amy-pleaca-in-luna-de-miere_1_fullsizeAcum mulţi ani eram mare amatoare de chicklit. Mi-am cumpărat atunci (şi am şi citit) vreo 20 de astfel de cărţi, pe care le-am şi donat ulterior, că nu e că şi cum ai ce face cu astfel de cărţi. Când am revenit la cărţi mai serioase, am renunţat complet la astfel de romane superficiale, mi se părea o totală pierdere de timp citirea lor. Dar s-a întâmplat să mai cumpăr una sau două, convinsă de diferite promoţii. Aşa s-a întâmplat şi cu acest roman, Amy pleacă în luna de miere, pe care l-am găsit la doar 10 lei…acum vreun an.

Cum de am ajuns să o citesc până la urmă? V-am scris că mi-am propus să citesc tot ce mai am prin casă înainte să-mi cumpăr cărţi noi. Inclusiv această carte. Şi m-am apucat să o citesc în momentele când n-aveam chef de citit ceva mai bun, dar nici n-aveam altceva de făcut. Şi aşa am descoperit o carte rezonabilă, care nu merită să fie categorisită ca un roman de duzină. Şi de aceea vă şi scriu de carte, pentru că eu una simt că am învăţat ceva din ea.

Povestea este redată de două dintre personaje: Amy şi Hal.

Amy s-a despărţit de Doug. Cu o zi înainte de nuntă. O nuntă extrem de costisitoare, plătită în întregime din economiile ei. Convinsă de prietena ei, pleacă singură în luna de miere, în Roma. Se cazează în cel mai frumos apartament dintr-un hotel de lux, neştiind în acel moment că vecinii ei sunt nişte staruri de cinema, Hal şi Justina.

Hal este şi el singur în hotel, cu un program încărcat: discuţii cu jurnalişti, premiera noului său film, şedinţe foto. Îşi aşteaptă prietena însă aceasta este ocupată cu activităţi caritabile. Se gândeşte cu nostalgie la fosta sa prietenă, cu care a avut o relaţie de 10 ani. Aceasta urmează să se căsătorească.

Amy şi Hal se întâlnesc şi între ei începe o prietenie frumoasă. Acum, după regulile unui roman chicklit, ar fi trebuit ca cei 2 să rămână împreună, Amy, fata obişnuită, cu Hal, starul de cinema. Şi aici m-a surprins cartea. Acţiunea rămâne cu picioarele pe pământ. Cei 2 nu se potrivesc, sunt din două lumi total diferite.

Însă ce se va întâmpla în continuare puteţi afla doar citind cartea. 🙂

Mi-a plăcut cum a surprins această carte relaţiile de iubire. Cu bune şi cu rele. Totul foarte real şi adevărat, chestiuni prin care am trecut cu toţii. De aceea o recomand, la un moment dat mă simţeam de parcă citeam o carte psihologică, despre relaţii şi iubire şi nu un roman siropos.

Cartea are preţul de 20 de lei, dar o găsiţi aici la 16 lei. Dacă mai aşteptaţi o promoţie o să o găsiţi şi voi la 10 lei, cum am cumpărat-o eu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Comments on Amy pleacă în luna de miere – Julia Llewellyn

  1. si eu am cumparat multe carti din aceasta colectie in trecut dar nu am apucat sa le citesc pe toate. 😀
    In schimb, cred ca ar trebui si eu sa citesc tot ce am in biblioteca inainte sa cumpar ceva nou. 😀

    pupici!

  2. Buna, Mihaela
    Ma bucur ca ti-a placut cartea. Mi-aș dori mult sa o citesc si eu dar nu o mai gasesc. In iunie plec la mare si pare cartea perfecta de citit dimineata, la o cafea pe balcon. Crezi ca stii de unde pot face rost de ea?
    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.