Am ajuns in sfarsit si in Sage Cafe, in misiunea mea de a vizita si de a va prezenta toate ceainariile din Iasi.
As vrea sa va spun ca am fost incantata peste masura, dar nu este chiar asa. Mi-au placut multe lucruri insa nu am putut scapa de sentimentul de inconfort.
Localul este suficient de spatios pentru o ceainarie, sunt vreo 7 – 9 mese + loc la un barulet. Mi-ar fi placut ca locul sa nu fie atat de deschis, sa fie si separeuri.
Servirea este rapida, chelneritele sunt politicoase si amabile. Meniul contine o multime de sortimente de ceai, mult mai multe ca la Avant-Garde. Preturile sunt si ele foarte bune, in jur de 5 – 8 lei. Cei de la Sage nu servesc ceaiurile cu indulcitori si chiar specifica in meniu, printr-un citat. Daca vrei neaparat miere o poti cumpara, costa 1 leu.
Mi-am dorit sa beau ceva deosebit si daca tot va spuneam ca vreau sa incerc ceai care infloreste, am comandat sortimentul Crin imperial, cu ceai verde “silver needle”, osmanthus si iasomie. Prietena mea a comandat un ceai de fructe foarte interesant, cu banana, portocale, scortisoara si stafide. Ceaiul este adus intr-un ceainic mic, transparent, esti informat cat timp trebuie sa mai astepti pana ca ceaiul sa fie realizat corespunzator (in jur de 5-7 minute), dupa care poti sa-l torni intr-o ceasca de ceai (tot transparenta). Alaturi de ceai ti se aduc si 2 biscuiti – chiar mi-a placut ideea, nu am mai intalnit-o in alte localuri.
Bineinteles ca am gustat amandoua din ceaiuri si la sfarsit, am ajuns la concluzia ca ceaiul Fruit Tea este mult mai delicios. Ceaiul Crin imperial este intr-adevar deosebit, mi-a placut procesul de inflorire, dar gustul nu mi-a placut prea mult. Poate ar fi fost mai bine daca il serveam cu miere, dar am vrut sa simt gustul autentic. Bineinteles ca dupa 10-15 minute ceaiul ramas in ceainic a inceput sa devina din ce in ce mai amar (din cauza iasomiei, care nu trebuie lasata prea mult timp la infuzat) iar la sfarsit aproape imposibil de baut. Fiind intr-o ceainarie si nu acasa, nu am putut sa “pescuiesc” floarea din apa, pentru ca ceaiul sa nu devina amar.
In schimb ceaiul Fruit Tea a fost foarte bun. La sfarsit si el a devenit usor acrisor.
In continuare va prezint cateva poze cu ceaiurile si cu modul lor de servire. In prima poza puteti observa culoarea ceaiului “Crin imperial”, un galben pal iar in a doua ceaiul Fruit Tea, de un rosu puternic. Biscuitii au fost deliciosi. 🙂
Un local placut, dar lipsit de intimitate. Daca sunteti un pasionat de ceaiuri, vi-l recomand. Veti gasi aici foarte multe sortimente deosebite.
Imi place atmosfera din Sage insa trebuie sa alegi cu grija ceaiurile, ca sa nimeresti unul care sa-ti placa. Am comandat odata un ceai verde care avea gust a fiertura de urzici…iar altadata un ceai rosu cu lemn dulce (ceva de genu) si nu mi-a placut deloc.
Ceaiul, in forma sa pura, este amar – ca berea. Cei din Sage au si un citat pe tema asta. Incearca Oolong-urile daca vrei o aroma mai delicata, parca aveau si de astea 🙂
Arkanu, am incercat Oolong dar nu la Sage. Am cumparat de la CTS Corner Oolong organic – http://www.mihaelaanghel.com/2010/12/26/sortimente-de-ceai-oolong-organic-albpufos-cts-corner/ ; aici am scris de el.
A disparut Sage