Nu sunt mare amatoare de filme. Dacă am un pic de timp liber, atunci mă uit la seriale. Nu ştiu de ce, poate pentru că serialele sunt mai scurte, poate pentru că ajung să mă ataşez de personaje şi mă bucur că mă pot întâlni cu ele săptămânal. Cu toate acestea îmi place foarte mult să merg la cinematograf. Şi nu spun nu vizionării de filme împreună cu prietenii.

Aşadar, vă prezint mai jos filmele văzute în ultima perioadă, poate sunteţi în căutarea unuia bun.

Captain Phillips (2013)

captain-phillips

Încep cu el pentru că mi-a plăcut la nebunie! Este cel mai fain film văzut în ultimul an, cel mai interesant, captivant, bun. Ştiam de el de anul trecut, aflasem că actorii principali (Tom Hanks, Barkhad Abdi) au fost nominalizaţi la Oscar, eram informată despre calitatea acestui film, despre subiect, dar am avut impresia că este ceva mai static, că va fi plictisitor. Cât de tare m-am înşelat! Încă sunt extrem de entuziasmată de film, pe tot parcursul lui am stat cu sufletul la gură, nu mi-a mai trebuit nici telefon, nici mâncare, nici alte lucruri. Îl recomand, trebuie neapărat să-l vedeţi.

Filmul are în prim plan povestea adevărată a căpitanului Richard Philipps. În anul 2008 nava de transport MV Maersk Alabama pe care o conducea a fost deturnată de piraţii somalezi în zona Cornului Africii. Ni se prezintă evenimentele tragice petrecute la bordul navei timp de câteva zile, cu încercarea echipajului de a rezista atacului piraţilor, cu lupta pentru supravieţuire de la bordul navei mari şi apoi de la bordul bărcii de supravieţuire. A doua jumătate a filmului prezintă şi încercările armatei SUA de a salva echipajul condus de căpitanul Phillips.

Titlul cărţii căpitanului descrie foarte bine acţiunea filmului: Piraţi somalezi, soldaţi americani şi zile periculoase pe mare. Foarte interesant, cu o distribuţie de excepţie, fiecare actor îşi joacă foarte bine rolul.

Nota 10 din partea mea, acest film mi-a oferit 2 ore de distracţie pe cinste! (nu cred că am mai scris vreodată cu atât entuziasm despre un film)

Trailer

Blended (2014)

blended

Nu se auzeau lucruri prea bune despre acest film, dar din când în când merge şi o comedioară uşoară. Mai ales într-o duminică seară. Adam Sandler şi Drew Barrymore fac iarăşi pereche în acest film, care încântă cu peisajele superbe din Africa de Sud.

Jim şi Lauren se cunosc la un blind date, care se termină dezastruos. Cei doi speră să nu se revadă şi pun pe planul 2 viaţa amoroasă. Se axează pe copiii lor şi întâmplarea face ca amândoi să plece într-o excursie romantică în Africa de Sud. Jim este însoţit de cele 3 fete ale sale iar Lauren de cei doi băieţi. Momentele petrecute împreună la safari, în hotel sau la plimbarea prin deşert apropie cele două familii şi printre momente de amuzament, se înfiripă o frumoasă poveste de dragoste.

Trailer

Grace of Monaco (2014)

grace-di-monaco-poster-banner

Acest film l-am văzut împreună cu mama mea, este filmul perfect pentru a fi vizionat cu familia. La cât de pasionată sunt eu de istorie şi de monarhii, se pare că nu ştiam mare lucru despre familia regală din Monaco. Datorită acestui film am mai învăţat câte ceva.

Filmul prezintă doar o mică parte din viaţa prinţesei Grace. Hitchcock îi oferă un rol în filmul Marnie, Rainier are grave probleme diplomatice cu Franţa, supuşii nu o consideră una de-a lor. Viaţa ei nu este nici pe departe basmul pe care şi-l închipuie lumea. Trebuie să aleagă între responsabilităţi şi fericire, între familie şi pasiune. Grace trebuie să înveţe să fie un exemplu pozitiv, să-şi susţină soţul, să lase deoparte dorinţele proprii pentru dorinţele casei regale, dorinţele copiilor, dorinţele poporului. Trebuie să joace cel mai mare rol al ei.

Filmul merită a fi văzut, dar nu vă aşteptaţi la o capodoperă, în ciuda distribuţiei foarte bune: Nicole Kidman, Tim Roth, Frank Langella.

