În ultimele zile am văzut foarte multe filme şi poate le voi menţiona într-un articol, dar până atunci vreau să vă vorbesc despre două dintre aceste filme. Le-am ales pentru că au fost realizate după două cărţi care mi-au plăcut nespus şi am ţinut să le văd tocmai din acest motiv. Am vrut să văd dacă se compară cu cărţile pe care le-am citit.

Ca noutate, m-am hotărât să nu vă mai descriu filmele pe care le-am văzut. N-are niciun rost, puteţi să căutaţi pe imdb informaţii şi chiar o să vă pun link-uri, ca să vă fie cât mai uşor.

The Fault in our Stars (2014)

fault-in-our-stars-landscape-poster

De-abia aşteptam să văd acest film. Cartea am citit-o de curând şi mi-a plăcut foarte mult, mi-a rămas întipărită în minte. Aşa încât ştiam exact ce se întâmplă în film. Pentru că nu au suficient timp, filmele de obicei mai scurtează acţiunea. Dar în acest caz am simţit că s-a atins tot ce trebuia şi au avut şi timp, filmul a durat 2 ore şi un pic.

Filmul are la bază o poveste romantică, cu adolescenţi, dar nu vă grăbiţi să judecaţi. Nu e ceva greţos de dulce, nu e superficial. Doi copii cu cancer se cunosc şi se îndrăgostesc. Ştiu amândoi că sunt sortiţi să moară, cu toate acestea trebuie să găsească puterea de a-şi continua viaţa, de a continua să lupte. Se spun multe adevăruri, atât de către cele două personaje principale, Hazel şi Gus, cât şi de către Van Houten, autorul beţiv şi nesimţit. Îţi rămân în minte, ajungi să te gândeşti la acele vorbe mult după ce s-a terminat filmul.

O parte din film este filmat în Amsterdam şi putem să vedem străduţele de acolo, pieţele, restaurantele, şi chiar şi Casa memorială Anne Frank. Aceasta din urmă este prezentată destul de în detaliu şi acum îmi doresc şi mai mult să ajung acolo.

Cartea sau filmul? Cartea şi filmul. Merită amândouă.

Prezentare imdb

Trailer

The Book Thief (2013)

book-thief-poster

Am citit cartea la începutul lui 2012, nu mai ţineam foarte bine minte despre ce e vorba. Asta poate a fost un plus, au fost mai multe şanse să-mi placă filmul, nu mai eram aşa impresionată de carte.

Filmul a durat 2 ore, destul de mult. Pe parcurs mi-am amintit cartea destul de bine, cu toate acestea nu mai ştiam exact cum se termină (un plus, după cum ziceam mai sus). Mi-a plăcut firul poveştii, detaliile, distribuţia. Nu este un film dinamic, lucrurile se derulează destul de încet, este un film liniştit, despre iubire, prietenie şi sacrificiu. Fără să dau detalii, acţiunea se petrece în timpul celui de-al doilea Război Mondial, în Germania, şi are în mijlocul poveştii persoane vânate de nazişti, respectiv evrei şi comunişti.

Recunosc că pe alocuri m-am plictisit, însă nu am abandonat, am continuat să mă uit. Şi per total mi-a plăcut filmul şi îl recomand. Povestea este una foarte frumoasă.

Cartea sau filmul? Cartea mi-a plăcut mai mult, din câte îmi amintesc.

Prezentare imdb

Trailer

3 Comments on Două filme realizate după cărţi care mi-au plăcut foarte mult

  1. Mie The Book Thief – filmul mi s-a parut prea slab in comparatie cu cartea. Da, decorurile si actorii sunt foarte potriviti, dar s-a pierdut atat de mult din relatiile personajelor, incat nu recomand vizionarea filmului inainte de citirea cartii. si de obicei, lumea e dezamagita dupa ce vede filmul.

  2. Hotul de carti – am vazut filmul, am cartea si urmeaza sa o citesc, dar cu siguranta cartea imi va placea mai mult decat filmul, asa a fost si cu Jane Eyre, Pe aripile vantului…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.