De câţiva ani tot îmi doream să port măcar o dată gene false. Dar bineînţeles că atunci când se ivea ocazia nu aveam bani iar atunci când aveam bani chiar şi cosmeticiana îmi spunea că nu e bun pentru genele naturale, că acestea pot cădea, s.a. Şi-n plus, ştiind că am ochii sensibili, de la purtarea de ochelari, şi că lăcrimez chiar şi când mă pensează cineva, nu mai zic de machiaj, am renunţat.

Dar acum o lună am avut un eveniment frumos în familie şi m-am dus şi eu pentru prima dată să mi se facă un machiaj profesionist. Şi am fost întrebată dacă vreau gene false, mi s-a zis cât mă costă (+25 lei la machiaj) şi am acceptat.

Săraca fată a avut ceva de tras cu mine să-mi aplice genele false. Acestea erau de unică folosinţă şi tip bandă, deci în mod normal n-ar fi trebuit să fie prea greu. Numai că eu lăcrimam la greu, lipiciul nu-şi mai făcea efectul şi genele se tot desprindeau. Într-un final a reuşit să le pună.

 gene_false_2 machiaj

Problema a apărut când mi-am pus ochelarii. Genele false nu erau foarte lungi, dar oricum, erau lungi ca să aibă efectul promis. Ca să nu mă incomodeze şi mai ales ca să nu risc să se desprindă tot “lovindu-le” de lentilele ochelarilor, a trebuit să port ochelarii un pic mai jos pe nas, ceea ce nu ştiu cum e pentru voi, dar pentru mine a fost uşor incomod şi dureros (am şi deviaţie de sept şi zona nasului este foarte sensibilă, dureroasă la atingeri mai puternice).

gene_false_cu_ochelari

Una peste alta, genele false într-adevăr fac ochii mult mai frumoşi. Par mai mari, mai luminoşi, mai pătrunzători.

   gene_false ochi_

Dar mi-aş mai pune gene false?

Sincer nu ştiu. Mi s-a părut destul de incomodă purtarea lor. În afară de chestia cu ochelarii, mă şi gâdilau parcă la un moment dat, nu puteam să-mi ating ochii, de teamă să nu-mi cadă. Mi-au mai şi lăcrimat ochii, voiam să îi şterg şi nu puteam. Şi nu ştiu, pur şi simplu simţeam acele gene pe ochi şi mă deranjau. Aşadar chiar dacă n-aş fi purtat ochelari şi n-ar fi fost problema cu lungimea lor, oricum m-ar fi deranjat.

Prin urmare imediat ce-am ajuns acasă am scos genele. Cu greu, că erau lipite bine şi mi-era teamă să nu-mi rup şi genele naturale. Ideea mi-a dat-o altcineva, să mă duc să mă spăl cu apă pe ochi şi într-adevăr de la apă s-au mai dezlipit. Presupun că oricum trebuiau scoase, chiar dacă deranjau sau nu, nu ştiu dacă ar fi fost o idee bună să dorm cu ele, ele fiind şi de unică folosinţă.

Cam asta a fost experienţa mea cu genele false. Voi aţi purtat vreodată?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Comments on Despre gene false şi purtarea lor cu ochelari de vedere

 1. Ma bucur ca ai scris despre asta. Chiar ma întrebam cum e. De principiu nu ma atrage ideea de gene false sau de extensii in par. Cu unghiile artificiale nu am nicio problema. In trecut m au tentat putin genele, dar n-am avut curaj sa incerc. Cred ca voi reincepe sa pun din nou ricin pe gene ca poate poate cresc lungi.

  Nu știu dacă esti familiara cu canalul youtube Fromheadtotoe. E o tipa asiatica si se axeaza in special pe machiaj. Ea poarta gene false zilnic. Personal mi se pare ca pune prea multe chimicale pe fata zi de zi si mai ales mi se pare “scary” cand diferenta dintre fata fara machiaj si cea machiata e cam frapanta, insa ea e ff carismatica si mi place sa o urmaresc.

  • Nu, nu stiam de acel canal youtube. Nu prea urmaresc astfel de video-uri, eu pe youtube ma uit doar la videoclipuri si trailere. 🙂 Nici nu-s cine stie ce pasionata de machiaj…mi-ar placea sa ma pricep, dar nu atat de mult incat sa incerc sa invat.

   Si eu ma bucur ca am scris acum despre experienta mea pentru ca tocmai ieri am vorbit cu o prietena care avea programare sa-si puna gene false inainte de o excursie de 2 saptamani…si dupa ce a citit articolul s-a razgandit. I-am zis ca nu e cazul sa-ti pui gene false pentru o vacanta, mai degraba pentru un eveniment. In plus, nu cred ca ar fi tocmai comod, si ea are ochii sensibili si poarta ochelari, si e posibil sa o deranjeze.

 2. Si eu am ochii foarte sensibili si mi-ar fi teama sa port gene false. Ma multumesc cu cele naturale, care cu o tona de mascara arata decent. :))

 3. genele false si unghiile artificiale sunt niste adevarate afrodisiace.
  la ora actuala as zice ca sunt peste “silicoane”.
  trebuie sa fie o solutie si pentru doamnele care poarta ochelari.
  frumoase poze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.