Bogdan ne-a anunțat că au adus oolong-uri noi la CTS Corner, așa încât cu prima ocazia le-am făcut o vizită.

Am găsit vreo 3 sortimente noi, dintre care doar unul avea etichetă, din păcate, despre celelalte nu știu mare lucru. * De aceea am și ales să-l prezint pe cel cu etichetă, Formosa Oolong. De fapt acest sortiment nu este nou în stocul CTS Corner, dar este nou pentru mine, mai ales că n-am mai vizitat magazinul de câteva luni bune. 

Formosa Oolong conține frunze de ceai răsucite de un verde închis care după infuzare dau o aromă vegetală, plăcută și complexă cu o delicată notă coaptă.

Pentru preparare se adaugă o linguriță de ceai/150 ml de apă și încă una pentru ceainic. Se folosește apă la 90 de grade și un timp de infuzie de 2-3 minute. Se pot face 5 infuzii din același ceai.

Acest sortiment s-a dovedit a fi unul delicat, elegant. M-am bucurat să regăsesc acel gust specific de oolong, după care sunt înnebunită. Cu ce vine nou? Cu o aromă ușor prăjită, cu note de piersică (cel puțin asta am simțit eu). Este un oolong fructat delicios…de fapt nu cred că vreodată voi spune că am găsit vreun oolong care să nu-mi placă.

Și Bogdan a prezentat acest ceai pe Tea Mug. Puteți citi impresiile lui aici.

Prețul lui este relativ mic, 10 lei pentru o punguță de 50 grame. Eu am cumpărat doar 10 grame, îmi place să iau cantități mici din mai multe ceaiuri pentru că vreau să încerc cât mai multe, rar simt nevoia să beau același și același ceai. Mă plictisesc prea repede.

 

* Am găsit ulterior informații despre acele sortimente de oolong-uri pe site-ul CTS Corner. Așa că voi reveni cât de curând cu articole și despre Dong Ding Oolong, French Brandy Oolong și Mountain Oolong.

7 Comments on Formosa Oolong – CTS Corner

  1. Mie mi-a placut acest oolong,desi nu e din cele mai distinctive.Sa incerci si celelalte sortimente taiwaneze.Sunt ok iar frunzele arata foarte bine.Si-au revenit cei de la CTS cu noul lot :).Sunt si trei sortimente coreene(o premiera la noi).Inca nu am luat,acum sunt cu oolong-urile si cateva tipuri de ceai verde rulat(mi se par foarte bune).

    • Daca stii si numele sortimentelor, te rog sa scrii aici, pe grupul tea mug sau pe blogul tau. 🙂 Ca sa stiu ce sa cer cand mai trec pe acolo.

      • Azi am gustat Ding dong si vreau sa spun ca e bun.Interesant e si Hong Shui,numai ca e un oolong mai oxidat si cu nuante de copt(baked).Parerea mea e ca noile sortimente sunt bune si preturile de bun simt,gandindu-ma si la faptul ca exista posibilitatea cumpararii a unei cantitati mai mici.

  2. Si mie imi place sa incerc cat mai multe sortimente de ceai…e bine ca avem de unde alege. 😀 Ceaiul fructat e si preferatul meu, mai ales daca e cu aroma de piersici. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.