Gama de ceaiuri oferită de Tashi s-a îmbogățit în ultima săptămână cu trei sortimente noi de oolong-uri aromate: Flori de portocal, Lime și Mentă. Cum ceaiurile oolong sunt preferatele mele, m-am bucurat foarte mult când mi s-a oferit șansa să le încerc – mulțumesc pe această cale celor de la Tashi!

Deși am băut o mulțime de oolong-uri până acum, nu prea știam ce să mă aștept de la aceste sortimente. Nu am mai încercat un oolong cu mentă, flori de portocal sau felii de lime până acum. Mă gândeam că sigur cel cu mentă îmi va plăcea cel mai mult, dar am fost plăcut surprinsă de gustul rafinat al oolong-ului cu flori de portocal. De aceea m-am decis să vă povestesc de el aici, urmând ca pe Tea Mug să apară un articol despre oolong-ul cu mentă.

Ingredientele sortimentului Flori de portocal sunt ceai oolong, aromă naturală, flori de portocal. Pentru preparare se folosește 1 măsură/250 ml apă la 90 grade timp de 2-4 minute. Se poate reinfuza de până la 4 ori, lucru foarte simplu de făcut cu instrumentul Piao I (v-am înnebunit cu el, dar este chiar foarte util!).

Încă de la desfacerea pungii cu ceai, camera a fost invadată de mirosul frumos de portocale. Gustul este plăcut, elegant, predomină aroma de portocale, dar se simte binișor și aroma specifică de oolong. Se pare că fac echipă bună cele două. Flori de portocal este dulceag, echilibrat și are un aftertaste cremos și lung. După câteva secunde pe limbă nu se mai simte aroma de portocale, aceasta fiind acoperită de oolong. Este minunat cum chiar și după 10-20 de secunde încă mai poți simți aroma delicată și “out of this world” a oolong-ului. Cred că de aceea îmi și place atât de mult ceaiul oolong. Nu seamănă cu nimic din ce am mai degustat, transformă ceaiul dintr-o băutură ordinară într-una extraordinară.

Vă recomand, așa cum vă tot recomand de ceva timp, să încercați măcar o dată în viață un ceai oolong. La o ceainărie, la un prieten, acasă la voi. Nu trebuie ratată această experiență.

Flori de portocal este disponibil pe site-ul Tashi, alături de alte ceaiuri oolong simple sau aromate (zmeură, lime, rubarbă, căpșuni, lămâie) la prețul de 17.5 lei/pachetul de 50 grame.

 

4 Comments on Ceai oolong aromat: Flori de portocal – Tashi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.