Inainte de a incepe acest articol va invit sa cititi si articolul lui Chadao (pe romana, engleza) despre acest sortiment de ceai, veti avea astfel ocazia de a afla parerea unei persoane avizate. Eu sunt doar o incepatoare, deocamdata ma joc cu ceaiurile, incerc sa invat cum sa le prepar corect.

Snow Dragon este unul din sortimentele de ceai primite cadou de la Chadao – ii multumesc inca o data pentru frumosul gest, il apreciez si il admir pentru ca isi rapeste din timpul sau pentru a ne ajuta, a ne impartasi din cunostintele lui si a ne invata cum sa preparam si sa servim un ceai asa cum trebuie.

Am fost sfatuita sa incep degustarile de ceai cu Snow Dragon deoarece mi-a fost trimisa o cantitate destul de mare (cred ca am vreo 50 grame sau mai mult) si pentru ca il pot prepara si intr-un ceainic mai mare. Snow Dragon este foarte bun pentru a invata deoarece, daca nu-l prepari cum trebuie, se face amarui – semnalizeaza foarte bine greselile si iti poti da seama usor daca ai procedat cum trebuie sau nu.

Prima data l-am preparat in kyusu, este ceainicul cel mai mic pe care il am, de 400 ml. Am fiert apa dupa care am lasat-o sa se raceasca aproximativ 5-7 minute. La infuzat am lasat doar 1-2 minute dupa care am turnat in bol – culoarea este foarte pala, iti da impresia ca nu este gata insa la gust este absolut perfect! Mi se pare delicat, foarte placut la gust, cu un parfum subtil. Nici nu stiu cum sa va descriu mai bine, este insa un ceai alb deosebit, mult mai bun decat ceaiurile albe pe care le-am mai incercat pana acum.

Chadao mi-a spus ca trebuie sa am tot timpul un recipient in care sa torn ceaiul infuzat, sa nu torn niciodata in ceasca, apoi sa las frunzele in continuare in apa, insa am vrut sa simt cum este gustul ceaiului daca este infuzat timp de mai multe minute. La 3, 4 minute, inca se poate bea, este un pic intepator si aspru. La peste 5 minute deja devine amarui bine.

Alte sfaturi pe care le-am primit:

  • ceaiurile tari se incearca dimineata, iar cele slabe dupa masa sau seara.
  • se recomanda a nu se bea ceai dupa ce ati manancat condimentat sau daca ati servit dulciuri, cafea, sucuri, mancare uleioasa, deoarece va afecteaza papilele gustative.
  • puteti incerca sa manancati ceva dulce dupa ce ati baut un ceai slab sa vedeti reactia papilelor gustative.

Am observat ca acest sortiment nu mai este disponibil pe site-ul Yunnan Sourcing, insa gasiti aici multe alte sortimente interesante, la preturi foarte bune. Tot aici gasiti ceainice Yixing de foarte buna calitate. Chadao va poate ajuta cu mai multe informatii despre comenzile si produsele de pe acest site, va rog sa-l contactati daca aveti intrebari.

19 Comments on Sortimente de ceai: Snow Dragon – Yunnan Sourcing

    • Anca: Bineinteles! Poate ne intalnim chiar in weekendul asta la mine, daca ai si tu timp liber. E mai placuta degustarea in 2. 😛
      Alina: Si eu serveam dulciuri alaturi de ceai, acum m-am lamurit, nu mai fac asta. Nici nu mai simteam gustul ceaiului. 🙂

  1. Are culoarea care trebuie , ma bucur ca ti-o iesit. Acum incearca sa il faci cu metoda gong fu , cu apa aproape de fierbere sa obtii acelasi gust :). Toarna pe marginea ceainicului nu direct pe frunze. Ma bucur ca ti-o placut.
    Daca acesta a fost mai bun decat ce ai incercat , stai sa vezi cand ajungi la silver needle 🙂

    • Caleaceaiului: Si eu ma bucur. 🙂 Voi incerca si metoda gong fu. M-am gandit chiar ieri sa fac asta, dar deja era tarziu si trebuia sa plec.

  2. Cat de interesant arata … Ma duc cu gandul la pastele spirale! :p
    ” se recomanda a nu se bea ceai dupa ce ati manancat condimentat sau daca ati servit dulciuri, cafea, sucuri, mancare uleioasa, deoarece va afecteaza papilele gustative. “- din pacate regula aceasta o incalcam constant pentru ca dimineata dupa cafea serveam imediat ceai. Acum ma stiu, zic pas .. 🙂

  3. @Addicted, cred că depinde şi de ceaiul ce-l bei. Multe din comerţ conţin arome deci faptul că bei ceaiul dupa cafea nu stiu cat influenteaza. La cele mai subtile, delicate si fara arome nu e recomandat.
    @Mihaela, sigur, ar fi fain.

    • Tocmai Bucur ca arata foarte frumos. Poate insa trebuie sa cunosti putin arta ceaiului sau sa fii cat de cat pasionat ca sa apreciezi ceaiurile deosebite.

  4. Uau ce forma nemaivazuta de mine are…
    Eu zilele astea sunt o lenesa ca sa imi fac infuzii si, desi inainte nu prea imi placea ceaiul la pliculet, am descoperit unul verde tare bun, se cheama Greenfield Melissa. E cu menta, melissa si inca cateva arome tare placuta… e delicios.

    • Malli: Greenfield Melissa nu l-am incercat. Acum cateva luni am cumparat multe sortimente Greenfield la plic (0.5 lei/bucata), dar cel cu melissa nu l-am gasit atunci.
      Singurul ceai cu melissa pe care l-am baut e cel de la Fares, cu mere verzi si melissa, care e chiar foarte bun.

  5. Buna! chiar ca ceai “nemaivazut”.. deja ai trecut de la nivelul beginner la medium :D.. nu am baut niciodata un ceai care sa arate asa.. cele din comert nu au calitatea asta

    • Adriana, nici eu n-am mai vazut in comert asa ceva. E deosebit. Nu cred ca am ajuns la medium, doar am inceput sa apreciez ceaiurile deosebite, la vrac, in locul celor la plic. :p Mai am fooooarte multe de invatat. 😛

    • Malli, din magazinele naturiste. In Iasi sunt cateva care vand ceaiuri Greenfield la bucata, nu stiu insa in Bucuresti. Intreaba si tu prin magazinele naturiste, poate gasesti unul care sa vanda in acest fel.

  6. Am gasit si in Bucuresti, la un magazin un asa zis Snow Dragon, care nu are nici o legatura cu originalul.
    O singura data am gustat un sortiment similar si am fost foarte placut impresionat.
    Nu stiu cat conteaza, dar pot sa spun ca se mai numeste si Xue Long.

    Mi-ar placea sa imi cumpar si eu, daca imi poti spune de unde.

  7. Tocmai ce mi-am preparat Snow Dragon. Am ramas uimita de gustul sau delicat, suav, dulce.. Pana si culoarea sa ma incanta!
    Am lasat la infuzat pentru 1 minut si jumatate, dupa care am turnat in cana. A iesit perfect! Apoi, dupa inca 30 de sec am turnat si restul de ceai in cana. A iesit mai dulce la gust decat celalalt, iar dupa fiecare inghititura simteam o piscatura.
    Am ramas placut surprinsa de acest ceai. Este cel mai bun ceai alb pe care l-am incercat vreodata. Multumesc, Mihaela!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.