Grădina zoologică Loro Parque nu este la fel de dotată ca cea din Viena. Nu este la fel de mare, nu are animale la fel de spectaculoase, în schimb…are spectacole cu delfini, lei de mare, orcă, papagali. De aceea, înainte să vă povestesc cum a fost și să vă arăt poze, vă informez că cea mai interesantă parte a acestui articol este la final, unde am pus filmulețe de la acele spectacole. Nu se compară cu spectacole pe care poate le-ați văzut în Constanța.

La Loro Parque am plecat cu mașina închiriată și am plătit pe un bilet 33 euro – a fost cumpărat de la agenția de turism din cadrul hotelului. De la aceeași agenție, dar cu transport cu autocarul , ar fi costat 50 euro/biletul. Puteam cumpăra și de la Cocktail Holidays (turoperatorul care ne-a adus în Tenerife) însă la ei costă 70 euro/biletul, fiindcă conținea și un tur al insulei – deși nu știu ce tur era, de fapt se mergea până acolo și ce vedeai pe geam se considera tur. Poate aveai parte și de un ghid.

Oricum, din punctul nostru de vedere nu prea se merită cu autocar. Diferența este de 17 euro/persoană și gândiți-vă că un plin la mașină e 30 euro…și nu consumi un plin pe drumul dus-întors.

Ne-am deplasat până în Puerto de la Cruz. Voiam să ajungem cât mai devreme, căci la 18.45 se închide și voiam să văd toate spectacolele. Am ajuns pe la prânz, n-am găsit loc de parcare în cadrul grădinii zoologice însă erau niște tipi prin zonă care găseau locuri de parcare, te îndrumau și-ți cereau pentru asta 5 euro. Așa că am parcat rapid.

La intrare am arătat voucherul primit de la agenția de turism, așa că n-am mai stat la coadă la cumpărat bilete. Ni s-a dat o hartă cu grădina zoologică, foarte utilă pentru că prezintă orele de începere ale spectacolelor. Show-ul cu lei de mare are loc de 5 ori/zi, cel cu papagali de 6 ori/zi, cel cu delfini de 4 ori/zi iar cel cu orcă de 3 ori/zi. La început eram cam grăbită, știam că mai avem 6 ore până la închidere și nu știam exact cât durează fiecare spectacol. Sfatul meu: stați liniștiți, aveți timp să le vedeți pe toate. Show-urile nu durează mai mult de 30-45/minute.

Cam ce aveți de văzut: crapi koi, gorile, pinguini imperiali (superbi), lei de mare, jungla Macau, Katandra Treetops (interesant), broaște țestoase uriașe, flamingo, aligatori, jaguari, o mulțime de specii de papagali și alte păsări, mai multe specii de maimuțe, acvariu, stația cu pui, grădină cu orhidee. Bineînțeles că sunt și restaurante, chioșcuri, magazine, toalete (foarte curate și suficiente).

  

 

 

Spectacolul cu lei de mare începe de la 9.35, 12.30, 14.15, 15.30 și 16.55. Durează aproximativ 30-45 de minute. Este un show superb, nu poți să nu râzi, să nu-ți ții respirația, să nu aplauzi. Leii de mare se joacă cu mingile, sar, împing în apă instructorii, aplaudă, fac cu mâna, dau primul ajutor (se preface instructorul că este mort), se preface și el la rândul lui că este mort și multe altele. Cum ziceam și mai sus, urmăriți filmulețul și o să vă faceți o părere. A fost spectacolul meu preferat.

 

Spectacolul cu orca începe de la 11.45, 14.00 și 16.45. La început, pe ecran apar imaginile turiștilor care observă spectacolul, ceea ce a fost destul de amuzant. Ne-am văzut pe ecranul mare, am făcut cu mâna, am zâmbit. 🙂

Apoi se specifică că cei care stau în primele rânduri vor fi stropiți și se arată pe ecran imagini de la alte spectacole – iarăși foarte amuzant. Dacă vrei să stai în primele rânduri poți lua pelerine de ploaie, se oferă la un chioșc de lângă scenă.

Și a început spectacolul…e ciudat să vezi cum niște animale atât de mari fac tot felul de scamatorii, cum își ascultă instructorii. Au sărit, au făcut cu mâna, au stropit intenționat spectatorii (amuzant, puteți vedea în filme).

   


Următorul show vizionat a fost cel cu delfinii. Acesta începe de la: 11.00, 13.15, 14.45 și 16.00. Sunt vreo 7-8 delfini în show, printre care și un puiuț. Au sărit, au mers pe apă, au împins instructorii, au împins o barcă cu un copil și multe altele. Mi-a plăcut foarte mult. Nu ai cum să nu râzi, să nu te distrezi la astfel de spetacole.

 

   






Spectacolul cu papagali nu ne-a plăcut în mod deosebit. Este mai mult pentru copii.

Acvariul este destul de micuț dar are câteva specii frumoase. Cel mai mult mi-a plăcut holul prin care treceai și erai înconjurat de acvarii iar rechinii stăteau pe tavan. Numai acolo stăteau. 🙂

   

La final, câteva poze cu florile și copacii din zonă + poze din grădina cu orhidee. Sunt doar ca exemplu, în grădină sunt o mulțime de specii de copaci, flori, cactuși…

    

Am cumpărat suveniruri de aici, mi s-au părut destul de scumpe. Magneți de frigider cu Loro Parque sunt foarte puțini și la prețuri mari, cam 5 euro. Am cumpărat câte o șapcă la 1 euro, a fost foarte utilă deoarece era foarte cald și altfel ne-ar fi bătut soarele în cap. 😛

Vă sfătuiesc să nu ratați vizitarea Loro Parque. Spectacolele cu delfini, orca și leii de mare sunt un must. De fapt asta e și sloganul lor “Loro Parque. El “must” de Canarias.”

11 Comments on Tenerife: grădina zoologică Loro Parque

  1. Oau! Am rămas fără cuvinte… Mi s-a părut interesant că la spectacolul cu orca se difuzau pe ecran si imagini cu ce se intâmpla sub apă… Dar toate sunt extraordinare! Și căluțul de mare este superb! <3 O vacanță cu adevărat de neuitat!

    • Da, este f frumoasa poza cu calutul de mare – nu e facuta de mine, ci de iubitul meu. Nu fac eu poze asa de reusite. 🙂

  2. Spectacolul cu delfini e preferatul meu. Mi-au placut mult de tot pozele cu pesti exotici si cu flori…foarte reusite. Mi s-a facut dor de vacanta si de vara. Cat de frumos e in Tenerife! 🙂

  3. Inseamna ca pretul biletului a meritat. E cam mult 50 euro pentru o gradina zoologica. Dar teneriffe are o flora si o fauna pe care rar le poti vedea!

  4. Eu am fost o singura data la un show cu delfini, la Delifinariul din Constanta in Redescopera Romania, anul trecut. Si, desi nu a fost un super show, mie mi-a placut foarte mult si chiar as mai merge la unul de o mai mare anvergura, la fel ca cel pe care l-ai vazut tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.