În ultima săptămână din aprilie ni s-a propus să mergem la Buşteni cu nişte prieteni. Când am aflat n-am mai întrebat nimic, am zis un mare “DA!”. Mi-era dor de umblat, voiam să mai ies puţin din oraş.

Aşa că pe 1 mai am plecat spre munte. De data asta cu maşina mea, pentru că este mai economică, consumă mai puţin. Şi prin urmare am condus eu. Întâi pentru că aşa am vrut şi apoi pentru că de fapt numai eu aveam actele la mine. Am ajuns după-amiază, ne-am cazat la Pensiunea Iri. Numele sună puţin ciudat, dar vă asigur că este o pensiune foarte ok.

DSC_7667
Vedere de la balcon

Pensiunea are o parcare măricică, au încăput la un moment dat şi 8 maşini. Camerele sunt mari, cu o vedere superbă spre munte. Sunt dotate cu frigider, televizor, internet wireless (mie nu prea mi-a mers), pat matrimonial, baie cu cabina de dus. Pentru 3 nopţi de cazare am plătit 350 lei. Pensiunea are restaurant, dar se comandă din timp mâncare şi se prepară. Micul dejun costă 20 de lei/persoană iar prânzul sau cina 30 de lei.

 DSC06196 DSC06197

Cele 4 zile la munte le-am petrecut plimbandu-ne prin staţiuni. Am fost prin Buşteni şi Sinaia, şi am făcut doar “window travelling” în Predeal şi Azuga. Am fost dezamăgită de unele restaurante din Buşteni, respectiv Sinaia. Am primit porţii mici şi scumpe, servire destul de proastă, mâncare nu tocmai remarcabilă, meniuri slăbuţe şi am avut surpriza nici să nu ni se dea bon la un restaurant din Sinaia care părea a fi ok (arăta bine şi era aglomerat). O altă surpriză neplăcută a fost la un mic supermarket din Buşteni care vindea carne expirată. Noroc că eu mă uit mereu la data de expirare.

Nu putea lipsi un drum cu telecabina pe platoul Bucegi, la Sfinx & Babele. N-am mai fost acolo de când eram mică. Nici nu-mi mai aminteam mare lucru. Un drum dus-întors cu telecabina Buşteni-Babele costă 68 de lei. Pe platou ne-am trezit cu o grămadă de zăpadă şi noi toţi eram în adidaşi. Ne-am descurcat până la urmă.

DSC_7950

După vreo oră de plimbări, poze şi inspirat aer curat am luat o altă telecabină spre Mănăstirea Peştera Ialomiţei, dus-întors 30 de lei/persoană. Aici nu mai fusesem, nici nu ştiam de acest loc. Am mers o mulţime pe jos, am urcat şi coborât tot felul de scări, am admirat o cascadă şi am ajuns la Mănăstire. Biletul de intrare costă 8 lei. Am avansat spre Peşteră – drumul se îngusta, aerul era din ce în ce mai umed, picura apă de sus, era apă peste tot, poduri din lemne puse pe jos, scări mici. Peştera Muierii nu mi s-a părut la fel de înfricoşătoare, poate pentru că eram cu însoţitor. Aici eram singuri, de capul nostru. N-am fost chiar până la capăt, ne-am întors că de-acum era cam aiurea treaba. 🙂

DSC_8043 DSC_8020

Într-o altă zi din vacanţă am mers până în Braşov. Am urcat şi până în Poiană unde iarăşi nu mai fusesem de ani buni. Ne-am plimbat prin Piaţa Sfatului, am mâncat o îngheţată foarte bună, am stat pe o băncuţă şi-am admirat clădirile vechi şi străduţele simpatice. Iubesc Braşovul, mi se pare un oraş atât de frumos şi boem. La fel de mult îmi place şi Sibiul. M-aş plimba ore în şir pe străduţele din aceste oraşe, îmi sunt tare dragi. Tot în Braşov ne-am oprit şi la McDonalds, am vrut să gustăm McMicii să vedem cum sunt. 🙂

DSC_8288 DSC_8284

Cam asta a fost la munte. Per total a fost o vacanţă destul de scumpă, am cheltuit cam 1100-1200 de lei pentru 2 persoane cu benzina, cazarea şi mâncarea (aş menţiona şi costurile cu telecabina care sunt mari – 68X2 + 30X2). Şi încă am făcut economie, n-am mâncat numai la restaurant şi n-am cumpărat tot felul de suveniruri. Dar am zis că merităm să ne bucurăm într-un fel mai deosebit de zilele libere de Paşte. Oricum dacă nu plecam la munte cheltuiam banii pe tot felul de dulciuri şi mâncăruri de Paşte, ieşiri în oraş şi probabil haine, aşa că n-am ieşit nici în câştig, nici în pierdere.

În plus eu mereu zic că banii daţi pe călătorii nu sunt bani pierduţi. Aş investi oricând în călătorii, mai degrabă decât în haine sau orice altceva.

10 Comments on Vacanţa la Buşteni

  1. Foarte frumos! Din pacate preturile in Romania incep sa creasca tot mai mult la “standard european” fara sa se gandeasca ca salariile nu sunt acceleasi! Tin minte ca la Montserrat costa 20 euro tren + urcare cu telecabina (dus-intors) + intrarea la Manastire! 15 euro doar pe telecabina e cam mult …
    Pensiunea Iri arata bine!

    • Da, este destul de scump. Tin minte ca acum vreo 10 ani costa cam 50 lei urcarea cu telecabina. Deci nu au marit preturi chiar foarte, foarte mult. Dar oricum, este o suma mare.

  2. Nici nu mai tin minte de cand n-am mai fost pe platoul Bucegilor… 🙂
    Imi place pensiunea, imi place panorama, dar pretul de la telecabina, sincer, mi se pare exagerat. 🙁
    Frumoasa mini-vacata ati avut! 🙂

    • Si mie mi se pare exagerat. Da ce sa facem, l-am dat…ca nu stiu cand vom mai reveni pe aici.

  3. Foarte frumoasa vacanța! Compand banii pe care i-ai cheltuit tu la munte fata de Cat am cheltuit eu in vacanța de paste la Bulgari este mai mult. Oricum fiecare are farmecul ei.

    • Cu siguranta. Oricum, depinde si de unde pornesti. Noi am dat bani si pe benzina, ca e distanta mai marisoara de la Iasi la Busteni.

  4. Eh, mult sau putin, ai mai iesit din rutina zilnica si te-ai bucurat de locuri frumoase, alaturi de prietenii buni. 😛
    Mi-e si mie un dor de munte.. poate apuc si eu la vara sa ies din Belgia, ca m-am saturat de zona asta de campie :))

  5. Cam multe neplaceri pentru o vacanta care se dorea a fi perfecta. Oricum e mai ok o vacanta decat sa cheltui niste bani pe activitati care nu-ti aduc niciun beneficiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.