După cum vă povesteam și aici, cred că este important să ne “împrietenim” cu sportul, cel mai sănătos obicei, și pe cât posibil să “ne întâlnim” zilnic și să petrecem cel puțin o oră împreună. 🙂

De multe ori găsim scuze ca să evităm a face sport chiar și câteva minute pe zi. Nu avem timp, nu avem chef, ne doare ceva, suntem prea obosiți. Însă dacă scuza chiar este adevărată, putem să alegem să facem 10 minute de sport acasă, unde nu trebuie să pregătim nimic, avem tot ce ne trebuie la dispoziție și ne putem crea o atmosferă pe placul nostru. Putem face sport pe balcon, dimineața, sau în fața televizorului/calculatorului sau poate ascultând muzica noastră preferată, dată la maxim. Nici nu ne trebuie aparate, ci doar niște recomandări de exerciții, pe care le găsim sub formă de video în Programul Activia. Este mult mai ușor să înțelegi cum trebuie făcut exercițiul, decât dacă citești câteva rânduri cu informații. Mie chiar mi s-au părut simple și foarte bine explicate, așa că vă recomand să le vedeți și voi, să vă puteți face propria impresie.

În afară de aceste exerciții zilnice, nu strică să mergem și la sala de sport din când în când. Și pentru asta trebuie să pregătim de acasă un bagaj cu “de toate”, altfel putem risca momente jenante sau ne putem simți incomod. Mă refer mai ales la un bagaj din care lipsește deodorantul, clama de păr sau prosopul. Și se întâmplă să mai uiți pe acasă una alta și nici nu-ți prea vine să te întorci, mai ales că mai mereu îți dai seama ce lipsește de-abia după ce ai ajuns la sala de sport și te-ai și schimbat de haine.

Din experiența mea, de cele mai multe ori mi-am uitat clama de păr și e tare “distractiv” să faci sport o oră, cu părul lung lipit de spate. Mi s-a întâmplat să-mi uit și încălțămintea sport sau șlapii pentru duș. Asta e, se mai întâmplă. Dar pentru a nu se mai întâmpla în viitor, mi-am făcut o listă, pe care o pun și aici, poate vă este de ajutor.

Așadar, ce conține bagajul meu pentru ora de sport:

  • ipod
La sala de sport pe care o frecventez este un TV, dat pe Discovery, așa că am ce urmări în timp ce fac sport, dar am observat că lucrez mai cu spor când ascult muzica mea preferată în căști. Și aleg muzică antrenantă, nu melodii care să mă adoarmă. Bineînțeles că nu este necesar un ipod, este perfect orice mp3player sau telefon, important e să aveți muzica voastră preferată cu voi, indiferent pe ce suport.
  • rucsac
Lucrurile trebuie puse în ceva și cel mai bun este un rucsac. La un moment dat nu găseam rucsacul în casă și mă gândeam să merg cu o pungă, dar m-am răzgândit destul de repede. O pungă nu este nici foarte elegantă și nici nu îți încape chiar totul în ea + riști să se rupă.
  • îmbrăcăminte sport
Tricou, pantaloni, încălțăminte sport, șosete. Eu mi le-am cumpărat de la Decathlon și mi se par de calitate. Nu mă strâng, lasă pielea să respire, nu miros urât după câteva zeci de minute de sport. Și arată și bine.
  • sticlă apă
Majoritatea sălilor de sport au de vânzare apă și alte băuturi, precum și energizante. Dar nu are rost să mai cheltuiți bani și pe astea, veniți pregătiți de acasă.
  • prosop
Chiar 2 prosoape. Unul pentru ora de sport, unul pentru duș. Nu mergeți în sala de sport fără prosop, se transpiră serios.
  • deodorant
Ca să nu vă încărcați bagajul, folosiți un deodorant mostră, mai mic. Eu am adunat o grămadă acasă, în fiecare seară mă găsea câte un reprezentant Nivea pe la vreo terasă și-mi mai dădea un deodorant mic. Chiar dacă-i spuneam că ne-am întâlnit și în ziua precedentă. 🙂
  • apă termală
Îmi place la nebunie să mă răcoresc cu apa termală după ora de sport. Mai ales pe căldurile astea…
  • produse pentru duș (gel de duș, șampon)
E bine să aveți cu voi tot ce aveți nevoie pentru duș. Dacă se poate, tot în recipient mic, ca să nu aveți de cărat un rucsac prea greu.
  • șlapi
Pentru duș. Nu puteți ieși cu picioarele goale din duș, nu este igienic. Cine știe ce ciuperci mai puteți lua.
  • ceas
Ar trebui să fie un ceas în sala de sport, dar dacă nu este, e bine să aveți unul la voi. Eu l-am mai uitat și atunci trebuia să-mi car telefonul cu mine și mă cam enerva să mă mut de la un aparat la altul cu cheie, telefon, sticlă de apă, prosop. Cel mai bun e un ceas de mână.
  • clești de prins părul, perie

Fără ele nu se poate. Mai ales dacă aveți un păr lung. Eu mi-l prind în coc, chiar și coada de cal e deranjantă, tot se mai lipește părul de spate.

  • șervețele umede, lenjerie intimă, creme, cosmetice

În funcție de cum preferă fiecare – eu mă duc nemachiată, mă întorc nemachiată și nu iau cu mine creme pentru hidratare, le folosesc când ajung acasă. Șervețelele umede sunt utile, le puteți lua chiar și în sală cu voi.

Nu cred că am uitat ceva. Dacă mai aveți ceva de adăugat, vă rog să-mi spuneți. Oricum, e de preferat să nu ne încărcăm prea tare, deja lista e mare, dacă luați cu voi gel de duș, șampon, deodorant în recipient normal + apă de 500-1000 ml, plus pantofi…rucsacul e greu. De aceea e și bine să fie rucsac, nu pungă. E mai ușor și comod de cărat + nu se rupe + nu arată rău.

4 Comments on Bagajul pentru ora de sport

  1. Wou, asta e chiar o lista completa, nu cred ca ai uitat nimic, Mihaela. Chef, energie si timp sa fie pentru “putina” miscare. 😀

  2. Mergi la Armony? Daca nu, atunci sa fie o coincidenta ca salile de sport prefera sa opteze pentru Discovery sau Animal Planet :).

    Eu de regula uit sa-mi iau prosopul si e asa de incomod; cat despre clame de par, daaa am patit-o si eu, noroc ca m-am tuns ceva mai scurt.

    • Nu, la Energym. Ma bucur ca mai multe sali aleg ca program tv Discovery, e interesant si pe gustul tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.