Perioada verii este una destul de neplăcută pentru fanii serialelor deoarece majoritatea iau pauză până la toamnă şi nu mai rămâne aproape nimic de urmărit.

Eu mi-am ocupat timpul liber cu serialul Murder, She Wrote, dar căutam ceva care să-i placă şi prietenului meu, ca să putem urmări împreună.

Şi aşa am găsit Lie to Me. În serial, Cal Lightman (Tim Roth) şi colegii săi, Dr.Gillian Foster, Eli Loker şi Ria Torres, lucrează la firma The Lightman Group, ce acceptă să colaboreze cu părţi terţe (poliţie, procurori, s.a.) şi să ajute în investigaţii folosind psihologia aplicată, în special interpretarea microexpresiilor şi descifrarea limbajului corpului.

Mi s-a părut chiar foarte interesant, eu habar n-aveam de microexpresii sau de cum poţi să-ţi dai seama dacă un om minte sau nu. Cred că voi mai căuta informaţii despre acest subiect – am învăţat câte ceva la facultate despre limbajul non-verbal, dar nu strică să mai cercetez.

Am găsit şi un blog interesant pe acest subiect: http://adrry.wordpress.com/

 

38 Comments on Lie to Me

  1. Interesant. Desi eu nu sunt deloc prietena cu televizorul, serialul asta de care vorbeste suna mai mult decat tentant. Cred ca ar fi bine sa ma uit si eu, se pare ca sunt multe lucruri de invatat.

    • Da, e foarte interesant. Bine, trebuie sa studiezi mult ca sa-ti poti da seama ca un om minte atunci cand vorbesti cu el. E mai usor cand e filmat si poti analiza in detaliu microexpresiile.

  2. Filmul se bazeaza pe o carte. 🙂
    Eu am renuntat la mijlocul seriei a doua, pentru ca ma cam plictisisem. Insa primul sezon m-a tinut cu sufletul la gura, pentru ca e bine realizat si inedit (cel putin pentru mine).

  3. Iau alea care sunt actuale.. dar vara poti sa-ti iei si niste seriale pe care nu le-ai vazut inca si deja au 2,3 sezoane.

    De exemplu eu as putea lua Game of Thrones.. care acum mai are putin si se termina primul sezon.. sau mai ales Breaking Bad.. care e foarte laudat si deja are 3 sezoane.

  4. Poti citi cartile lui Ekman, el a avut o contributie la partea științifică a serialului. De ce mint copiii? și Minciunile adulților, la Trei. A făcut niște experimente interesante legate de micro-expresii și emoții. Există și un soft prin care te poți antrena să detectezi micro-expresii, însă nu știu sigur dacă pe site-ul serialului sau al lui Ekman.

  5. Si mie mi-a fost recomandat acest serial, insa momentan sunt la sezonul 6 din Friends. E un serial care ne place amandorura, de fapt, m-am apucat de el la recomandarea lui 🙂
    Si asteptam pe 26 iunie sezonul 4 din True Blood :X

  6. 🙂 Asa ma superi cateodata, Mihaela! numai din cauza ta nu pot sa NU iau serialul sa ma uit si eu la el. Asa am mai patit cu cateva filme si seriale pe care le-ai mai prezentat pe blog.

    Acum serios, sigur il voi lua si eu, pare f interesant.

  7. Cred ca vom incepe si noi sa ne uitam la asta. De ceva zile am inceput insa sa se uitam la Happy Endings. E un serial amuzant , gen Friends, si ne place!

  8. L-am inceput si eu saptamana asta dupa ce ti-am citit articolul si sunt mai mult decat incantata! 🙂 Mai ales ca mi se terminase The Big Bang Theory si Borgias. Am fost in pana de idei si am reluat Criminal Minds pt o perioada dar e super acesta! 😀 Multumesc. 🙂
    Si blogul recomandat de tine imi place mult.

    • Ma bucur Diana ca iti place serialul. Si noi il urmarim in fiecare seara.
      De-abia astept sa am mai mult timp liber sa citesc mai serios acel blog recomandat…

  9. Da da da da da!!! Sa te uiti la serialul asta! 😉 Eu il urmaresc si imi place! Am invatat mici secrete si acum cam pot sa-mi dau seama cand/daca cineva minte atunci cand stau fata-n fata cu el/ea. 🙂

    • Si mie mi se pare ca am invatat cateva lucruri din serial. 🙂 O sa mai cercetez, ca sa ma prind mai repede daca cineva minte. 🙂

  10. SI eu am inceput sa ma uit la serial :). Pana acum imi place, is curioasa cum continua (am vazut doar cateva episoade). Ce mi se pare enervant e Lightman, asa plin de sine e…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.