Trailer

Snitch (2013)

SNITCH_UK-Final-poster

Snitch nu e cine ştie ce, un simplu film de acţiune, care măcar nu te adoarme instant. Merge văzut dacă nu aveţi altceva mai bun de făcut.

Filmul realizat după o poveste adevărată, prezintă încercările unui tată de a-l salva pe copilul său de închisoare. Copilul sau mai bine zis, tânărul, a fost implicat în vânzare de narcotice şi riscă 10 ani de închisoare, de care poate scăpa doar dacă oferă procurorilor un alt traficant de droguri. Cum nu cunoaşte pe cineva, tatăl sau ia asupra sa misiunea de a găsi şi de a da pe mâna poliţiei un personaj din lumea drogurilor.

Nu prea ştiu ce caută Susan Sarandon într-un astfel de film.

Trailer

The Angriest Man in Brooklyn (2014)

angriest-man-in-brooklyn-movie

Când e vorba de Mila Kunis nu prea pot fi obiectivă, îmi place atât de mult de fata asta încât nu pot decât să-i apăr filmele în care apare. Dar aşa, ca un secret, vă mărturisesc că m-a cam plictisit filmul, cred că am şi adormit pe parcursul lui. Merită însă să încercaţi să-l vizionaţi, măcar pentru distribuţia de excepţie, compusă din Robin Williams, Peter Dinklage, James Earl Jones, Melissa Leo şi bineînţeles Mila Kunis.

Henry Altmann este un bărbat mereu nervos, mereu ocupat, mereu grăbit. Îşi enervează doctorul, care, din cauza lipsei de experienţă dar şi a unei zile foate proaste, îi spune că mai are de trăit doar 90 de minute. Deşi la început nu crede, până la urmă Henry începe să alerge prin oraş pentru a îşi rezolva problemele din viaţă, cum ar fi să se împace cu soţia şi fiul său. Doctorul realizează ce greşeală a făcut şi începe să-l caute prin oraş pentru a-i mărturisi adevărul.

Trailer

Reindeer Games (2000)

reindeer-games

Printre filme noi şi ceva mai vechi. Distribuţie excelentă acum, atunci nu ştiu cât de bine erau cunoscuţi: Ben Affleck, Charlize Theron, Gary Sinise, James Frain, Ashton Kutcher apare şi el un minut.

Rudy şi Nick mai au 2 zile de închisoare. În timp ce Nick de-abia aşteaptă să se întâlnească cu prietena lui, cunoscută prin corespondenţă, Rudy nu vrea decât să meargă acasă. Nick este însă omorât iar Rudy îşi asumă identitatea lui. Petrece câteva ore plăcute cu Ashley, prietena lui Nick, după care are parte de o surpriză neplăcută. Fratele lui Ashley şi cu prietenii lui apar şi-l forţează pe Rudy să-i ajute să jefuiască un cazinou.

Filmul este ok, finalul este interesant şi neaşteptat. Merge în momente când vă plictisiţi mai tare.

Trailer

8 Comments on Ce filme am mai văzut

 1. Momentan nu am timp de filme, de fapt nu am timp decat pentru un singur lucru, trebuie sa invat. Dar, cine stie, poate cand ma voi mai elibera, voi studia mai atent propunerile tale, cele mai tentante parandu-mi “Reindeer Games” si “Blended” (mai mult pentru peisajele africane decat pentru actiune si actori care nu-mi prea sunt pe plac 😀 ).
  Dar, ca sa fiu sincera, si eu ador sa vad filmele la cinematograf. Alaturi de prietenul meu, evident. Cred ca o sa citeasca acest comment. 😛

 2. dap, Captain Philips l-am vazut si eu si mi-a placut foarte mult. multi au spus ca succesul i se datoreaza strict prezentei lui Tom Hanks, dar eu cred ca nu-i numai asta. si pentru mine, acest film e cel mai bun vazut in 2014. in alta ordine de idei, iti recomand Dallas Buyers Club (2013), asta daca nu cumva l-ai vazut pana acum. o vara frumosa si mult succes in tot ceea ce faci!

  • Toti actorii au jucat f bine. Tom Hanks a fost intr-adevar excelent, merita si o nominalizare la Oscar.
   Stiu si de Dallas Buyers Club si intentionez sa-l vizionez cat de curand.

   Multumesc mult! O vara frumoasa si tie! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.