reading-and-chandler-bing-gallery

Nu v-aş fi scris despre această carte dacă nu găseam poza de mai sus. Pentru fanii serialului Friends, poate vă amintiţi episodul în care Chandler citeşte din această carte, în speranţa că una din povestiri îl va emoţiona şi va reuşi să plângă. Ei bine, nu a plâns. Şi nici eu. Aş putea spune că nici măcar nu am fost impresionată de povestiri.

Cei care mă ştiu cât de cât, cunosc faptul că nu sunt un fan al cărţilor de dezvoltare personală/motivaţionale. Am încercat să citesc mai multe, dar pur şi simplu nu m-au “atins”. Nu m-au făcut să simt nimic. Mai degrabă sunt impresionată de biografii sau beletristică. La “Supă de pui pentru suflet” m-am oprit pentru că mi s-a părut foarte simpatic titlul şi pentru că cele 101 povestiri din carte relatează fapte reale. După câteva ore de citit am finalizat-o, fără să-mi pară rău de timpul pierdut cu ea, dar şi fără să mă simt înduioşată, motivată sau mai optimistă şi fericită ca de obicei.

Cartea, scrisă de Jack Canfield şi Mark Victor Hansen, conţine 101 povestiri structurate în 7 capitole: despre dragoste, cum să înveţi să te iubeşti, despre părinţi, despre învăţare, trăieşte-ţi visul, obstacole copleşitoare, înţelepciune eclectică. În ciuda celor 400 de pagini, cartea se citeşte foarte uşor. De câteva ori m-am oprit pentru a căuta pe net informaţii despre anumiţi oameni din povestiri, pentru că-mi venea tare greu să cred ce citeam. Şi am găsit, ceea ce m-a determinat să continui să citesc. Dar asta s-a întâmplat în cazul a vreo 10-20 de povestiri. În rest, multe mi s-au părut prea S.F., prea lacrimogene, prea nerealiste. Dar asta sunt eu…cam sceptică pentru astfel de lecturi.

Dar dacă mie nu mi-a plăcut în mod deosebit asta nu înseamnă că vouă nu o să vă placă. Cred că depinde de fiecare persoană în parte, dacă vă plac acest gen de cărţi, dacă nu vă deranjează prea multă dulcegărie, dacă mesajele motivaţionale din acest tip de cărţi vă ajută. Cu siguranţă este o lectură optimistă aşa că rău nu o să vă facă.

Găsiţi cartea şi pe scribd.

6 Comments on Supă de pui pentru suflet

  1. Cand am vazut titlul am crezut ca ne propui o reteta culinara. :)) Nici prin cap nu mi-a trecut ca poate fi un titlu de carte. Eu nu prea agreez literatura motivationala, dar in perioada asta mi-ar prinde bine o asemenea lectura. 🙂

  2. Demult asteptam o parere (de la cunoscuti) despre cartea aceasta. Ma bucur ca ai scris despre ea…m-a motivat s-o tai de pe lista de lecturi (care e ridicol de lunga oricum). 🙂

    • Poti sa incerci macar…sa citesti de pe scribd cateva pagini, sa-ti faci o parere. Poate o sa-ti placa..

  3. Ma bucur sa descopar ca nu sunt singura persoana care nu a fost “atinsa de miracolul cartilor motivationale”. Sincer am crezut ca am eu o problema cu acest gen de literatura…

    • Nu esti singura. 🙂 Am incercat sa citesc mai multe astfel de carti, foarte laudate…dar ori nu am reusit sa le termin, ori le-am terminat dar nu m-au impresionat cu nimic. Mi se par…nu stiu…false. Nerealiste. Povesti de adormit copiii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.