Acum ceva timp vă povesteam de verighete și de cât de importantă e alegerea lor, fiind niște bijuterii pe care le porți o viață, nu doar o perioadă, până când te plictisești de ele. Când e vorba de verighete nu prea ai posibilitatea să  te schimbi după modă. Bine, măcar câțiva ani, am cunoscut persoane care după 10-15 ani de căsătorie și-au schimbat verighetele, pentru că acestea erau prea demodate și nici nu le mai veneau bine pe degete.

Cu toate acestea și în 2013 avem ceva noutăți la verighete și astăzi vă voi vorbi un pic despre ele, folosind pentru exemplificare poze cu verighete La Rosa. Mie mi-au plăcut toate tendințele din acest an, aș alege oricare verighetă din cele prezentate în articol. Din fericire la verighete nu este ca la haine, nu se exagerează foarte mult, modelele sunt oarecum clasice, cu ceva schimbări ce țin de numărul de pietre, mărimea pietrelor, culoarea lor.

Verighetele clasice

Modelul clasic, purtat și de părinții noștri, nu se va demoda niciodată. Sunt simple, elegante și au ceva în plus față de celelalte modele: sunt identice, pentru soț și soție, ceea ce poate transmite unitate și ideea de pereche, și sunt ușor de recunoscut ca verighetă, nu se confundă cu inelele de logodnă.

f4_5mm

Verighetele cu diamante

Diamantul este simbol al perfecțiunii și durabilității. Este piatra prețioasă ideală pentru inele de logodnă, dar și pentru verighete. Mai ales pentru verigheta ei. Noile tendințe prezintă verigheta din platină, cu o bandă de diamante mici, care înconjoară diamantul principal, mai mare.

Mie mi-a plăcut modelul de verighete LRHC014. Varianta cu diamant și platină este mai costisitoare, dar puteți alege și aur de 14K, cu cristal, și atunci costă doar 1600 lei.

lrhc014

Verighetele cu pietre colorate/pietre prețioase

Acest tip de verighete, după părerea mea, seamănă destul de mult cu un inel de logodnă. Nu prea văd diferența. Dar se poartă și poate avea o semnificație aparte dacă conține o piatră mai specială pentru cei doi. De exemplu o piatră prețioasă specifică zodiei sau de o culoare preferată.

est11_2

(model de inel de logodnă – ca să vă faceți o părere, există și verighete care arată cam așa)

Vintage

Anul acesta sunt apreciate verighetele cu un look vintage. Poți recunoaște modelul vintage după gravurile minime, pietrele delicate, pietrele tăiate rotund.

lrhc003

 

Mai sunt și acele modele de verighete mai nonconformiste, pe care este gravată data nunții (la exterior), numele celor doi (tot la exterior), care au formă de coroane sau alte minuni de acest gen. Însă eu personal nu aș alege astfel de modele oricât mi-ar plăcea pe moment. Te plictisești și e posibil să regreți alegerea. Voi recomanda mereu modelele clasice. Atât cât mă pricep eu.

28 Comments on Verighetele în 2013

  1. Salut,

    Tu ti-ai mai luat ceva de pe magazinul respectiv online? Pentru ca am vazut niste cercei de vis si acum imi sta gandul numai la ei 😀

    • Nu, deocamdata bugetul nu-mi permite astfel de cheltuieli. :)) Nici nu vreau sa ma gandesc cati sute de lei am dat luna asta pe impozite si facturi. 🙂 Pune link aici, sa vad si eu cerceii. 😛

  2. Ce drăguțe sunt, noi am optat pentru modelul clasic, eu am optat pentru niște pietricele în plus, dar ca model clasic. Mereu am suținut că verigheta trebuie să fie o bijuterie clasică pentru că o ai pe viață!

    • Sunt foarte frumoase! Si da, sunt un model clasic, dar nu cel mai simplu. Si eu as prefera cu niste pietricele. Sau macar una. 🙂

      • Multumesc mult, am cautat destul de serios. Am vazut si modele mai ciudate (gen anvelopa de tractor, nu glumesc, alea chiar ca sunt saibe).

        E foarte bine sa stii ce vrei, sau macar sa ai o idee, ajuta mult cand ai de cumparat.

  3. Mie imi place modelul cu diamante. Nu stiam ca exista si asemenea verighete, seamana mai degraba cu un inel. Ma rog, sunt depasita la capitolul asta, mai am multe de vazut si invatat. 😛

  4. Din punctul meu de vedere, daca are piatra/pietre nu mai e verigheta, dar e strict o parere personala. E drept ca cele cu pietre micute, batute de jur imprejur, nu altereaza prea mult modelul. Imi place ideea ca atunci cand se uita cineva la mana mea intelege imediat ca pe degetul ala e o verigheta nu un inel oarecare, chiar daca e pe degetul potrivit.

    Cred ca mai e de luat in seamna si ideea rezistentei in timp – teoretic o verigheta trebuie sa fie pentru toata viata (ideea de a le schimba la 10-15 ani mi se pare groaznica, pentru mine verigheta e unul dintre cele mai frumoase simboluri ale casatoriei). Verighetele parintilor mei, modelul clasic, sunt foarte tocite dupa 34 de ani de casatorie, tata a cantarit-o pe-a lui (stiind cat avea initial) si a scazut la gramaj mult, incat mi se pare de luat in seama ca detaliu. Nu stiu cat de rezistenta in timp este o verigheta cu pietre – trebuie sa te gandesti la faptul ca o vei purta tot timpul, o vei lovi din cand in cand etc.

    Ale noastre sunt o combinatie de aur galben cu banda mobila de aur alb pe centru si imi plac mult. Sper sa reziste frumos in timp. Deocamdata au 8.5 ani si rezista perfect 🙂

    • Eu am verigheta cu pietricele foarte mici, nu multe, 4 , iar dna de la bijuterie m-a asigurat că ele nu vor pica de acolo. O port zi de zi şi sunt sigură că va rezista în timp, şi se vede clar că e o verighetă, pietricele pe model clasic arată bine.

      • Am si specificat ca e un punct de vedere personal. Eu de cand lucrez handmade ma indepartez tot mai mult de lucrurile stralucitoare. Sper sa fie cat mai rezistente in timp 🙂

  5. Eu sunt casatorita de 11 ani si am verigheta clasica din aur galben. Au model, dar sunt fara pietre sau diamante. Cand ne-am casatorit, venise deja moda verighetelor din aur alb, dar eu tot aur galben am preferat pentru verighete. 🙂

  6. cred ca alegerea verighetelor este un moment special si ca urmare se aloca timpul necesar hotararii asupra modelului, pentru ca trebuie a alegi un model care sa nu devina demodat in cativa ani

  7. Si mie tot clasice imi plac cel mai mult. Sunt la fel de acord ca ele sa fie purtate o viata intreaga, nu schimbate dupa cativa ani. Mama are aceeasi verigheta de 30 ani si chiar daca s-a subtiat foarte mult, chiar daca acum ii vine destul de stransa pe deget, tot nu renunta la ea 🙂 Asa imi doresc si eu.

  8. Modelele cu diamante sau alte pietre pretioase sunt intotdeauna catchy,dar optez pentru cele simple, clasice. Sunt mult mai usor de intretinut si pot fi purtate la orice tinuta, indiferent ca te pregatesti de jogging sau mergi la un dineu.

  9. Preturri foarte bune fata de ce am gasit pe un site concurent. Mie imi place inelele clasice, deci selectia ta e una mai mult decat pe gustul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.