Anul acesta am dăruit foarte multe bijuterii. Mi-am și permis pentru le-am realizat singură, cu gândul la cei dragi, pentru ca să le placă și să li se potrivească.

Am realizat cercei, brățări și coliere. Unele modele mi-au plăcut atât de mult încât le-am realizat în dublu exemplar, ca să-mi rămână și mie un model identic. Mi-au plăcut mai ales bijuteriile pe turcoaz și vreau să mai cumpăr mărgele de această culoare ca să-mi fac și brățară și colier pe această nuanță.

Când am realizat bijuteriile am încercat să mă gândesc la fiecare persoană în parte, la ce culori preferă, ce nuanțe poartă cel mai des. Știam deja că sora mea își dorește cercei mai lungi, că mama mea și-ar dori un colier de perle sau bijuterii cu perle, m-am gândit că prietenei mele îi stă foarte bine cu albastru. Oricum, ca să fiu sigură că vor găsi măcar câteva bijuterii care să le placă, am avut grijă să dăruiesc seturi întregi fiecăreia. Le-am făcut pe mai multe culori, cu tot felul de mărgele, perle sau charm-uri. Numai coliere și brățări am făcut mai puține pentru că necesită mai mult timp și nu prea am avut parte de timp liber înainte de Crăciun.

Am fost cam în criză de timp, pe 24 decembrie seara, după ce am făcut bradul, după ce am pregătit mâncarea, după ce-am mâncat și ne-am dăruit cadouri, am mai stat vreo 3-4 ore ca să termin bijuteriile care aveau să fie dăruite pe 25 decembrie celor din familie.

Însă toată munca a meritat. M-am bucurat teribil să o văd pe mama cu colierul de perle la gât sau pe sora mea purtând din cerceii pe care i-am dăruit. E o senzație deosebită să ieși cu cineva în oraș și să vezi că îți poartă creațiile. Și nu din prietenie sau pentru că-ți susține munca, ci pentru că îi plac și se bucură de ei.

DSC05574 DSC05575

Primul model mi-a plăcut mult, mi-am făcut și mie o pereche. Al doilea a fost dăruit surorii mele care l-a și purtat ieri, în timpul unei ieșiri.

DSC05576 DSC05578

Cerceii pe negru au fost dăruiți surorii mele, știind că își dorește cercei mai lungi și eleganți.

DSC05580 DSC05581

Prima pereche, cea pe cărămiziu, mi-a plăcut mult, mi-a făcut și eu o pereche. Aveam aceste perle de ceva timp și nu știu, nu-mi plăcea culoarea și nu știam ce să fac cu ele. Noroc că am avut inspirație în seara de Crăciun. Cred că au ieșit niște cercei drăguți, care se potrivesc la multe ținute. Nuanța e una foarte “prietenoasă”. 🙂

 DSC05582 DSC05585

Mi-a plăcut mult cum a ieșit brățara, pare foarte elegantă și strălucește superb. Am realizat una asemănătoare și pentru mine, dar pe verde.

DSC05586 DSC05588

Colierul din imagine a fost realizat după o idee mai veche de-a mea, mai exact am și eu un colier asemănător, dar nu cu perle, ci cu mărgele abacus. L-am realizat pe acesta, pe verde, și unul pe negru, pe care l-am dăruit prietenei mele.

DSC05589 DSC05590

În prima imagine aveți colierul cu perle pe care l-am realizat pentru mama – am folosit și acele perle mai lungi pentru că nu aveam suficiente perle rotunde. În a doua imagine sunt cerceii de care vă spuneam cu această nuanță superbă, turcoaz. Mi-au plăcut foarte mult, mi-am realizat și mie o pereche.

DSC05595 DSC05597

Ce-mi place cum se îmbină aceste culori, portocaliul, maro, cărămiziu, gri. Și la fel, aveam aceste perle mari, cărămizii, și nu știam ce să fac cu ele…până am găsit culorile cu care merge combinată. Și încă un model de cercei pe turcoaz care la fel, mi-a plăcut foarte mult, mi-am făcut și mie o pereche.

DSC05598 DSC05599

În prima poză sunt niște cercei lungi, cu perle, model care mi-a plăcut și l-am realizat și pe verde. În a doua imagine sunt niște cercei simpli dar eleganți, care merg la orice ținută.

DSC05594 DSC05600

Perle de tot felul de culori, cretate, cu model sau simple.

DSC05601 DSC05606

Și alte perle…

DSC05607 DSC05608

Cercei pe roz și bleu

DSC05610 DSC05611

Și ultimele perechi de cercei realizate…

4 Comments on Bijuteriile dăruite de Crăciun

  1. Wou, ce de bijuterii frumoase. 🙂 Daca ar fi sa aleg, m-as opri la colierul cu perle si la cerceii turcoaz. Nu stiu ce am, dar in ultima vreme mi-am cumparat numai cercei pe albastru. Inele nu faci? 😀

    • Colierul cu perle a iesit intr-adevar dragut. Si cand l-am terminat am observat ca se poate purta si ca bratara…chiar o sa-mi fac si mie unul, sa-l port ca bratara.
      Inele inca nu fac. 🙂 Am cele necesare, stiu cum se fac…dar nu-mi place acel tip de inel. Nu mi se pare suficient de frumos. Atat timp cat nu-mi place rezultatul final, nu ma apuc sa fac. Vreau ca toate bijuteriile realizate de mine sa ma reprezinte, sa fie bijuterii pe care le-as purta eu in primul rand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.