ceai-oolong-cu-miereVă povesteam luna trecută că am făcut o vizită la CTS Corner, după ce nu mai intrasem în acest magazin de cel puţin câteva luni. Mi-am ales atunci nişte ceaiuri, printre care şi un ceai oolong nou, pe care nu-l mai văzusem şi nu-l mai testasem. Ştiţi voi că într-o perioadă cumpăram o grămadă de ceaiuri de la CTS Corner, cred că am băut cam 70% din sortimentele din magazin (mai puţin ceaiuri negre şi verzi, că nu-s pe gustul meu).

Honey Oolong conţine oolong semi-fermentat, miere (min. 1,5%). Producătorul ne îmbie în felul următor: “Ceaiul excepţional Ti Kuan Yin este amestecat cu miere naturală, apoi este uscat la foc. Frunzele verzi rulate oferă băuturii un parfum delicat şi un gust plăcut de miere.”

Pentru preparare se pune o linguriţă de ceai pentru fiecare 150 ml de apă şi încă una pentru ceainic. Se fierbe apa şi se lasă să se răcească 2 min până la 90°C. Se toarnă apă peste ceai şi se lasă la infuzat 3-4 minute. Se strecoară şi se serveşte. Din acelaşi ceai se pot face 5 infuzii.

N-am fost dezamăgită nici de acest ceai oolong. Parfumul şi gustul tip al acestui sortiment îmi place la nebunie. Cât despre aroma de miere, nu mi s-a părut a fi pregnantă. Sunt note fine, discrete, pe care nici nu le-aş fi remarcat dacă n-aş fi ştiut din start că este un oolong cu miere. Ce m-a surprins însă este că la after-taste aroma de miere se simte mult mai bine, devine puternică. Cred că totuşi acelaşi efect s-ar crea şi cu o jumătate de linguriţă de miere adăugată la o cană de oolong simplu.

Acest sortiment de ceai oolong este disponibil în magazinele CTS Corner, la preţul de 25 lei/punguţa de 50 grame. Eu am reuşit să cumpăr 20 de grame, dar din păcate am înţeles că nu se mai vând cantităţi sub 50 grame. Asta înseamnă şi că probabil nu vor mai exista foarte multe articole despre ceaiurile CTS Corner aici şi pe Tea Mug, pentru că de obicei îmi place să testez ceaiuri noi şi doar pe cele care îmi plac foarte, foarte mult, aleg să le cumpăr în cantităţi mari.

photo 3 (11) photo 4 (10)

1 Comment on Ceai oolong Honey Oolong – CTS Corner

  1. Pe langa gustul inconfundabil, acest ceai are si numeroase proprietati pe care nu ar trebui sa le neglijezi. Foarte buna alegerea ta, trebuie sa recunosc ca si eu sunt o fana acestui sortiment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.