Din clipa în care am degustat pentru prima dată un ceai galben și unul oolong, am realizat că niciun alt tip de ceai nu se va ridica vreodată la nivelul lor. Au un gust cu totul deosebit, elegant, prețios, nici nu mă miră faptul că în alte vremuri erau destinate doar pentru regi și împărați.

Ceaiul galben Yellow China de la Tashi nu face excepție, după o prima degustare pot spune că sunt încântată. De gust, de miros, de aftertaste, de experiența pe care o oferă unui pasionat de ceai.

Un ceai atât de prețios încât îi era destinat doar împăratului. Ceaiul galben este mai dulce și are un aftertaste puternic în comparație cu ceaiul verde, deși până la un punct sunt prelucrate în mod similar. Acest ceai provine din regiunea Anhui și oferă o infuzie aurie, strălucitoare. Se poate reinfuza de 2,3,4 ori. (descriere producător)

Singurul ingredient este ceaiul galben, nu conține arome. Pentru prepararea ceaiului se folosește o temperatură de 75°C și un timp de infuzie de 2-3 minute. Parfumul este intens, vegetal, ușor prăfos. Gustul este dulceag, vegetal, cu un aftertaste puternic care se simte pe limbă secunde bune după degustare. Este o experiență tare plăcută să guști un ceai fără arome, fără gust de fructe sau flori, o băutură realizată doar din frunze de ceai galben, o licoare originală, intensă. Îndulcirea să cu zahăr sau miere ar fi o mare greșeală, nu ați mai simți gustul adevărat, s-ar duce toată plăcerea de a degusta un astfel de ceai rar.

Principalul motiv pentru care ceaiul galben este atât de apreciat este gustul special. Însă acesta, la fel ca și celelalte tipuri de ceai, prezintă o serie de beneficii pentru organism, care nu pot fi ignorate: previne bolile cardiovasculare, diabetul, cancerul, stimulează agilitatea mentală și prelungește viața, datorită antioxidanților din compoziția sa.

Yellow China poate fi cumpărat de pe site-ul Tashi cu 24.5 lei/punguța de 50 grame.

 

6 Comments on Ceai galben: Yellow China – Tashi

  1. Foarte frumoasa descrierea acestui ceai, mi-ar placea sa am vreodata ocazia sa-l degust, chiar asa cum ai recomandat tu, neindulcit. 🙂 Mai ales ca nu am incercat niciodata oolong. Iar tu tot il lauzi ca fiind cel mai bun. 🙂

    • Da, este grozav. 🙂 Si nu e numai parerea mea, si alti pasionati de ceai (nu cunoscatori) au fost f impresionati de oolong.

  2. Din Franta am reusit doar sa imi iau niste ceai japonez de cirese, care arata cam ca acesta, la culoare, si miroase bestial. Am sa scriu despre el curand :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.