Zilele astea numai la licenta ma gandesc. 🙂 A trecut de mult momentul in care ar fi trebuit sa ma apuc de lucru si nu mai am foarte mult pana cand trebuie sa i-o prezint profesorului.

Cu toate acestea nu consider lucrarea de licenta o corvoada. Am avut grija sa-mi aleg o tema care ma intereseaza, despre care stiu ce sa scriu si unde sunt indrumata si de unul dintre cei mai buni profesori din universitate. Nu mi-am ales profesorul dintre cei cu care am facut la clasa si despre care stiam ca este “dragut” sau “permisiv”. Mi-am ales un profesor despre care auzisem multe, care a reusit sa faca ceva in viata lui si care este si un bun practician.

Tema mea este interesanta si deoarece la prezentare conteaza numai partea practica pot spune ca sunt avantajata aici. Nu am multa teorie de scris si lucrarea imi permite sa fiu creativa, sa vin cu ideile mele si nu numai sa prezint un fapt. De aceea nici nu concep ideea de a copia lucrarea din anii trecuti sau de a o cumpara. Cel mai rau mi se pare sa iti cumperi lucrarea de licenta.

Inteleg foarte bine cum e sa lucrezi, sa nu ai timp sa mergi la toate cursurile si seminariile, poate chiar sa nu ai timp sa inveti pentru toate examenele. Dar nimic nu te impiedica sa-ti alegi o tema de licenta care sa-ti placa si care chiar se potriveste cu ce faci tu la lucru sau cu un lucru care te pasioneaza. Asa iti va fi mult mai usor s-o scrii. Nu as risca 3 ani de facultate pentru ca mi-e lene sa lucrez o saptamana sau doua la o lucrare. Pentru ca acum, cand ti se permite sa vii si cu o lucrare de 40 de pagini, mai mult de o saptamana de lucru intens nu iti ocupa. Si macar stii ca ai facut ceva in facultatea aia.

In final urez tuturor succes si spor la cercetare. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.