam dureaza o saptamana.
Foarte frumos amenajat 🙂 O multime de amintiri placute care sa iti incalzeasca sufletul la iarna 🙂
Da. 🙂 Sa-mi incalzeasca sufletul tot anul. 😛
Este foarte frumos! dar si preturile pe masura 🙁
Asta asa e. E mai scump ca alte hotele din zona.
Omg, rasfat total sa locuiesti la un asemenea hotel pe perioada sejurului! Chiar te invidiez in sensul bun al cuvantului. E unul dintre cele mai frumoase hoteluri despre care am citit/pe care l-am vazut! Piscinele alea doua m-au cucerit instantaneu!
Da, este un hotel superb, pe care-l recomand cu tot dragul.
Eu nu înțeleg de ce nu zâmbești în poze. Ești frumoasă, arăți bine, erai în vacanță într-o zonă fantastică și cu toate astea în poză ești atât de serioasă… Și nu numai în poza din articolul ăsta. Îți urmăresc demult blogul și în majoritatea pozelor lipsește zâmbetul.
Nu-mi place zambetul meu. 🙂 De aia zambesc rar in poze. Am si poze unde rad cu gura pana la urechi, dar le tin pentru mine. 🙂
Chestia asta cu sampania am intalnit-o si in Madeira la un hotel de 4 stele (da, eu i-as fi dat chiar 5 atat de bine m-am simtit)
Mi se pare amuzant sa bei sampanie la micul dejun – dar probabil ca o serveau atunci si nu seara ca sa nu se termine foarte repede 😀 Stiu ca seara se dadeau doar vinuri si bere .
Ati facut o alegere foarte buna MIhaela!
Pai noroc de recomandarea prietenei mele, ca altfel nu ajungeam la acest hotel.
ce frumos.. vreau si eu acolo.. 😀
te pup!
Te pup si eu! 🙂