În zilele libere de Crăciun chiar am avut chef de un film bun de acțiune, văzut la cinema. Oferta nu era foarte bogată, așa că am ales Mission: Impossible – Ghost Protocol, chiar dacă eu n-am văzut (sau nu-mi amintesc să fi văzut) celelalte 3 filme Mission Impossible.

Am descoperit un Tom Cruise destul de îmbătrânit, dar cu o condiție fizică excelentă (se zice că și-ar fi făcut singur cascadoriile). Iar filmul m-a impresionat nu neapărat prin scenariu original sau scene deosebite, ci prin acțiunea pură, oferită în cantități mari. Chiar nu am avut timp să mă plictisesc, la un moment dat îmi era și teamă de ce se întâmpla pe ecran – actorul escalada cel mai înalt zgârie-nori din lume, Burj Khalifa din Dubai – se afla mai exact la 828 metri înălțime.

Dar să vă povestesc în mare și despre ce e vorba în film. Agentul operativ MI Ethan Hunt este eliberat din închisoare de colegii săi și împreună pornesc într-o acțiune de reabilitare a departamentului și prevenire a unui atac nuclear. Ei trec prin Budapesta, Dubai, Moscova, India sau Statele Unite, și din toate aceste locuri ne sunt prezentate imagini spectaculoase.

Un mare plus pentru mine a fost apariția în film a actorului Josh Holloway (Sawyer din Lost), păcat doar că nu a fost prezent pe marele ecrane mai mult de câteva minute în total.

Din distribuție au mai făcut parte și Paula Patton (Jane Carter) și Jeremy Renner (William Brandt).

Trailer

29 Comments on Mission: Impossible – Ghost Protocol (2011)

  1. Făcând comparaţie cu celelalte părţi, “4” a fost cam lent pe de o parte şi cam exagerat la unele faze, pe de altă parte. Într-adevăr, un Tom Cruise îmbătrânit, dar care încă reuşeşte să facă faţă într-un film de acţiune. Finalul mi s-a părut penibil un pic, cu toată acea reuniune, ca şi cum cei 3 scenarişti s-au chinuit extrem de mult să creeze o legătură spre un posibil M:I 5 (în caz că partea a 4-a va scoate un profit bun).

    • Eu finalul nu prea l-am inteles, nu stiam cine sunt acele personaje. Daca as fi vazut si celelalte 3 parti ale filmului cred ca ar fi avut mai mult sens pentru mine.

  2. o parere mai personala asupra filmului ar ajuta poate mai mult decat o descriere succinta, zic. Si eu am stat la coada la bilete la mall, cred ca a doua zi de craciun si am vazut Mission Impossible, scenele sunt spactaculoase, dar filmul mi-a parut putin cam lung, cred ca are vreo 2 ore si ceva, iar subiectul e putin cam cliseistic, nucleare, agenti secreti, rusii cei rai etc samd, seamana mult a James Bond re-reloaded

    • Eh, da, dar pentru putina actiune eu zic ca merge. Eu m-am simtit bine la el, chiar asa lung (oricum de Craciun n-aveam mare lucru de facut).

  3. Tragerea la sorți s-a încheiat iar random.org a stabilit cine va merge în seara aceasta la Operă: Daniela Mihalache și Mihaela Anghel. Le invităm să vină la centrul Cromatic din Felicia pentru a-și ridica invitațiile. Felicitări! felicitari eu cred ca de tine este vorba -ramai datoare sa ne povestesti cum a fost .ziua de 13 tia purtat noroc.

  4. Am vazut si eu filmul in decembrie, si mi-a placut foarte mult, fiind chiar primul care il vad din seria Misiune Imposibila.

    Cel mai mult m-a atras modul in care au fost incluse tehnologii noi si gadget-uri la care nici nu m-as fi gandit (manusile cu lipici, BMW cu touchscreen integrat in parbriz, proiectia unei imagini care se refacea in functie de locul in care privea persoana din fata, etc.), momentele de umor (imi amintesc acum de momentul cu “That’s it. Next time I get to seduce the rich guy.” :)) ), energia si actiunea care m-a tinut tot timpul in alerta.

    Il recomand oricui vrea sa vizioneze un film bun!

  5. Mie imi place mult de Tom Cruise si chiar daca ti se pare imbatranit, are totusi 50 de Ani. Mie mi se pare ca se mentine foarte bine 🙂 Abia astept sa vad si eu filmul.

    • Nu stiu ce nota sa-i dau…poate 8. Mie mi-a placut, mi s-a parut interesant si chiar au trecut repede cele 2 ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.