Unul din ceaiurile mele preferate este Hula Hopp de la Casa de Ceai, de aceea am dorit neapărat să vi-l prezint şi aici, deşi am spus câteva cuvinte despre el şi pe Tea Mug.

Vă spuneam în acel articol că îmi doresc să cumpăr şi pentru acasă o pungă, însă Librăria Cărtureşti în acel moment nu mai avea foarte multe sortimente de ceai în stoc. Am avut vreo lună de aşteptat până când am găsit mult doritul sortiment pe raft, la 9.5 lei/punga de 50 grame.

Ingredientele sale sunt: mate, banane din zahăr, fulgi de cocos, lemn de santal, flori de nalbă albastră, aromă.

Pentru preparare se aduce apa la temperatura de fierbere, se adaugă 1.5 linguriţe de ceai/cană şi se lasă la infuzat 3-5 minute.

Parfumul ceaiului este delicat, subtil, cu tente vegetale. Gustul este predominant de mate, cu note secundare de cocos. Curios este că eu simt şi gust de banane, deşi nu apar în compoziţie – poate aroma adăugată este de banane.

Acele banane din zahăr mi s-au părut foarte drăguţe şi…foarte gustoase! Nu m-am putut abţine să nu le gust, au fost ca un mic desert. Datorită prezenţei lor în ceai m-am aşteptat ca acesta să fie mult mai dulceag, poate chiar prea dulceag, însă nu este cazul. Chiar se mai poate adăuga o linguriţă de îndulcitor – la acest ceai eu prefer să urmez sfatul producătorilor, de a adăuga zahăr brun, şi nu miere.

Puteţi testa acest ceai în Librăria Cărtureşti – costă în jur de 8 lei. E de preferat să-l degustaţi mai întâi, ca să fiţi sigur că vă place.

În continuare vă prezint poze cu conţinutul ceaiului (ce frumos arată bananele din zahăr şi albăstrelele) şi culoarea ceaiului – un auriu intens. După ceva timp culoarea ceaiului se transformă în verde – să nu vă speriaţi, este absolut normal.

10 Comments on Sortimente de ceai: Hula Hopp – Casa de Ceai

  1. Parerea mea o stii. 🙂 A fost primul ceai, din cele primite de la tine, gustat si primul placut atat de mine cat si de A. Intradevar acele bananute de zahar snut grozave, am sarit pe ele ca un copilas curios de un nou sortiment de bomboana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.