V-am prezentat de-a lungul timpului zeci de ceaiuri aici şi pe Tea Mug, dar am realizat că am uitat să scriu pe blogul personal despre ceaiul meu preferat. Am scris pe site-ul cu prezentări de ceaiuri, dar aici nu…şi nu cred că e normal, între atâtea sortimente de ceai trebuie să fie şi sortimentul meu preferat aici.
Aşa încât azi vă scriu despre Milk Oolong, ceai cumpărat şi degustat într-o zi de sărbătoare cu temperaturi de peste 30 de grade.
L-am cumpărat din magazinul CTS Corner din Palas Mall. Nu mai cumpărasem de mult ceva de la ei, am fost surprinsă de micile schimbări din magazin. Mai exact nu se mai permite achiziţionarea de ceai sub 50 de grame. Cel puţin nu în magazinul din Palas, am să văd cum stă treaba şi în cel din Carrefour Felicia.
Later edit: Nici în CTS Corner din Felicia nu se mai vând ceaiuri sub 50 de grame. Păcat, pentru că sunt ceaiuri premium care costă foarte mult, peste 50 lei punguţa de 50 de grame şi nu mulţi îşi permit să dea atâţia bani pe un ceai nou, neştiind dacă o să le placă sau nu. Eu asta apreciam la ei, faţă de Cărtureşti, că pot testa ceaiuri, pot vedea care-mi plac şi care nu. Îi înţeleg şi pe ei, ştiu că punguţele şi etichetele costă, că dacă vând ceaiuri de 10 grame nu-şi scot poate nici măcar investiţia în ambalaje.
Cu toate acestea, am întrebat, le-am explicat că în urmă cu ceva timp am degustat mai bine de jumătate din ceaiurile din magazin prin achiziţionarea de gramaje mici (10-20 de grame), le-am menţionat şi că toate aceste sortimente au fost prezentate online, aşa încât s-a făcut o excepţie pentru mine. Şi mi s-a permit să achizitionez ceaiuri la gramaje mai mici, de 20 grame. Eu m-aş fi mulţumit şi cu 10 grame, dar n-am vrut să insist prea mult.
Milk Oolong este un oolong cu aromă de lapte praf. Poate sună ciudat, dar este delicios. Producătorul ne spune că Milk Oolong oferă o infuzie de o culoare gălbui deschis, cu o aromă dulce lăptoasă şi un gust dulce persistent.
Pentru preparare se foloseşte apă la 85 de grade Celsius şi un timp de infuzie de 3-5 minute. Nu lăsaţi frunzele mai mult timp în apă, ceaiul poate deveni amărui. Oolong-ul se poate refolosi, din aceleaşi frunze mai puteţi face de 3-5 ori ceai. Eu sincer nu am răbdare să refolosesc frunze de ceai, ar trebui să am grijă unde le ţin între preparări, să le usuc, să am grijă să nu mucegăiască.
Milk Oolong are o culoare foarte frumoasă, un galben intens. Gustul este fin, elegant, parfumat, floral, concentrat. Aroma lăptoasă este secundară şi parcă scoate în evidenţă gustul natural al oolong-ului. Acest gust rămâne secunde bune pe limbă după degustare, aşa încât să ne putem bucura în continuare de aroma minunată.
Ceaiul oolong (şi acest sortiment în special) nu este ca alte ceaiuri pe care le-aţi degustat. Ceaiurile din supermarket mai ales au un gust…fals, ieftin de cele mai multe ori. Milk Oolong anunţă prin parfumul său că nu este un ceai obişnuit, iar testarea lui dovedeşte superioritatea sa.
Dar în afară de gustul splendid, de parfumul încântător, hai să vă enumăr şi câteva beneficii pe care le aduce consumul de ceai oolong (le-am mai menţionat eu pe aici, dar poate le-aţi uitat)
- ceaiurile oolong conţin polifenol, ingredient bio-activ care se găseşte în frunzele de ceai şi care stimulează lipoliza prin activarea enzimelor care dizolvă grăsimea din corp şi creşte astfel rata metabolismului
- ceaiul oolong este eficient în curele de slăbire şi ajută la: scăderea absorbţiei de grăsimi, creşterea excreţiei de grăsimi, supresia apetitului, inhibiţia lipazelor intestinale
- consumul de ceai oolong determină arderea caloriilor de 2 ori mai repede decât consumul de ceai verde
- ceaiul oolong creşte consumul de energie cu 10%
- conţinutul de fluoruri previne apariţia cariilor
- scade apariţia a anumite tipuri de cancere, în special cele de tract digestiv şi urinar
- ajută la scăderea colesterolului
- ajută la evitarea formării cheagurilor de sânge
- reîntinereşte pielea şi contribuie la scăderea apariţiei de riduri
Milk Oolong este un ceai oolong premium, de aceea şi preţul este pe măsură. Costă 0.68 lei/gramul, aşadar eu am plătit 13.6 lei pe 20 grame (din care se pot pregăti cam 4 ceainice de 400 ml) iar pentru 50 de grame preţul este de 34 lei.
Nu cred ca la asta se refera refolosirea frunzelor. E vorba de infuzarea imediat dupa prima. Daca se usuca sau stau pe masa nu mai sunt bune, oxideaza. Eu am incercat totusi de cateva ori (de curiozitate) si ceaiurile devin amare.
Da? Eu ma gandeam ca se pot refolosi si mai tarziu, adica chiar si dupa 24 ore…