Vă povesteam săptămâna trecută de . Mi-a plăcut atât de mult încât l-am cumpărat. L-am comandat de pe emag, am plătit 499 de lei (cred că cel mai bun preţ de pe piaţă, pe alte site-uri costă 510-520 de lei) şi l-am primit în 2 zile.
Acasă am desfăcut pachetul şi am găsit alături de aparat, o carte cu reţete, un pahar gradat, o spatulă, un polonic şi o tavă de preparare la abur. Înainte de prima utilizare, producătorii recomandă să se cureţe bine părţile care vin în contact cu mâncarea. Se adaugă o jumătate de cană de apă în oală interioară, se închide capacul şi se conectează Multicooker-ul la o sursă de curent. Se selectează funcţia de fierbere pentru 5 minute, după care se aruncă apa.
După această pregătire am zis să încerc să fac ceva uşor şi rapid, pentru a mă lămuri cum stă treaba cu Multicooker-ul. Aşa că am făcut o omletă. Am pregătit compoziţia, am pus o linguriţă de ulei de măsline în oală interioară, am selectat programul BOIL şi am selectat 8 minute. Am pus compoziţia în oală, am închis capacul şi am aşteptat. După 8 minute eşti anunţat sonor de finalizarea programului şi acesta trece automat în modul OFF – KEEP WARM. Adică dacă deschizi aparatul după o oră, vei găsi omleta caldă. Cum a fost omleta? Foarte bună, pufoasă, fără a fi uleioasă.
Şi aşa a început povestea mea cu Philips Multicooker. De atunci în fiecare după-amiază am încercat să pregătesc câte ceva, în funcţie şi de cât timp liber am avut la dispoziţie. Am mai reuşit să pregătesc următoarele mâncăruri:
- supă de pui : uşor de pregătit, foarte bună la gust. Am fost plăcut impresionată de gustul cărnii de pui, era fragedă şi gustoasă. Mi s-a părut mai bună la gust carnea decât atunci când o preparam în mod normal, pe aragaz. Cred că e datorită preparării la abur.
- friptură de porc : s-a făcut foarte rapid, a durat aproximativ 6 minute prăjirea.
- şniţele de pui : rapid, gustos
- griş cu lapte : un desert pe care nu l-am mai încercat, mi-a plăcut ce a ieşit. Nu a trebuit decât să respect paşii din cartea de reţete, am introdus ingredientele, nu am amestecat, nu a trebuit să stau pe lângă aparat.
Nu ştiu cât de util ar fi pentru voi, dar pe mine aparatul m-a ajutat mult. Eu nu prea găteam înainte pentru că nu aveam tigăi performante, mereu mă enerva că sarea uleiul, că se lipea mâncarea, că era greu de curăţat, că trebuia să stau să amestec zeci de minute în şir. Acum în fiecare seară, dacă ajung înainte de ora 8-9, prepar câte ceva. Şi e mai bine să mănânci ceva făcut de tine, decât sandvişuri sau mâncare din oraş.
În afară de uşurinţa cu care găteşti, important e că şi curăţarea se realizează foarte rapid. Carcasa exterioară este din oţel inoxidabil, în oala interioară nu se lipeşte mâncarea, se spală imediat.
O să încerc să fac mai multe poze zilele viitoare când mai prepar ceva şi o să revin pe blog cu mai multe informaţii despre experienţa mea cu Philips Multicooker.
Sa-l stapanesti sanatoasa, Mihaela, imi imaginez cat de incantata esti de noua bijuterie din bucatarie. 🙂 Acum, ai nu ai timp, gatesti de placere! Astept si alte mancaruri preparate la el. Cu poze cu tot. 😀
Multumesc! Da, sunt incantata, mai ales ca mi-a dat curajul sa prepar anumite mancaruri. Ma face gospodina aparatul asta. 🙂 O sa revin sper saptamana viitoare cu poze ale mancarurilor pe care le-am facut. 🙂
Felicitari pentru achizitie! La cat mai multe mancaruri rapide, gustoase si sanatoase!
Multumesc Liana! 🙂
sa-l folosesti cu drag, ma incanta si pe mine, dar nu cred ca-mi i-au, am luat de facut paine si l-am parasit! 🙂
Multumesc. Si mie imi era teama ca-l cumpar si il abandonez, dar pana acum l-am folosit chiar des.
Stiu ca e tarziu un astfel de comentariu, in ce conditii deschizi si inchizi valva de presiune? Ca nu gasesc deloc pe net despre cand e recomandat sa o deschizi si cand nu.
Din cate stiu eu nu o deschizi. N-ai treaba cu ea. Dar daca vrei sa fii sigur, contacteaza-i pe niste reprezentanti Philips. Parca scria ceva de valva de presiune in manualul de instructiuni, dar nu-l mai gasesc…