De când așteptam să-mi încep weekendul cu un ceai deosebit! Nu prea am mai avut ocazia în ultimul timp, ba am lucrat, ba mă apucam de treabă prin casă și mă prindea prânzul și nu mai puteam bea ceaiuri cu cafeină (se pare că sunt foarte sensibilă la cafeină, dacă beau un ceai sau cafea pe la ora 14, 15, nu mai reușesc să adorm ușor noaptea).

Dar în această sâmbătă am putut să-mi acord câteva clipe libere și mi-am propus să degust un oolong nou adus la CTS Corner – Gaba Oolong.

Am fost destul de surprinsă de aspectul frunzelor de ceai, ele fiind ușor maronii. Și mai surprinsă am fost când am văzut culoarea ceaiului – maroniu deschis – mă gândeam că l-am ținut prea mult, dar chiar și așa, nu ar fi ieșit maroniu. M-am liniștit când am citit decrierea ceaiului:

Frunzele maro închis creează o băutură maronie cu gust de pere coapte, semințe de cacao, iar la sfârșit aduce a caramel.

Ingredientele ceaiului sunt: ceai semi-fermntat, acid gama-aminobutiric (min. 0.15%). Probabil vă întrebați ce este acel “gamma-acid amino butiric”, eu una am făcut-o. Așa că hai să vedem ce e cu el:

Acidul gama-aminobutiric (GABA) este un neurotransmiţător cu efect inhibitor, sintetizat în creier din acidul glutamic în prezenţa vitaminei B6.

Printre efectele pozitive ale Acidului gama-aminobutiric putem menţiona: reduce manifestările anxioase în hipertiroidie, reduce manifestările în boala Parkinson (menţine echilibrul neurotransmiţătorilor dopamina-acetilcolina), benefic în tratamentul epilepsiei care nu răspunde la tratamentul convenţional (efect anticonvulsivant), îmbunătăţeşte memoria şi performanţele intelectuale la bătrâneţe, induce relaxare şi somn, reduce durerile în neuropatia diabetică şi post-herpetică, susţine sistemul imunitar, menţine densitatea osoasă, dezvoltă masa musculară prin stimularea secreţiei hipofizare a hormonului de creştere (STH), reduce ţesutul adipos al organismului (efect cetogen asupra acizilor graşi liberi din depozitele adipoase).

Sursa & mai multe informaţii 

Deci se pare că Gaba Oolong are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Asocierea dintre Gaba și ceaiul oolong cu siguranță intensifică reducerea țesutului adipos al organismului (deoarece atât gaba, cât și ceaiul oolong au acest rezultat) – adică poate fi un ajutor prețios în cazul în care vă doriți să slăbiți.

Pentru preparare se pune o linguriță de ceai pentru fiecare 150 ml de apă și încă una pentru ceainic. Se fierbe apa și se lasă să se răcească 1 min până la 90°C. Se toarnă apa peste ceai și se lasă la infuzat 3-5 minute. Se strecoară și se servește. Din același ceai se pot face 5 infuzii.

Gaba Oolong are un gust plăcut, clasic de oolong. După cum bine știți, eu ador acest gust specific, așa încât nu vă pot spune decât că Gaba Oolong este un ceai excelent. Și dacă vine și cu atât de multe beneficii pentru sănătate, sunt cu atât mai încântată.

De obicei nu obișnuiesc să cumpăr de mai multe ori același tip de ceai pentru că îmi place să experimentez cât mai multe gusturi și combinații, însă Gaba Oolong m-a convins. Vreau să-l cumpăr și pentru niște prieteni pasionați de ceai, poate și pentru familie. 50 de grame de ceai costă 23 lei. Eu am cumpărat pentru degustare doar 10 grame cu 4.6 lei, conținut care îmi ajunge pentru prepararea a două ceainice mici cu ceai.

 

3 Comments on Gaba Oolong – CTS Corner

  1. Acum mi-am preparat ultimul ceai din Gaba Oolong. Tot ce pot spune e ca imi place nebunie! Are un gust dulceag, chiar de pere, cum mentioneaza pe ambalaj. Imi place si culoarea, si frunzele micute ( cred ca Gaba Oolong are cele mai mici frunze de oolong pe care le-am vazut pana acum ) 😛
    O minune cu care sa-ti incepi dimineata! 😀

    • Daca mai gasesc la magazin, iti cumpar si-ti trimit. 🙂 Preferatul meu la ceaiuri oolong este Milky Oolong. Chiar acum beau, mi-am adus la serviciu ceainic. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.