Știți care e problema cu weekendurile prea faine? Că nu prea te mai bucuri de ziua de luni, de întorsul la servici și muncă, și tot ce îți dorești e să vină următorul weekend, pentru a afla ce surprize te așteaptă, ce activități vei întreprinde, cum te vei mai distra de această dată.

Pentru un weekend memorabil nici nu ai nevoie de foarte multe. Se pot organiza activități drăguțe și cu puțini bani, și împreună cu un grup de prieteni dar și fără, doar în cuplu (sau cu o prietenă), și pe vreme frumoasă, dar și pe una mohorâtă. Eu una prefer activitățile în aer liber și mai puțin weekendurile sau serile petrecute în mall, cluburi cu fum de țigară și diverși care se împing în tine, sau la cumpărături. Le țin minte mai bine, acestea sunt activitățile care mă fac să mă trezesc odihnită și fericită, fără să am vocea răgușită, portofelul gol sau să mă simt murdară de la țigări și aglomerație. Iar dacă afară e vremea bună…păi atunci nu găsesc nici o scuză ca să mă închid într-un spațiu în loc să mă bucur de razele soarelui și de frumusețea naturii.

Așa că, în acest weekend, cu sprijinul vremii însorite și a temperaturilor rezonabile, ne-am decis să vizităm Cetatea de Scaun a Sucevei și cu ocazia asta să vedem și Suceava și de ce nu, și Gura Humorului, că doar e aproape. La Gura Humorului am tot fost de-a lungul vremii (v-am și recomandat Casa Doamnei, situată la doar 2km), dar la Suceava am fost pentru prima dată.

Am făcut o mulțime de poze (ce bine e să ai aparatul tău foto, care să și meargă foarte bine 😛 ), ne-am plimbat, am făcut și un mic picnic pe malul unui râu din Gura Humorului; și Albert s-a distrat, s-a băgat puțin în apă, a alergat, a mâncat alături de noi.

Eh, și dacă tot a fost așa frumos, m-am gândit să mă apuc să fac o listă cu locuri care să fie apropiate de Iași, unde să putem să mai mergem în weekend. Ne mai descoperim și noi țara astfel. Dacă aveți sugestii, lăsați un comentariu vă rog. Mulțumesc! 🙂

  

  

Cetatea de Scaun a Sucevei

  

Peisaje din Gura Humorului

 

Toamna la Gura Humorului

25 Comments on Dor de weekend

 1. Ai surprins peisaje deosebite de toamna, chiar a fost un weekend frumos tare pentru tine! Ma bucur ca ai reusit sa te relaxezi si sa te bucuri pe deplin de natura! Am fost doar in treacat pe la Gura Humorului, trebuie sa-mi fac timp sa ajung si eu pe acolo.

  Un inceput de saptamana excelent!

  • Multumesc! Mai am o multime de poze de la Cetate da nu avea rost sa le pun pe toate in articol, poate am sa fac un articol separat, in care sa si vorbesc despre loc.
   In cate locuri vrem si noi sa ajungem…facem lista si mergem incet, incet. 🙂
   O saptamana grozava si tie! :*

 2. Ce locuri minunate incarcate de istorie, cuprinse de magia toamnei…mi-ai facut un dor nebun de…duca. 😀 🙂 Abia astept noi reportaje…de weekend. 🙂

  • Sper sa revin cat de curand cu noi si noi locuri. 🙂 Weekendul ce vine voi lucra din pacate, dar poate urmatorul. 😛

  • Multumesc. 🙂 Si mie imi place, e si calduros datorita nasturilor dubli din fata. L-am cumparat anul trecut de la unul din targurile de haine, nu mai stiu de la ce producator era, dar a fost rezonabil la pret, cam vreo 150-200 lei.

 3. Stie careva daca este vreun magazin iasi in care sa gasesc paltoane, de mai multe tipuri si culori? Am fost in Mall, si am gasit cate ceva insa, dupa parerea mea, calitatea nu era pe masura pretului :-/. Adica, poate gasesc ceva sub 400 lei si de calitate!

 4. Daca locuiesti intr-un oras mare si aglomerat astfel de iesiri sunt mai mult decat binevenite. Sunt benefice pentru a scapa de grijile cotidiene, sanatoase si un motiv de a descoperi tara asta frumoasa. Daca ai mai mult timp liber incearca sa te duci si un pic mai departe, mai ales daca ai masina. Ai sa ramai surprinsa de ce locuri frumoase avem. 🙂 Iar daca ai unde te duce la tara, iti recomand cu cea mai multa placere sa te duci mai des acolo. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.