barber-156940_1280

De ce mergem noi la saloane de înfrumuseţare? Normal, pentru servicii de înfrumuseţare. Pentru că vrem să ne tundem, să ne machiem, să ne coafăm, să ne facem diverse tratamente faciale şi corporale.

Dar în afară de toate acestea, mergem la saloane de înfrumuseţare şi pentru a ne relaxa câteva zeci de minute şi pentru a ieşi de acolo cu zâmbetul pe buze simţindu-ne mai frumoase şi mai încrezătoare în noi.

Aşa ar fi normal. Aşa ar fi şi deştept din partea prestatorilor de servicii, să te facă să te simţi atât de bine încât să doreşti să revii.

Numai că lucrul ăsta nu se întâmplă peste tot. Mi s-a întâmplat să merg la saloane (o singură dată, n-am mai revenit), unde mi s-a transmis o stare proastă, negativă. Cât a durat serviciul, n-am auzit decât critici legate de firul meu de păr prea subţire sau de tenul care nu a fost perfect exfoliat înainte de machiaj. Imaginaţi-vă 30 de minute în care vi se critică aproape la fiecare 5 minute câte ceva. La final eşti mulţumit de rezultat, te gândeşti că oamenii ăia au făcut miracole cu tine, care ai atât de multe probleme! Norocul tău că te-au suportat şi nu te-au dat afară pe uşă.

Apoi îţi vine mintea la cap şi ajungi în saloane de înfrumuseţare mai de Doamne ajută, unde lumea se poartă frumos cu tine. Te miri că nu auzi nicio critică. Ba eşti aproape neîncrezător când mai auzi şi complimente, care culmea, par sincere. Şi ieşi de acolo fericit.

Unii poate ar spune că ce e cu mofturile astea, ce fel de om eşti, de vrei să fii aprobat şi lăudat de toată lumea? Chestia e că nu ţii neapărat să primeşti complimente, dar măcar să nu fii criticat încontinuu. Te duci la un salon de înfrumuseţare pentru a te simţi bine şi ce om se simte bine dacă e criticat, dacă e făcut să se simtă în ultimul hal?

Eu sunt de părere că dacă nu ai nimic bun de spus, mai bine taci din gură. Mai ales când interacţionezi cu cineva pe care nici măcar nu-l cunoşti. Nu eşti nici medicul omului, nici contabilul, ca să-i spui verde în faţă tot ce e greşit şi rău. Eşti un prestator de servicii care dacă în afară de cei 7 ani de acasă, ţi-ai vedea de propriul interes şi ai vrea să-ţi fidelizezi clienţii, ai putea să te abţii de la comentarii inutile şi ţi-ai face meseria cu o atitudine pozitivă.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Comments on Înfrumuseţare, dar şi relaxare

  1. Ori saloane in care “prestatoarea” ti se destainuie pe tot parcursul procedurilor, de afli toate necazurile, bolile etc. pe care le are si, uite asa, te incarca negativ, in loc sa te relaxezi. Ori saloane in care televizorul urla pe un canal care transmite telenovele/muzica proasta/reality show-uri de factura proasta etc. si, desi ceri sa reduca volumul pentru ca te deranjeaza ti se spune ca “asa e la noi, ca sa auda si colegele de la cosmetica, ca acolo nu au tv” 🙁

  2. Hm, articolul tau imi aduce aminte de o problema pe care am intampinat-o si eu la saloanele unde mergeam sa ma tund si coafez. Toate coafezele remarcau si erau surprinse neplacut de faptul ca intr-un anumit loc parul meu era mai rar. Vai, dar ce ati facut aici, de ce aveti parul asa rar, nu stiu cum sa ma descurc cu el, ce sa-i fac, imi reprosau ele.
    Intr-o zi am nimerit la o tipa care nu a comentat nimic cu privire la mica mea probema. Si de atunci merg doar la ea. Au trecut deja vreo 7-8 ani de zile…

  3. Inca nu mi s-a intamplat sa ma critice cineva la un salon, in tara am fost tratata ok, bine, niciodata n-am vrut mai mult decat un tuns. Ultima oara cand m-am tuns (bob) a fost la un salon cu frizeri barbati si zau ca m-am simtit cea mai rasfatata de acolo. Atata s-a ingrijit omul sa faca parul sa para perfect, de la un moment dat l-am si intrebat cat mai dureaza, ca eu m-am cam plictisit pe scaun :)) Dar am fost multumita, n-a fost genul de salon in care toata lumea isi povesteste viata, pe mine ma obosesc experientele astea, nu vreau sa aud de problemele altora cat sunt acolo si nici sa mi le expun.
    Stii ca am fost de curand in Antwerp sa ma vopsesc cu henna si mi-a placut tare mult atmosfera din interiorul salonului. Muzica placuta in surdina, lumanari aprinse pe ici pe colo, o aroma subtila de flori in aer si nu de produse chimice (oricum nu folosesc decat produse naturale), iar frizerita foarte prietenoasa si amabila. Mi-a spus avantajele si dezavantajele fiecarui tip de vopsit, in functie de necesitatile parului meu, apoi m-a lasat sa decid, dupa care s-a apucat de treaba. Avea o voce calma si blanda, am mai povestit cand si cand, dar nimic mai mult, doar amabilitati. Am fost servita cu ceai si ceva gustari, totul din partea casei. Sa nu zic ca avea si carti acolo, in caz ca n-aveai ce citi (pe langa reviste).
    A fost o experienta placuta si a ramas sa ne revedem curand, mi-a facut card de client pentru a avea reduceri viitoare, deci per total a fost excelent. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.