În ultima perioadă am fost foarte dezamăgită de schimbările din oraşul meu, de aceea m-am bucurat când am văzut ceva bun amenajat în parcurile din oraş. Este vorba de aparatele de fitness care au apărut în Parcul Expoziţiei şi în Parcul Horia, Cloşca şi Crişan din spatele magazinului Gulliver (poate au apărut şi în alte parcuri, nu ştiu cu siguranţă). Pentru mine au fost o noutate deşi am aflat din ziare că încă din 2008 au fost amenajate astfel de aparate fitness în parcuri din Iaşi.

Am făcut câteva poze cu aparatele din Parcul Expoziţiei. Au fost aşezate lângă cele de copii, astfel încât în timp ce copiii se dau în leagăne sau pe tobogan, părinţii şi bunicii pot face câteva exerciţii fizice. Lângă fiecare aparat sunt menţionate instrucţiuni de utilizare, recomandări şi proprietăţile funcţionale ale echipamentului.

photo (5) photo (6)

Din câte am văzut, aparatele de fitness au prins la public, majoritatea fiind ocupate, în special de către adolescenţi sau persoane în vârstă. De plictiseală, că oricum nu au ce face cât timp copiii se joacă, adulţii se aşază pe aparate şi încep să lucreze din greu. O problemă ar fi că şi copiii sub 12 ani sunt tentaţi să se “joace” cu aparatele, deşi este interzis. Dar cam greu să la explici când aparatele sunt în parcul lor de joacă iar când văd că părinţii/bunici se “joacă”, vor şi ei să se alăture.

photo (7) photo (8)

Datorită acestor aparate, toată lumea poate avea acces la aparate fitness, fără să fie nevoie să cheltuiască o sumă măricică la sălile de sport din Iaşi. Şi ca menţiune, aparatele din parc sunt mai diverse şi lucrează mai multe părţi ale corpului ca aparatele din unele săli de sport din Iaşi, unde intrarea te costă chiar şi 300 lei/lună.

photo (9) photo (10)

12 Comments on Aparate de fitness în aer liber

  1. Sunt si la noi in oras, in mai toate parcurile, eu le-am fotografiat in Cismigiu si IOR. Dar, asa cum ai precizat si tu, mai mereu sunt ocupate de catre cineva. Cred ca e fun sa faci sport in aer liber, insa eu nu ma vad mergand in parc pentru asta. Oricum fac multa miscare cand fotografiez, doar stii ca ma plangeam de febra musculara, pe blog, dupa fiecare sedinta. :))

    • Nici eu nu stiu daca as merge in parc doar pentru asta. Poate doar dimineata, sa nu fie prea multi spectatori. 🙂

  2. Wow vreau si eu in Galati aparate de fitness! Mi se pare una din cele mai bune initiative. Cred ca trebuie luata o masura pentru a nu se deteriora de la ploi, un fel de foisor.

  3. De parcurile din Bucureşti, “accesorizate” inspirat cu astfel de aparate, ştiam. Şi nu m-au mirat, căci astfel de iniţiative nu sunt singulare acolo. Dar acasă la mine, la malul mării, în Constanţa, trebuie să zicem mersi că avem un parc mai de Doamne-ajută, aşa că nici nu se pune problema de aşa un moft. Dar uite că se poate!

  4. Da, nici eu nu as trage de fiare sub privirile amuzate ale trecatorilor, asa cum nu mi place nici sa merg la patinoar in mall, chiar daca e cald si ai muzica, dar ideea de a fi clovnul celor care-si sprijina coatele pe margine, nu-mi face cu ochiul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.