Vremea nu e chiar foarte potrivită pentru plimbări aşa încât prefer să mă întâlnesc cu prietenii fie acasă la ei, fie în cafenele. Şi aşa mi-am făcut câteva preferinţe pentru anumite localuri din Iaşi, şi anume:

C House Lounge Cafe 

Cred că este cafeneaua mea preferată. Şi chestia e că cel mai mult îmi place atitudinea angajaţilor faţă de clienţi. Sunt extrem de politicoşi, rapizi în servire, răbdători. Nu se strâmbă, nu comentează, nu se uită la tine plini de mofturi. Mai mult, cu siguranţă chelnerii au făcut un training sau studii, se poartă prea ca la carte. În această cafenea mă simt de parcă aş fi într-un restaurant de lux, atât de bine sunt tratată.

Îmi place şi cum arată cafeneaua, e decorată cu gust, luxos, scaunele sunt comode, totul e îngrijit, curat, în nuanţe de alb. Mai important însă decât design-ul interior este meniul, care se remarcă prin diversitate. Nu voi lăuda acum băuturile din meniu, ci mâncarea. Culmea, au ajuns cafenelele din Iaşi să aibă mâncare mai bună decât foarte multe restaurante. Am servit aici o excelentă mâncare de pui cu smântână şi ciuperci (are o denumire fancy în meniu, nu o ţin minte) aranjată într-un mod deosebit în farfurie – o felie mare de pâine prăjită, cu sosul de pui, smântână şi ciuperci, pe deasupra, alături de cartofi cu rozmarin, şi o salată mică cu nu ştiu ce sos fain pe el. Foarte bună a fost şi porţia de bruschette. Şi prăjiturile sunt o minune! Încercaţi tiramisu sau prăjitura cu ciocolată şi banane.

Preţurile nu sunt mici, dar sunt obişnuite pentru cafenelele din Palas. O prăjitură în jur de 10 lei, mâncarea care m-a cucerit cam 20 de lei.

Mai multe poze+informaţii găsiţi aici.

Romeo e Giulietta Caffe

O cafenea romantică, situată în Piaţa Unirii (lângă Hotel Unirea) unde e de preferat să mergi cu iubitul. Mi-a plăcut foarte mult localul, e pe două etaje dar e micuţ, intim. Ca şi la C House m-a impresionat mâncarea de aici, am servit o pizza şi a fost delicioasă! Printre cele mai bune pizza pe care le-am mâncat în oraş. Interesantă e Pizza Dragostei, în formă de inimă.

Alte locuri care îmi plac (dar de care scriu mai puţin pentru că nu mai sunt la fel de entuziasmată ca la început, probabil pentru că le vizitez prea des):

  • La Folie

Cafenea drăguţă, situată în Palas, cu un meniu bogat în băuturi, prăjituri şi sandvişuri. Cred că ajung săptămânal aici, în principal deoarece este foarte bine poziţionat în Palas.

  • Restaurant Shanghai

Ca şi La Folie, este excelent poziţionat (tot în Palas). Dacă printre cumpărături ni se face foame, aici ajungem pentru că este…cel mai aproape. Bineînţeles contează şi faptul că mâncarea este foarte bună iar preţurile decente. Am comandat foarte des paste de orez cu carne de pui (doar 12 lei, te saturi, încă mai rămâne în farfurie), dar şi pui pe plită încinsă. Ca restaurant chinezesc nu este preferatul meu, dar mănânc mai des aici ca la celălalt pentru că la Palas am unde parca, pentru că restaurantul este încăpător, cu multe mese şi sigur găsesc loc liber.

  • Subway

Ador sandvişurile lor, sunt cu adevărat gustoase. Mi-ar plăcea să mănânc mai des de la ei numai că restaurantul este cam departe faţă de locul pe unde intru eu în Palas. Mai exact în celălalt capăt.

  • La Corniche

În Iaşi sunt 3 cafenele La Corniche, dar eu ajung doar în două, cel din Palas şi cel din Iulius Mall. Îl vizitez des deoarece este cafeneaua preferată a mamei mele, îi place foarte mult cafeaua de aici. Mie din meniul lor cel mai mult îmi plac clătitele cu ciocolată şi banane. Sunt foarte bune, pufoase iar porţia este imensă! Oricât îmi este de foame nu pot să mănânc tot din farfurie. O singură dată am terminat pentru că am împărţit porţia cu sora şi nepoţica mea.

Cam astea sunt cafenelele pe care le vizitez des în ultima perioadă. După cum se poate observa din cele scrise mai sus, pentru mine contează foarte mult poziţionarea localului, să pot ajunge uşor, să am unde parca, să nu fie extrem de aglomerat. Şi prefer acele cafenele care pun ceva interesant şi original în meniu, să ştiu că pot servi ceva ce numai ei au. O cafenea care are în meniu doar băuturi carbogazoase, fresh-uri obişnuite şi cafele nu mă atrage cu nimic.

18 Comments on Locuri din Iaşi unde mă simt bine

  1. Ce preturi mici aveti fata de Bucuresti! Eu inteleg ca salariile sunt mai mari aici (dar si chiriile, preturile apartamentelor etc.), dar e ridicol ce se intampla cu preturile in capitala.

      • In centru e dureros. Preturi medii: cafea 10-15 lei/apa 8-15 lei/prajitura 20 lei. Bineinteles, preturile astea pot ajunge mult mai sus de atat in Centrul Vechi sau pe Nordului si nu se mira nimeni.

        • Da, mult. Aici la noi cel mai mult am vazut 7 lei pentru o apa plata la jumate. Mai mult de 7 lei n-am vazut in cafenele, poate or fi prin cluburi. Iar la cafenelele obisnuite, mai modeste, apa plata poate fi 3-4 lei.

          • Ah, deci nu 🙂 Pretul de pornire e 7 lei o apa la jumate pe meleagurile sudiste. Mai sunt carciumi de cartier unde gasesti la 5-6 lei, dar mai ieftin nu.

      • Tind sa fiu reticenta. Acuma depinde de ce compari: un apartament din centrul Iasiului va fi mai scump decat o garsoniera in Rahova, sunt convinsa.

        • eu compar apartament cu 1 camera din nicolina – 200 euro
          cu apartament cu 2 camere pe 13 septembrie (deci cam aceeasi zona) – 250 euro, 3 camere – 300 euro!

          preturi din localuri din zona Tineretului: 4.5 lei Pepsi la 0.25, 6 lei cartofi prajiti, 14 lei ceafa de port la gratar, salata verde 7 lei, fresh portocale 10 lei etc.

          Si nu e singurul loc.
          In afi palace la pizza: 18 lei o pizza, 7 lei un pepsi

          Deci nu va mai plangeti ca aveti preturi mari in Bucuresti ca nu e chiar asa.

  2. Ce bine arata mancarea din primele poze. Si mie imi plac cafenelele care au meniu deosebit si ambianta care te indeamna sa tot stai.
    Am vazut ca ai folosit cuvantul fain, stiu ca nu prea e cunoscut in afara Banatului si mi s-a parut atataaaaaa de dragut! 🙂

  3. Si mie imi plac sandwich-urile de la Subway, dar merg destul de rar sa mananc de la ei. In ultima vreme nu am mai iesit prin cafenele, restaurante, fast-fooduri.
    Preferatele mele sunt cele cu preturi mici si preparate gustoase. :))

    • Da, si ale mele. 🙂 Numai sa pot ajunge usor, ca daca e foarte departe de locul de munca sau de locuinta e cam aiurea. Ce economisesc pe mancare, dau pe benzina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.