DSC05630Aș vrea ca acest articol să dea startul unui weekend de degustări de ceai pentru că prea multe sortimente deosebite s-au adunat pe rafturile mele și nu-mi place să le văd cum stau și se acoperă de praf. Eu am un obicei. Nu-mi (mai) place să colecționez ceaiuri, să adun zeci de pachețele pe raft. Îmi păstrez câteva sortimente preferate sau câteva de top și-n rest, le degust și le dăruiesc mai departe. Așa îmi satisfac și eu curiozitatea și dau ocazia și altora să încerce ceaiuri mai altfel decât cele din supermarket. Poate reușesc să mai conving pe cineva să se îndrăgostească de ceai.

Așadar, în această seară vreau să vă prezint o infuzie de fructe de la Tashi, De Iarnă. Aceasta conține: petale de hibiscus, soc, aromă, coajă de portocală, morcovi, scorțișoară, cuișoare, migdale. Pentru preparare se folosește apă la 100 de grade Celsius și un timp de infuzie de 6-8 minute.

Este un ceai acrișor, cu un parfum puternic, fructat. Îmi amintește de vinul fiert, are această capacitate de a te încălzi imediat și de a-ți da o stare de bine. Deși conține câteva condimente, nu “pișcă”, este doar plăcut aromat. Aș putea spune că aromele principale sunt cele de soc, scorțișoară și hibiscus.

Ceaiurile Tashi sunt disponibile aici – puteți alege dintre peste 150 de sortimente de ceai (ceai alb, ceai alb aromat, ceai galben, ceai verde, ceai verde aromat, ceai verde și negru, ceai oolong, ceai oolong aromat, ceai negru, ceai negru aromat), infuzii de fructe și plante, precum și o gamă variantă de accesorii ceai.

DSC05633 DSC05639

10 Comments on De iarnă – Tashi

  1. Am început și eu să beau ceaiuri în perioada asta de iarnă și mi-au dat o stare de bine sau asta am simțit eu. Pentru începători ce tip de ceai recomanzi?

    • Depinde ce tip de ceai iti place Cristina. Eu cand am inceput, am degustat de toate. Am inceput cu ceai rosu (rooibos), apoi am incercat tot felul de sortimente de ceai verde, negru, apoi am trecut la ceai alb, ceai oolong si ultimul testat ceai galben. Asa poti sa-ti dai seama ce-ti place.

  2. Imi plac ceaiurile de iarna, fiindca ador scortisoara in combinatie cu alte fructe, insa nu sunt o fana a ceaiului cu mirodenii.
    “De iarna” suna interesant si arata foarte bine, voi intra pe site-ul lor si poate imi comand un sortiment fiindca nu mi-am mai facut placerea asta de ceva timp…

    • Nici mie nu-mi plac ceaiurile cu mirodenii dar asta pentru ca sunt prea condimentate…dar cele care nu sunt foarte picante, sunt ok, le beau cu placere, mai ales in serile de iarna.

  3. Nici eu nu mai pastrez ceaiurile asa cum obisnuiam sa fac in trecut. In prezent, am 5 sortimente preferate, pe care le servesc cu regularitate. Imi place, in schimb, sa incerc o data la doua saptamani ceva nou. Nu spun ca de fiecare data am inspiratie.

    Ii spuneam zilele trecute Ralucai ca acum degust ceai de albastrele. Inca nu pot sa-mi dau seama daca imi place sau nu. E ciudatel la gust.

  4. Imi plac foarte mult ceaiurile celor de la Tashi. Si ma bucur foarte mult ca au deschisa si ceainaria din apropierea Centrului Vechi. Obisnuiesc in unele zile, dupa servici, sa merg impreuna cu sotul meu sa servim un ceai, pentru ca lucram foarte aproape de ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.