Pentru Ajunul Crăciunului mi-am dorit să pregătesc ceva ușor, sănătos și bineînțeles gustos. Mă săturasem de rețetele încercate până acum și nici nu puteam apela la o gamă largă de ingrediente deoarece cineva din familie are niște probleme la stomac. În mare puteam recurge la pui sau pește, fiert sau la cuptor.

Nu suntem noi mari amatori de pește, ne place doar somonul. Dar am tot făcut somon la cuptor, așa încât a rămas pui…Și mă gândeam, iar pui la cuptor? Ei și atunci prietena mea a venit cu o soluție, ce-ar fi să folosesc niște vin alb la rețeta? O sticlă întreagă de vin alb.

Așadar întâi am luat pulpele de pui, le-am spălat, curățat dacă era cazul, și le-am pus într-un castron cu un pic de usturoi, ceva condimente și vin alb. Le-am lăsat la frigider aproximativ 2-3 ore. În acest timp am curățat și tăiat cartofii. Se pot pune bineînțeles orice legume doriți, eu nu puteam apela la roșii (același motiv de mai sus) și multe altele.

După cele câteva ore la frigider am pregătit tava pentru cuptor. Am adăugat cartofii, pulpele de pui, am mai pus niște usturoi și condimente, iar în loc de apă…am turnat iarăși vin. De fapt n-am mai pus deloc apă, am fiert cartofii și puiul în vin. Am lăsat la cuptor timp de o oră, poate o oră și jumătate, la foc mediu. Puiul a ieșit foarte fraged, se desprindea carnea de pe os, iar cartofii au ieșit tocmai buni, nici prea moi, nici tari și cruzi.

Datorită vinului, puiul și cartofii au avut un gust deosebit și diferit (și bun!). Mai ales la cartofi s-a simțit diferența. Cât de mult poate transforma vinul gustul unei mâncări! Așa mult ne-a plăcut încât am mai făcut rețeta și weekendul trecut. Și cu siguranță o să mai facem.

DSC_4127

21 Comments on Pui la cuptor cu vin alb

  1. Pare super delicioasa, Mihaela, dar am o curiozitate, cat de tare se simte gustul de vin? Adica gustul de vin il acopera pe cel al puiului si al cartofilor, e mai puternic? Intreb asta pentru ca eu nu sunt o consumatoare de vin.

    • Nu, nu il acopera, ii da doar o aroma de vin sau mai bine zis o aroma caracteristica sortimentului respectiv. Daca acel sortiment are o aroma fructata, atunci ii da puiului o aroma fructata. Dar una placuta. Nici eu nu beau vin, foarte rar, doar la ocazii.

  2. Mihaela mulțumesc pentru rețetă o să o încerc și eu sâmbătă mai ales că este o zi specială pentru mine și prietenul meu. Mulțumesc încă o dată o zi frumoasă să ai!

  3. Ceva asemanator am facut si eu de curand, doar ca pe sub pielea puiului am pus niste unt aromat cu usturoi si ierburi proaspete: busuioc, oregano si rozmarin. A iesit o nebunie :))
    Se pare ca avem acelasi model de fata de masa, doar ca a mea e rosie in loc de verde 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.