DSC07597Duminică. Vânt şi ploaie. Nu e vreme de umblat pe afară, ci de stat în casă, la căldură, în compania unei cărţi bune şi a unei ceşti de ceai. Dar nu orice tip de ceai, ci ceai de calitate, autentic, un oolong minunat, apreciat şi recomandat şi de Diana pe Tea Mug.

Oriental Beauty este cunoscut şi sub numele de Dong Fang Mei Ren sau “Frumuseţea din est”. Putem citi pe etichetă că acest ceai are aproape statut de legendă printre cunoscători. Prelucrarea sa nu ar fi fost posibilă fără armonia perfectă dintre om şi natură. Fermierii îşi fertilizează tufele de ceai şi exact înainte de recoltare se bazează pe mici greieri de ceai (tea jassids) să muşte frunzele noului sezon. Acest proces declanşează o reacţie în plantă care eliberează o enzimă pentru a se apăra de viitoare atacuri, enzimă ce oferă licorii gustul caracteristic.

Acest ceai provine din Taiwan, din recolta anului 2011. Frunzele sunt mici şi delicate, de culoare maron-arămiu, cu frunzuliţe colorate verde închis, împânzite cu muguri argintii. Ceaiul promite arome florale, delicate şi proaspete, cu note de lămâie.

Pentru preparare se foloseşte o temperatură de 90 grade Celsius şi un timp de infuzare de 2 minute. Se folosesc 2 măsuri de ceai pentru 200 ml apă şi se poate reinfuza de cel puţin trei ori.

Prima impresie? Un ceai divin, cu un parfum minunat, specific de oolong, şi gust concentrat, într-adevăr cu note florale şi citrice. Mi s-a reamintit încă o dată de ce iubesc ceaiurile oolong. Sunt altfel, sunt misterioase, sunt elegante. Când deguşti un astfel de ceai te simţi ca un nobil căruia i s-a permis să guste dintr-o licoare fermecată.

Oriental Beauty este disponibil la punguţe de 10, 50 şi 100 de grame. Punguţele sunt ziplock, aşa încât poţi lua cu uşurinţă cantitatea necesară şi poţi închide bine pentru păstrarea aromei ceaiului. Preţul nu este unul mic, începe de la 24 lei/punga de 10 grame, dar nici ceaiul nu este unul obişnuit. Aşa cum plătim mai mult pentru un vin premium, aşa şi un ceai de top necesită un efort mai mare din partea noastră.

DSC07602 DSC07603

6 Comments on Ceai oolong Oriental Beauty/Dong Fang Mei Ren – Compania Ceaiului

  1. Vai, abia astept sa il degust… Cel mai probabil cand ma intorc in Belgia, ca acolo am tot ce imi trebuie, inclusiv spatiu suficient pentru a-l savura in tihna…

  2. Ce frumos l-ai descris, Mihaela, pare un ceai de calitate, abia astept venirea zilelor racoroase, ploioase, care sa-mi permita savurarea unor bauturi fierbinti, delicioase. Momentan e destul de cald in orasul meu… 🙁 Mai ploua uneori, dar doar noaptea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.